A volunteer working with children at a Summer Camp in Jamaica, leads a ball activity at her placement.

Volontärarbeta med barn i Jamaica som ungdomsvolontär

Arbeta tillsammans med andra ungdomar i samma ålder på ett sommarläger för barn från utsatta områden

Översikt

Följ med och upplev ölivet i Jamaica i sommar! Du kommer arbeta tillsammans med andra tonåringar på ett sommarläger för barn. Ditt arbete kommer vara att stötta lärare och annan personal att driva ett sommarläger för barn från utsatta områden i Jamaica. Du kommer även att hjälpa till att renovera och göra trädgårdsarbete i utsatta områden.


På sommarlägret kommer du tillsammans med de andra ungdomsvolontärerna arrangera roliga lärande aktiviteter. Det kan vara bild, pyssel, dans, sport, drama och debatter. De sommarläger vi samarbetar med är underbemannade och du och de andra volontärerna kommer vara en välkommen extra hjälp.


Vår personal har skräddarsytt det här projektet för ungdomar. Du kommer lära känna nya vänner, hjälpa andra, utforska Jamaica och få praktisk erfarenhet inom barnomsorg. Under din tid på projektet kommer du kommer vara baserad i staden Mandeville och bo hos en lokal värdfamilj.

Startdatum: 

Fasta datum under skollov

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år


Är att volontärarbeta med barn i Jamaica som ungdomsvolontär rätt för mig?

Är du en tonåring mellan 15-18 år och vill uppleva något nytt i sommar?


Det här är en fantastisk chans att lära dig mer om den jamaicanska kulturen och hjälpa barn från utsatta områden. Du kommer tillsammans med andra ungdomsvolontärer hålla i lärande lekar och aktiviteter på ett sommarläger. Det här projektet kommer ge barn från utsatta områden något meningsfullt att göra och även ge dig arbetslivserfarenhet inom barnomsorg. Det här projektet kommer vässa ditt CV, samtidigt som du gör en viktig insats för andra.


Om du har massor av energi, har en lekfull syn på livet och gillar småttingars upptåg, är det här projektet för dig. Du kommer ha fantastiskt roligt!


Vi har fasta start och slutdatum och du kan volontärarbeta antingen två eller fyra veckor. Alla aktiviteter sker i grupp och under överseende av vår Projects Abroad personal på plats. De kommer finnas där för att hjälpa och guida dig under hela projektet.

Volunteers working with children at a Summer Camp in Jamaica, take a photo with their local supervisors at their placement.

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär i Jamaica?

Det här projektet handlar helt om att ge barn från utsatta områden i Jamaica en rolig och lärande upplevelse under sommaren. Vi hoppas att upplevelsen blir detsamma för dig! Det här är några aktiviteter som du kan komma att göra:


 • Hålla i bild- och pysselaktiviteter
 • Hjälpa barn läsa, skriva och räkna
 • Presentera grundläggande hygienworkshops på roliga sätt
 • Hjälpa till med renoveringsprojekt som hjälper hela samhället
 • Vidga din horisont och lära känna nya vänner

Bild, pyssel och kreativitet

En stor del av våra sommarläger fokuserar på att uppmuntra barn till kreativitet och att lära sig genom lek. Du kan hjälpa oss genom att delta i en av följande workshops:

 • Fotografi
 • Dans och teater
 • Bild och pyssel
 • Debatt
 • Musik

I slutet av tvåveckorsperioden kommer barnen visa upp vad de gjort och sin talang. Barnen kommer delta i en minikonsert och en liten konstutställning. Om du vill kan du också delta tillsammans med barnen.

Undervisa i att läsa, skriva och räkna

Även om sommarlägret ska vara roligt blandar vi även in lite undervisning.

Du kan hjälpa barn förbättra deras läs -, skriv- och räkneförmåga genom roliga lärande aktiviteter. Det kan vara sånger, spel eller utomhusaktiviteter.

Hygienworkshops

Du kan uppmuntra barnen att lära sig bra hygienvanor genom att hålla i roliga lektioner som visar:

 • Bra handtvättningsteknik och varför det är viktigt
 • Hur de ska borsta tänderna effektivt två gånger om dagen

Arbete ute i samhället

När du inte arbetar med barnen kan du komma att hjälpa till att förbättra omgivningen i området. Du kan göra saker som att måla, skapa färgglada väggmålningar och plantera grönsaksträdgårdar.

Genom att måla färgglada väggmålningar kan du förbättra barnens undervisningsmiljö och grönsaksträdgårdar ser till att barnen får äta färsk och hälsosam mat.

Vidga din horisont och lär känna nya vänner

Du kommer bo och arbeta med jamaicaner och andra tonåringar från hela världen. Någon som kommer lära dig mer om andra kulturer och traditioner.

Dina kvällar och helger kommer dessutom vara fyllda med roliga aktiviteter som:

 • Reggae dansklasser
 • Lektioner i Patois (lokala språket)
 • Matlagningsklasser

På helgerna utforskar du Jamaica med de andra ungdomarna och vår personal. Vi tar dig till öns kända platser som exempelvis vackra YS falls, Treasure Beach eller Portland.


Var i Jamaica kommer jag att arbeta?

Mandeville

Du kommer vara baserad i Mandeville, en storstad belägen i inlandet på den sydöstra delen av Jamaica.

Mandeville är omgivet av gröna lummiga kullar, vilket gör det till en av de vackraste platserna på ön. Det ligger även nära till många andra platser, vilket gör Mandeville till en perfekt utgångspunkt om man vill utforska Jamaica. Mandeville är även hem till de vänligaste människorna du någonsin kommer möta. Du kommer känna dig hemma direkt!

Sommarlägret kommer drivas antingen på en skola eller i ett community center.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Jamaica.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att ge barn från utsatta områden meningsfulla aktiviteter under sommarlovet.


Med hjälp av våra ungdomsvolontärer driver vi ett sommarläger där barn får lära sig bild, teater, dans och sport. Sommarlägret bli en säker plats för barn att leka och lära. Det ger även föräldrar tryggheten att veta att deras barn tas hand om under dagen. Föräldrar tvingas ofta på grund av svåra ekonomiska förhållanden arbeta långa dagar. På lov har föräldrarna inte möjlighet att ta ledigt och vara med deras barn under dagen.


En förälder från Greenvale community i Mandeville uttryckte sig tacksamt om sommarlägret. “Många av de här barnen skulle bara vara ute på gatan utan att ha något att göra. Jag är tacksam att mina barn har deltagit i lägret och att jag inte behövde försöka hitta sysselsättning för dem hemma.” Hon sa även att lunchen som serverades barnen på lägret hjälpte att lätta upp den finansiella bördan för henne och de andra föräldrarna.


Följ med oss och volontärarbeta med barn i Jamaica som ungdomsvolontär, tillsammans med andra ungdomar hjälper du barn från utsatta områden.

Volunteers working with children at a Summer Camp in Jamaica, take a photo with their supervisors outside their placement.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Mandeville. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Jamaica.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer