A Projects Abroad volunteer working with children in the Philippines teaches colouring exercises.

Volontärarbeta med barn på Filippinerna som ungdomsvolontär

Samarbeta med andra ungdomar i din ålder och stötta barns utbildning i Sydostasien

Översikt

Följ med oss volontärarbeta med barn på Filippinerna som ungdomsvolontär. Du kommer stötta lärare på plats och lära barn genom lek. Barn som har roligt lär sig fort så varför inte måla ABC, spela spel och sjung räknesånger. Du kommer även presentera om viktiga ämnen som hygien och hur man borstar tänderna på rätt sätt.


Under din tid på projektet kommer du även delta i arbete som hjälper samhället i stort. Det kan handla om strandstädningar och enklare renoveringsarbete på skolor. Tillsammans med ungdomar i din egen ålder förbättrar ni undervisningsmiljön för barn i utsatta områden.


Det här projektet ger dig chansen att resa till ett annat land och prova på att leva i en annan kultur. Vi organiserar även regelbundna sociala events och en spännande weekendresa, så att du får ut det mesta från din tid på Filippinerna. Vår personal finns med dig på varje steg på din resa, så du har alltid hjälp och stöd när du behöver. Lär känna nya vänner från hela världen och skapa oförglömliga minnen på Filippinerna!

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att volontärarbeta som ungdom på Filippinerna rätt för mig?

Är du mellan 15-18 år? Vill du hjälpa andra, samtidigt som du vill utforska ett nytt land? Om svaret är ja, så kommer vårt ungdomsvolontärprojekt på Filippinerna passa dig perfekt!


På det här projektet kommer du stötta barns utbildning i utsatta områden. Du kommer även få praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla din förmåga att samarbeta, leda och planera. Något som du kommer ha nytta av oavsett vilken karriär du väljer.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta eftersom du arbetar under handledning. På det här projektet finns vår personal alltid till hands, så du kan få hjälp och stöd oavsett när du behöver den.


Det här projektet sker på sommaren och har fasta start och slutdatum. Du kan välja att åka antingen två eller fyra veckor och välja det startdatum som passar din sommar bäst.

A Projects Abroad volunteer works with children in the Philippines as part of our project for teenagers

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär på Filippinerna?

På det här projektet kommer du delta i en mängd aktiviteter som hjälper barn från utsatta områden som:


  • Hjälpa lärare i klassrummet och stötta deras arbete
  • Delta i samhällsarbete som enklare renovering av skolan och strandstädningar
  • Utforska Filippinerna och den lokala kulturen med ungdomar i din egen ålder

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Hjälpa lärare i klassrummet


Du kommer vara en extrahjälp för läraren så att de kan ge elever den uppmärksamhet som de behöver. När du och de andra ungdomar organiserar roliga, kreativa aktiviteter kommer ni hålla barnen upptagna, samtidigt som de lär sig genom lek. Läraren kan passa på att ge extra undervisning till de som halkat efter. Du kommer även fokusera på att lära ut livskunskaper och hålla i presentationer om exempelvis klimatförändringar, tuberkulos och mobbning.


Delta i arbete ute i samhället


På det här projektet kommer du arbeta tillsammans med andra ungdomsvolontärer för att förbättra undervisningsmiljön för barnen. Det kan vara att städa och göra lättare renoveringsarbete i skolor. I städerna där du kommer arbeta är stränderna ofta fulla med skräp och det finns ingen bra sophantering. Du kommer delta i strandstädningar för att minska på mängden skräp som hamnar i havet.


Uppleva den lokala kulturen


Det är inte bara hårt arbete och ingen lek. Du kommer lära känna massor av nya vänner från alla olika hörn i världen. Vi organiserar även många aktiviteter på fritiden, så att ni kan uppleva den lokala kulturen tillsammans. Det inkluderar en weekendresa till Santa Fe och events som spelkvällar och dansklasser. Du kommer ha vår personal med dig under alla aktiviteter och under weekendresan.


Var på Filippinerna kommer jag att arbeta?

Bogo City

Bogo är en ganska liten stad, men den har allt du behöver för att leva bekvämt som shoppingcenter, bankautomater och restauranger. Det finns även imponerande historiska lämningar som är väl värda att besöka. Bor du i Bogo City kommer du bo hos en värdfamilj som kommer välkomna dig som en familjemedlem.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Filippinerna.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att ge extra stöd till barn och lärare i skolor som ligger i utsatta områden.


Många av de här skolorna har för få lärare och är överfulla, vilket innebär att det är svårt för lärarna att ge individuell hjälp. Som ungdomsvolontär kommer du vara en välkommen extrahjälp. Med fler personer kan man dela upp klassen i mindre grupper och barnen får bättre stöd i undervisningen. Ditt fokus kommer vara att lära barn genom lek, vilket kommer göra att barnen lär sig snabbt och har roligt samtidigt.


Du och de andra ungdomarna kommer även göra lättare städnings -och renoveringsarbete på skolan. Det kommer göra skolmiljön roligare och mer stimulerande för barnen.


Sist men inte minst kommer du lära barn viktiga livskunskaper. Det kan vara att hålla i presentationer om ämnen som bra hygienvanor, mobbning och hur tuberkulos kan undvikas. Det hjälper barn att göra bättre val i livet.


Följ med oss och volontärarbeta med barn på Filippinerna som ungdomsvolontär och hjälp till att förbättra undervisningsmiljön för barn från utsatta områden.

High school students prepare for their volunteer work in the Philippines

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Bogo City. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Filippinerna.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Möt teamet på Filippinerna

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer