While learning Mandarin in China, students use free time to explore local attractions like a Buddhist temple.

Studera mandarin i Kina

Studera mandarin med en professionell språklärare i moderna Shanghai

Översikt

Följ med oss och studera mandarin i Kina. Det finns inget bättre sätt att lära sig ett nytt språk än att omge dig med människor som talar det flytande. När du studerar i Kina kommer du inte bara lära dig språket snabbare, utan också lära dig kulturen och traditionerna. Dina lektioner kommer hållas av en erfaren lärare som skräddarsyr lektionerna efter dina behov. Välj mellan att studera mandarin heltid, eller som tillval med ett av våra andra projekt.

I dagens samhälle är det värdefullt att kunna prata mandarin. Den kinesiska ekonomin växer snabbt och Kina har stor påverkan på internationella företag. Att kunna lägga mandarin på cv:t kommer garanterat att hjälpa din karriär framåt. Du kan även komma att ha nytta av mandarin om du ska volontärarbeta eller praktisera med oss, eller om du planerar att resa runt i Kina.

Du kommer bo i en delad lägenhet i Shanghai och det kommer finna massor av tid att njuta av Kina. Besök sevärdheter, ät din vikt i dumplings och bäst av allt praktisera dina nyvunna kunskaper i mandarin!  

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att studera mandarin i Kina rätt för mig?

Vår språkkurs i mandarin i Kina är perfekt för dig som vill lära dig mandarin och som vill öva dina nyvunna kunskaper dagligen.


Kunskaper i mandarin och kinesisk kultur är värdefullt om du vill ha en internationell karriär inom näringsliv eller politik. Ska du praktisera eller volontärarbeta på ett av våra projekt i Kina, är det bra om du kan grundläggande ord och fraser på mandarin. Kanske älskar du bara att lära dig språk eller vill resa runt i Kina och kunna prata med lokalborna?


Med oss kommer du ha lektioner med en erfaren språklärare som kommer skräddarsy lektionerna efter dina kunskaper, intressen och mål, oavsett om du är nybörjare eller redan kan prata mandarin.


Du kan välja att studera heltid eller som ett tillval med ett av våra andra projekt. Tillvalskurser finns tillgängliga som 5h, 14h eller 30h paket.


Vår språkkurs i mandarin finns tillgänglig året runt så du kan åka när det passar dig bäst. Den kortaste tiden du kan delta är en vecka, men stannar du längre hinner du lära dig mer.

While learning Mandarin in China, students use free time to explore by cycling around the city.

Vad kommer jag att göra när jag studerar mandarin i Kina?

Dina dagliga aktiviteter är beroende av om du väljer att studera heltid, eller som tillval till ett av våra andra projekt. Det här är vad du kan förvänta dig att göra:


  • Lära dig mandarin från en kvalificerad lärare på ett lokalt språkcenter
  • Fördjupa dig i den kinesiska kulturen genom att prata med lokalborna och utforska staden
  • Hjälpa till som volontär eller praktikant om du väljer att studera mandarin som tillval

Det här projektet fokuserar på följande områden:

Lära ut mandarin

Du kommer ha lektioner i mandarin med kvalificerad lärare och lektionerna kommer skräddarsys efter dina kunskaper. Berätta åt läraren om du vill att lektionerna ska fokusera på något speciellt ämne som du är särskilt intresserad av. De kommer anpassa lektionerna och lära dig användbara ord och fraser.

Det går att välja mellan att studera heltid eller studera som tillval till ett av våra andra projekt. Studerar du heltid kommer du ha 15h lektioner per vecka. Tillvalskurserna finns som 5h, 14h eller 30h lektioner.

Utforska Kina

Genom att studera i Kina kommer du ha massor av tid att praktisera dina nyvunna kunskaper med lokalborna. Du kommer kunna prata med människor i olika åldrar och med olika yrken. Passa på att prata med så många människor som möjligt så kommer du lära dig massor.

Beställ mat på mandarin i kvartersrestaurangen, prata med lokala guider eller varför inte utmana dig genom att pruta på marknaderna? Allt med dina nyvunna kunskaper!

Hjälpa till som volontär

Du kan välja att studera mandarin som ett tillval för ett av våra andra projekt. Du kan välja mellan att praktisera på en advokatbyrå, skugga doktorer i deras arbete på ett regionalt sjukhus och mycket mer.

Språkkursen i mandarin kommer göra att du förstår lokalborna lättare och det blir enklare att arbeta på projektet. Lokalborna kommer även uppskatta allt arbete du lagt ner för att kunna lära dig deras språk.


Var i Kina kommer jag studera?

Shanghai

Med över 25 miljoner människor är Shanghai en fantastisk plats att praktisera dina nya kunskaper. Det finns massor av saker att se och göra på din fritid. Du kan pruta med säljarna på en av de många marknaderna, eller beställa mat på mandarin på en av lokala restaurangerna.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kina.


En vanlig dag när du studerar mandarin i Kina

Hur en vanlig dag kommer se ut kommer bero på om du väljer att studera heltid eller som tillval.


Du kommer ha lektioner på språkcentret måndag till fredag och dina helger kommer vara lediga. Vilka tider och hur många timmar du studerar per dag kan du komma överens om med din lärare. Vanligtvis innebär att studera heltid 15h lektioner per vecka.


Du kommer börja varje dag med att äta frukost med andra volontärer och praktikanter som du delar lägenhet med. Ta sedan tåget till språkcentret. Lektionerna kommer hållas antingen på förmiddagen eller eftermiddagen. Beroende på din kunskapsnivå kan du komma att ha lektioner i en liten grupp eller själv.


Oavsett om du är nybörjare eller redan kan prata mandarin kommer den här språkkursen i Kina hjälpa dig att snabbt utvecklas. Passa på att praktisera dina språkkunskaper så mycket som möjligt på din fritid. Prata med guider eller beställ på mandarin på kinesiska restauranger.

After learning Mandarin in China, a student volunteers at a local school, teaching English.

Vilka är de långsiktiga målen med språkkursen i mandarin i Kina?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att lära dig mandarin och ge dig möjligheten att praktisera med människor som talar det flytande.


Mandarin är det mest talade språket i världen med 1.2 miljarder som talar det som modersmål. Kina är en ekonomisk stormakt så att lära sig mandarin är särskilt värdefullt om du vill ha en karriär inom finansbranschen. Det finns en stor chans att du kan komma att arbeta med kinesiska företag!


Du kommer lära dig grundläggande ord och fraser och din lärare kommer att fokusera på att du ska kunna konversera på mandarin. Exakt vad du kommer lära dig beror på dina kunskaper och intressen. Ska du exempelvis praktisera på ett medicinprojekt i Kina, är det värdefullt att fokusera på fraser och ord som du har nytta av i sjukhusmiljö.


Det är mycket enklare att lära sig ett språk om du omger dig med människor som pratar det flytande. Du kommer konstant att höra språket, hur det uttalas och olika accenter. När du kommunicerar i mandarin kommer lokalborna att vara mycket öppnare för att prata med dig. De kommer även vara glada att hjälpa dig praktisera så du kan lära dig mer.


Följ med oss och lär dig mandarin i Kina, välj mellan att studera heltid eller som ett tillägg med ett annat projekt.

While learning Mandarin in China, a student also volunteers in local school and coaches sports lessons.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Shanghai. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Kina är så stort och har så mycket att erbjuda en besökare att det är svårt att veta var man ska börja. Möjligheterna till roliga kvälls- och helgaktiviteter är därför ändlösa när du volontärarbetar i Kina.

Det som är slående i Kina är konstrasten mellan det moderna, urbana och landsbygden. Du kommer se skinande skyskrapor som Oriental Pearl Tower, bara en kort bit från det stillsamma Yuyuan Garden.

Även om du kommer ha fullt upp med att hinna utforska städer som Shanghai, är det värt att åka ut på landsbygden. Varför inte vandra på den andlöst vackra Sidenvägen till ett buddistiskt tempel? Och vilket Kinaresa är komplett utan att besöka de kända sevärdheterna på UNESCOS världsarvslista, som Kinesiska muren, Yangtze-floden och Terrakottaarmén.

Det kommer finnas mängder av andra volontärer i Kina, så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer