Volunteers on the Archaeology in Romania for Teenagers project analyse their findings.

Ungdomsvolontär inom arkeologi i Rumänien

Följ med ungdomar i samma ålder till Rumänien och hjälp till att upptäcka antika civilisationer i Östeuropa

Översikt

Res tillbaka genom tiden till det mäktiga romarriket och arbeta med arkeologi i Rumänien. Du kommer delta på projektet med en internationell grupp ungdomar i din egen ålder. Under din tid på projektet kommer du och gruppen handledas av erfarna arkeologer på utgrävningsplatser i Rumänien. Det här är ett roligt sätt att lära sig mer om historia, samtidigt som du hjälper till att gräva upp det förflutna. Du kommer även kunna lägga arbetslivserfarenhet på ditt CV.


Ditt arbete kommer hjälpa att bevara och skydda det kulturella arvet i Rumänien. Under 2017 hjälpte våra volontärer att rädda en utgrävningsplats mitt i Alba lulia-citadellet. På utgrävningsplatsen hittade de silvermynt, ett järnsvärd och ett knivblad.


Du kommer vara baserad i Brasov där du kommer bo hos en värdfamilj. Under tiden på projektet kommer du tillsammans med andra ungdomar arbeta, lära dig mer om historia och utforska Rumänien. Vår erfarna personal kommer hjälpa och guida dig genom hela din tid på projektet.

Startdatum: 

Fasta datum under skollov

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år


Är att delta som ungdomsvolontär inom arkeologi i Rumänien rätt för mig?

Är du fascinerad av historier om antiken? Funderar du på att studera arkeologi? Gillar du att se dokumentärer om antika civilisationer? Om svaret är ja på någon av de här frågorna då kommer ungdomsvolontärprojektet inom arkeologi i Rumänien passa dig perfekt!


Du kommer lära dig massor när du deltar i utgrävningsarbetet och du arbetar sida vid sida med erfarna arkeologer. Kan du inget om arkeologi? Inga problem, du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Vi lär dig allt du behöver veta! Erfaren personal övervakar och handleder allt arbete på utgrävningsplatsen och ser till att du är säker. Allt du behöver är ork och vilja att börja gräva.


Du kommer få massor av praktisk arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV, något som kan hjälpa dig när du söker jobb eller ska studera. Under din tid på projektet kommer du även att utveckla din förmåga att samarbeta.


Det här projektet drivs på sommaren och har fasta start och slutdatum för två veckor i taget. Det finns ett fast schema så att alla dina sociala aktiviteter, ditt arbete och dina helgresor är organiserade för dig. Vår personal är där för att leda, hjälpa och stötta dig och din grupp genom alla aktiviteter.

Young volunteers assist with site excavation while Archaeology volunteering in Romania for teens.

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär på arkeologiprojektet i Rumänien?

Du kommer arbeta under handledning av erfarna arkeologer på utgrävningsplatser i Rumänien. Under din tid på projektet kommer du bli involverad i uppgifter som:


  • Hjälpa till att gräva upp och dokumentera artefakter på en utgrävnings- och restaureringsplats
  • Besöka olika arkeologiska platser och museum med erfarna arkeologer som guider
  • Hjälpa till att analysera fynd
  • Utforska bergsbyar i Transsylvanien tillsammans med andra ungdomsvolontärer och vår personal  

Som undomsvolontär inom arkeologi i Rumänien kommer ditt arbete fokusera på följande uppgifter:


Hjälpa att gräva upp och dokumentera artefakter


Utgrävningsarbetet kan innebära städa upp väggarna på utgrävningen, dokumentera och fotografera artefakter. Allt arbete kommer överses av erfarna arkeologer. Arbetet sker utomhus och du behöver förbereda dig på att arbeta fysiskt.


Besök arkeologiska platser och museum


Utöver att vara en mycket uppskattad hjälp på utgrävningarna är det här en möjlighet för dig att lära dig mer.


Du kommer tillbringa en del av din tid med att besöka andra arkeologiska platser och museum. Det här är ett roligt sätt att upptäcka Rumäniens historia och lära dig mer om antiken. Fråga mycket! Vi vill att du ska lära dig så mycket som möjligt.


Hjälpa till att analysera fynd


Du kommer arbeta sida vid sida med erfarna arkeologer som kommer lära dig olika metoder för att analysera fynd. Det kan innebära att:


  • Rita
  • Rengöra
  • Mäta
  • Restaurera inventarier
  • Katalogisera artefakter


Du kommer kunna arbeta praktiskt med dina nya kunskaper under överseende av vår Projects Abroad handledare.


Utforska närliggande byar


På helgerna kommer vår personal att ta med dig och de andra ungdomsvolontärerna på upptäcktsresa. Ni kommer utforska Alba lulia -citadellet och olika bergsbyar i Transsylvanien.


Det här är en fantastisk möjlighet att lära dig mer om den rumänska kulturen och landets historia.


Over the weekend, our staff will take you and the other volunteers on a trip to explore Alba Iulia Citadel and villages in the mountains of rural Transylvania.


This will be a great opportunity to learn more about present Romanian culture, which will add to your knowledge about the country’s history.


Var i Rumänien kommer jag att arbeta?

Alba lulia

Platsen där Alba lulia ligger är den forna platsen för Apulum, som grundades av romarna år 100-200 e.Kr. och förstördes av tatarerna år 1241. Sen medeltiden har Alba lulia varit känt som en viktig social och politisk plats. Det finns många intressanta platser att se men citadellet är den viktigaste.

Du kommer arbeta på förhistoriska platser som är daterade till neolitiska, eneolitiska och romartiden. Alla dessa utgrävningar ligger i närheten av Alba lulia.

Ditt boende kommer mest sannolikt vara hos en lokal värdfamilj, men när ni besöker platser längre bort kommer du bo i ett uppdelat volontärhus. Du kommer få exakta detaljer om boendet när schemat är fastställt.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Rumänien.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det finns två huvudsakliga mål med det här projektet: att lära dig nya saker om arkeologi och att hjälpa underbemannade arkeologiprogram i Rumänien.


Vi vill hjälpa dig att få kunskap och erfarenheter som kommer vässa ditt CV, så att du lättare kan studera eller jobba. Under din tid på projektet kommer du arbeta sida vid sida med erfarna arkeologer, så passa på att fråga mycket. På så sätt kommer du lära dig så mycket som möjligt.


Du kommer även hjälpa oss att göra viktigt fältarbete och att dokumentera vad vi hittar. Rumänien har en otrolig mängd med historiska platser som ger en spännande insyn i världshistorien. Tyvärr är det brist på resurser och arkeologer vilket gör att vi behöver din hjälp.


Följ med oss som ungdomsvolontär till Rumänien och volontärarbeta som arkeolog. Du kommer lära dig massor och hjälpa till att bevara landets kulturhistoria.

Volunteers on the Archaeology in Romania for Teenagers project dig up artefacts at a local site.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Brasov. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Rumänien. Under din tid i Rumänien kan du kan även komma att bo i ett gästhus.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer