As a Projects Abroad volunteer in Senegal there will be many memorable sights to behold.

Studera franska i Senegal

Lär dig franska och bli en del av livet och kulturen i Senegal

Översikt

Studera franska i Senegal och bli en del av kulturen och livet i detta spännande västafrikanska land. Du kommer lära dig franska från en kvalificerad lärare och varje lektion kommer anpassas efter din nivå och dina intressen.


Du kommer ha lektioner varje dag, vilket kommer göra att du lär dig snabbt. Bäst av allt! När du bor i ett fransktalande land kommer du ha massor av möjligheter att öva din franska. Du kan exempelvis testa ditt nya ordförråd hos din värdfamilj.  Om du även ska volontärarbeta på ett av våra projekt, kan din lärare fokusera på särskilda fraser och ord som kan hjälpa dig i ditt arbete.


Du kommer bo i St. Louis hos en fransktalande värdfamilj. När du inte studerar franska kan du utforska staden och träna din franska samtidigt!

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att studera franska i Senegal rätt för mig?

Vår franska språkkurs passar dig som vill lära dig prata franska i ett fransktalande land, med en spännande och annorlunda kultur. Du kommer lära dig franska snabbt och samtidigt få en unik inblick i livet i Västafrika.

Franska är ett språk som ofta talas i internationella sammanhang och att kunna prata franska är en värdefull kunskap som du kan lägga på ditt cv.

Vår franska språkkurs drivs året runt så du kan själv välja de datum du vill studera. Du kan studera heltid och som kortast en vecka.

Du kan även välja att studera franska deltid, om du kombinerar språkkursen med att volontärarbeta eller praktisera på ett av våra andra projekt. Då franska är huvudspråket i Senegal, rekommenderar vi starkt att du väljer till vår franska språkkurs om du inte talar franska. Särskilt om franskakunskaper är ett krav på projektet och du behöver bättra på din franska innan du börjar.

Om du väljer att vår franska språkkurs som tillval till ett annat projekt, kan du välja att studera 5h, 14h eller 30h.

A Teaching volunteer in Senegal helps a local boy during a lesson.

Vad kommer jag att göra när jag studerar franska i Senegal?

Vad du kommer få göra kommer bero på om du väljer att studera franska heltid, eller som tillval till ett av våra andra projekt. Det här är saker du kan komma att göra:


  • Lär dig franska från en kvalificerad franskalärare på ett lokalt språkcenter
  • Träna din franska när du utforskar Senegal och pratar med lokalborna
  • Volontärarbete eller praktik om du väljer att kombinera franska med ett annat projekt

Den här kursen kommer fokusera på följande områden:


Lär dig franska från en kvalificerad franskalärare på ett lokalt språkcenter


Du kan välja att studera franska heltid eller som tillval, men oavsett vilket du väljer kommer du lära dig från en kvalificerad franskalärare på språkcentret French Cultural Centre.


Dina lektioner kommer anpassas efter dina kunskaper, du kan välja att fokusera på grundläggande grammatik, ordförråd eller arbeta på att kunna konversera bättre.


Träna din franska när du utforskar Senegal och pratar med lokalborna


Det mest effektiva sättet att lära sig franska är att omge sig med andra fransktalande personer. Vår franska språkkurs i Senegal kommer ge dig möjligheten att göra just det! Prata franska med människor du möter och träna din franska så mycket som möjligt hos din värdfamilj. Du kan även gå på den franskspråkiga guidade visningen på museum eller beställa på restauranger på franska.


Volontärarbete eller praktik om du väljer att kombinera franska med ett annat projekt


Om du är intresserad av ett av våra projekt i Senegal bör du överväga att studera lite franska. Genom att kunna några grundläggande fraser, kommer du komma lättare in i arbetet på projektet och du kommer lära känna människor fortare.


Om franska är ett krav på projektet, rekommenderar vi att du studerar franska heltid innan du börjar på projektet.


Var i Senegal kommer jag att studera?

St Louis

Vår franska språkkurs i Senegal är baserad i St. Louis, en färgstark och charmig stad. Längs med livliga gator står färgglada byggnader i fransk arkitekturstil och det är här du hittar French Cultural Institute där du kommer studera.

St. Louis har mer än bara slående arkitektur, staden är rik på både kultur och historia och är på UNESCO:s världsarvslista sen 2000. Idag är St. Louis en stad med stark västafrikansk och fransk prägel som drar turister från hela världen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Senegal.


En vanlig dag när du studerar franska i Senegal

Du kommer börja din morgon med att äta frukost tillsammans med din värdfamilj, innan det är dags för dagens äventyr. På din första dag kommer vår personal följa dig så att du hittar.


Om du studerar franska heltid kommer du vara på French Cultural Institute måndag till fredag. Det kommer vara lärarledda lektioner ungefär 15h per vecka. Du kan själv välja om du vill ha lektioner på morgonen eller på eftermiddagen. Dina helger och kvällar är lediga så du kan utforska eller socialisera. Passa på att lära känna andra Projects Abroad volontärer och praktikanter.


Om du studerar franska som tillval kommer du tillbringa större delen av tiden på projektet, men studera franska på eftermiddagen.


Som en del av vår franska språkkurs i Senegal kommer du få ett gratis medlemskap på biblioteket och få gratis inträde till konsert och filmkvällar på centret.

A teaching volunteer write on the board during a lesson in Senegal.

Vilka är de långsiktiga målen med franska språkkursen i Senegal?

Det långsiktiga målet med det här projektet är att ge dig möjligheten att lära dig franska i ett fransktalande land.


Franska är ett av de fem språk som talas på alla fem kontinenter, så du kommer garanterat att stöta på fransktalande människor när du reser. Genom att prata franska kommer du öka dina möjligheter att kommunicera internationellt och det är en värdefull kunskap att ha när du reser. Tvåspråkighet är även en kunskap som du kan ha mycket nytta av på arbetsmarknaden och som får dig att stå ut från andra sökande på ansökningar och intervjuer.


Det är enklare att lära sig ett nytt språk om du är omgiven av andra som pratar de nya språket. I Senegal kommer du ha fantastiska möjligheter att lära dig snabbt, då nästan alla pratar franska.


Följ med oss och lär dig franska i Senegal, samtidigt som du utforskar en ny kultur och ett nytt land.

On weekends and in free time, you can see sights such as traditional granaries in Senegal.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i St Louis. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Senegal.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Senegal är ett livligt och färgstark västafrikanskt land. Du kommer ha massor av saker att se och göra på din fritid. Våra kontor är baserade i St Louis, en kuststad med vackra vita sandstränder. Här kan du se senalesiska fiskare glida in med sina ”pirouges”, träbåtar som är målade i vackra färger och mönster.

Om du vill se mer av Senegals vackra natur rekommenderar vi ett besök till Langue de Barbarie eller National park of the Birds of Djoudj. Båda parkerna är perfekta för fågelskådning.

Missa inte att besöka Senegals marknader! Öva på att pruta när du shoppa souvenirer och smaka dig genom alla lokala delikatesser på de närliggande caféerna.

Du kommer vara en av våra många volontärer i Senegal, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Senegal självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer