A volunteer painting tyres with children in Argentina on our project for high school students

Volontärarbeta med barn i Argentina som ungdomsvolontär

Bo i Córdoba och lär barn ABC och 123 genom roliga lekar och spel, samtidigt som du lär dig spanska

Översikt

Res till Sydamerika och volontärarbeta med barn i Argentina tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder. Du kommer stötta lärare och förskolepersonal i deras arbete på förskolor som ligger i utsatta delar av Argentina. Ditt fokus kommer vara att stötta undervisningen och lära barn genom roliga och lärande lekar och spel. Under din tid på projektet kommer du även delta i regelbundna spanskalektioner. Oavsett om du är helt nybörjare eller redan pratar spanska, så kommer lektionerna anpassas efter din nivå.

Använd din energi och entusiasm till att hjälpa barn lära sig viktiga livskunskaper genom att leka lärande lekar och spel. Exempelvis kan du leka bollekar med barnen för att förbättra deras hand-öga koordination. Allt arbete du gör under projektet kommer vara en del i vår långsiktiga insats för att stötta små barns utveckling i Argentina.

Du kommer bo och volontärarbeta tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder i den livliga staden Córdoba. När du inte volontärarbetar har vi organiserat roliga sociala och kulturella aktiviteter för dig och de andra ungdomsvolontärerna. Vi kommer även att ta med dig på en spännande weekendresa. Under hela din tid på projektet kommer vår egen Projects Abroad personal att hjälpa, stötta och överse dig och din grupp.

Startdatum: 

Fasta datum under skollov

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år


Är att volontärarbeta med barn i Argentina som ungdomsvolontär rätt för mig?

Det här projektet passar dig som gillar att arbeta med barn, vill stötta lokala samhällen och samtidigt lära dig spanska. Bäst av allt du kommer göra det genom att resa med andra ungdomar i din ålder.


Det här är även ett bra sätt att lägga praktisk arbetslivserfarenhet inom barnomsorg på ditt CV. Du kommer även att utveckla dina förmågor att planera, samarbeta och kommunicera. Något du har nytta av oavsett din framtida karriärväg. Det här projektet kommer vässa ditt CV och ge dig intressanta ämnen att prata om på ansökningar och intervjuer.


Det behövs ingen tidigare erfarenhet för att delta på projektet, eftersom du inte kommer bli lämnad ensam när du arbetar. Du kommer arbeta tillsammans med lärare och förskolepersonal och andra ungdomar. Din Projects Abroad handledare kommer även att överse och hjälpa dig i ditt arbete.


Den här gruppresan för ungdomar under sommaren har fasta start och slutdatum. Välj det start och slutdatum som passar dig bäst. Resan har ett fast schema så att allt är organiserat för dig så fort du stigit av planet. Vår personal kommer finnas där för att stötta och hjälpa dig under hela din tid på projektet.

A group of volunteers work with children in Argentina on our placement for high school students

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär i Argentina?

Som ungdomsvolontär i Argentina kommer du stötta förskolepersonal och lärare i deras arbete. Ditt arbete kommer vara att hjälpa barn lära sig genom roliga lärande lekar och spel. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Hjälpa barn lära sig genom lekar, undervisningsaktiviteter och roliga spel
  • Uppmuntra barn till att hålla goda hygienvanor
  • Delta i spanskalektioner med en kvalificerad språklärare
  • Utforska Argentina med andra ungdomsvolontärer från hela världen

Ditt projekt kommer vara uppdelat på fyra huvudområden:


Hjälpa barn att lära sig genom lek


Din huvudsakliga roll kommer vara att hjälpa barn lära sig genom lek. Genom roliga och lärande aktiviteter och lekar kommer barnen vara mer engagerade och komma ihåg vad de lärt sig bättre. Du kan göra saker som:


  • Sjunga sånger för att lära ut grundläggande engelska
  • Öva på att räkna genom nummerspel
  • Leka bollekar för att förbättra hand-ögon koordination
  • Läsa sagor för att förbättra läs- och skrivförmågan


Uppmuntra barn till bra hygienvanor


Hygien är en viktig del i att hålla barn friska. Eftersom många föräldrar och vårdhavare arbetar långa dagar kan du hjälpa till genom att uppmuntra barn till bra hygienvanor. Påminn dem om att tvätta händerna före maten eller efter barnen gått på toaletten. Du kan även visa dem hur de ska noga borsta tänderna.


Delta på spanskalektioner med kvalificerad spanskalärare


Under din tid i Argentina kommer du ha intensiva spanskalektioner varje dag i 3h. De här lektionerna hålls av en kvalificerad spanskalärare och kommer anpassas efter din nivå. Det spelar därför ingen roll om du är en nybörjare eller redan kan prata spanska.


Arbeta med ungdomsvolontärer från hela världen


Du kommer arbeta tillsammans med andra tonåringar från hela världen. Tillsammans kommer ni dela detta spännande äventyr. Det kommer finnas massor av tid att lära känna de andra ungdomarna. Du kommer även lära dig om olika kulturer och seder. Vi organiserar roliga sociala och kulturella aktiviteter på kvällar och helger där ni kommer ni lära er om livet i Córdoba tillsammans. Alla aktiviteter och weekendresan överses av vår egen Project Abroad personal.


Var i Argentina kommer jag att arbeta?

Cordoba

Under din tid i Argentina kommer du vara baserad i Córdoba, som är hem till ungefär 3.5 miljoner människor. När du utforskar Córdoba tillsammans med de andra ungdomsvolontärer och vår personal, kommer du märka att staden har massor att erbjuda när det gäller historia, kultur och arkitektur.

Du kommer arbeta med barn i förskolor och dagcenter, de kommer vara av mycket enklare standard än vad du är van vid.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Argentina


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att stötta lärare och förskolepersonal i deras arbete på förskolor och dagcenter i Argentina.


De förskolor och dagcenter som vi samarbetar med har brist på resurser och finansiering. Det är många barn per lärare så de välkomnar all extra hjälp de kan få.


Vi behöver din hjälp för att ge dem stöd. Du kommer hjälpa till genom att lära barn genom lek och spel. Tillsammans med andra ungdomsvolontärer och lärare kommer ni se till att barnen lär sig viktiga livskunskaper som att räkna, finmotorik och engelska. Allt arbete du gör är en del i vår långsiktiga insats för att stötta små barns utveckling i utsatta områden i Argentina. Vi arbetar aktivt med att förbättra barns kunskaper i att räkna, läsa och skriva, samt att förbättra hygienvanorna hos barnen.


Det andra målet med det här projektet är att ge dig en möjlighet att vidga dina horisonter och resa som ungdomsvolontär. Du kommer även att lära dig spanska, vilket kommer hjälpa dig att kommunicera med lokalbefolkningen. Vi kommer även att lära dig mer om den argentinska kulturen och traditionerna genom olika roliga aktiviteter.


Följ med oss som ungdomsvolontär och volontärarbeta med barn i Argentina. Du kommer bli en del av våra långsiktiga insatser för att stötta små barns utveckling i utsatta områden i Argentina.

A teenager spends time with children as part of his volunteer work in Argentina

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Córdoba. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse .

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer