A Projects Abroad intern gains social work experience in Ghana by working through activities with a child.

Gör praktik som socionom i Ghana

Arbeta med erfarna socionomer och gör en insats för barn i Ghana

Översikt

Följ med oss och gör praktik som socionom i Ghana. Du kommer få praktisk arbetslivserfarenhet och arbeta tillsammans med kvalificerade och erfarna socialarbetare. Under din tid på projektet kommer du arbeta i skolor och inom kriminalvården, för att hjälpa barn som utsatts för missförhållanden. Du kommer observera hur socialarbetare arbetar i Ghana och hjälpa personalen att stötta barnen.


Under din tid i Ghana kommer du lära dig nya saker och växa i din yrkesroll. Du kommer även få en djupare insikt i vilka olika sociala problem som utvecklingsländer kämpar med. Den här praktikplatsen är ett unikt och minnesvärt sätt att göra din socionompraktik.


Du kommer vara baserad i staden Accra där du kommer bo hos en lokal värdfamilj. De kommer välkomna dig som en familjemedlem och du kommer lära dig om kulturen i Ghana genom att bli en del av den. På din fritid kan du passa på att utforska staden med andra volontärer och praktikanter.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Alla över 16 år kan delta
You should be studying social work or a related subject.


Är att göra socionompraktik i Ghana rätt för mig?

Studerar du till socionom och vill få praktisk arbetslivserfarenhet? Vill du lära dig från kvalificerade och erfarna socialarbetare utomlands? Vill du göra en insats för människor? Om svaret är ja, då kommer det här projektet passa dig perfekt!


Det här är en socionompraktik utöver det vanliga och kommer garanterat få ditt CV att stå ut från mängden. Du kommer även lära dig om de sociala problem som människor i Västafrika kämpar med.


För att delta på det här projektet måste du ha studerat på socionomprogrammet eller ett relaterat ämne i minst två år. Projektet drivs året runt så du kan åka när det passar dig bäst. Kortaste tiden att delta är tre veckor, men vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner lära dig mer och göra mer av en insats.

An intern working with a group of children and gaining social work experience in Ghana.

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Få praktisk erfarenhet av socialt arbete


Du kommer tillbringa den största delen av tiden med att observera, samt hjälpa din handledare och personalen. På det här projektet kan du tillämpa vad du lärt dig under dina studier på verkliga fall. Det kommer även ge dig en unik inblick i de sociala problem som människor i Västafrika kämpar med.


Ge barn det stöd de behöver


Som praktikant kommer du stötta personalen på plats och hjälpa barnen. Det kan vara att interagera med barn som utsatts för olika typer av missförhållanden och utvärdera deras behov. Om du stannar längre än tre veckor, kan du även få göra individuell och grupprådgivning under handledning.


Dela dina kunskaper och erfarenheter med personalen på plats


Kunskapsutbyte är en stor del av det här projektet. Du kommer att lära dig från din handledare, men du kommer även få möjlighet att dela med dig av vad du lärt dig. Under din tid på projektet kommer du arbeta med att förbättra och utveckla metoderna för rådgivning och terapi. Du kommer hålla i workshops och seminarier för personalen på plats. Det innebär att du kommer behöva planera och förbereda dessa presentationer och workshops. Du kan även komma att utvärdera vilka rutiner som finns på centren och ge förslag på förbättringar.


Göra research om olika sociala problem tillsammans med andra socialarbetare


Under handledning kommer du att göra research om de specifika sociala problem och missförhållanden som finns i Ghana. Du kommer arbeta tillsammans med din handledare för att komma på möjliga och kulturellt relevanta lösningar på de sociala problem som ni stöter på. Du kommer även arbeta aktivt med att informera och öka kunskaperna om olika sociala problem i olika samhällsgrupper på plats.


Utvärdera behoven på de lokala centren


Många av centren i Ghana har för lite resurser, du kommer hjälpa att utvärdera vilka behov som finns där du arbetar.  Det kommer hjälpa till att utveckla långsiktiga och hållbara barnomsorgstrategier på dessa center.


Var i Ghana kommer jag att arbeta?

Accra

Du kommer arbeta i ett center för barn som kommer från olika typer av missförhållanden, med ungdomsbrottslingar och i lokala skolor i Accra. Alla projektplaceringar är underfinansierade och behöver därför mer personal.

Accra som är huvudstaden i Ghana, är landets största stad och känd för att ha en färgstark och vänlig atmosfär. Precis som staden är människorna i Accra är kända för sin gästfrihet och vänlighet. Stadens centrum (Central Business District) är en ekonomisk och administrativ hubb, samt ett av de mest välbärgade och moderna områden på kontinenten. En stor kontrast mot utkanten av staden där människor lever i utsatthet.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.


En vanlig dag på socionomprojektet i Ghana

De flesta dagar kommer att börja med att du äter frukost tillsammans med din värdfamilj. Efter frukosten är det bara att packa ihop det du behöver för dagen och ta kollektivtrafiken till din praktikplats. På din första dag kommer vår personal följa dig så att du hittar.


Vanligtvis kommer du arbeta från ungefär kl. 8 till kl.16, måndag till torsdag. På fredagar kommer du arbeta från kl. 8 till kl 12. Du kommer även få en lunchpaus varje dag så att du kan äta din matlåda. Bor du nära kan du åka hem och äta lunch hos din värdfamilj.


Ingen dag kommer vara den andra lik i Ghana. Dagens aktiviteter kommer styras av var du arbetar och vad barnens behov är. I regel består det mesta arbetet av att du tillsammans med din handledare och annan personal på plats, stöttar och hjälper barn från olika typer av missförhållanden. Du kommer att göra research i olika sociala problem i Ghana och försöka komma på långsiktiga sätt att lösa dem. Under din tid på projektet kommer du även att hjälpa till utvärdera vilka behov de olika centren har och föreslå förbättringar.


Dina kvällar och helger är lediga så att du kan utforska Accra, lära känna din värdfamilj samt andra praktikanter och volontärer. Smaka på lokala maträtter från Ghana, besök sevärdheter, shoppa souvenirer eller bara slappna av hos din värdfamilj.

A Projects Abroad intern guides a child during her Social Work internship in Ghana

Vilka är de långsiktiga målen med socionomprojektet i Ghana?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att hjälpa barn som fallit offer för olika typer av missförhållanden. Du kommer samtidigt får praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta som socionom.


Sociala problem som våld i hemmet och våld mot barn är vanligt i Ghana. Bristen på resurser och utbildning innebär att det inte finns särskilt mycket stöd eller rehabilitering för barn som drabbas. De center som vi arbetar med har mycket begränsade resurser, vilket innebär att personalen på plats har svårt att ge varje barn den individuella hjälp som de behöver.


Vårt mål är att ge dessa center mer resurser och öka kunskapen om sociala problem i samhället. Vi ger även våra praktikanter en möjlighet att få värdefull praktisk arbetslivserfarenhet, i enlighet med de krav som finns från deras lärosäten. Den här praktikplatsen är ett sätt att göra en insats för andra och få ditt CV att stå ut från mängden.


Följ med och gör din socionompraktik i Ghana, få praktisk arbetslivserfarenhet och hjälp barn från utsatta förhållanden.

An intern and a child clap hands during an activity on our Social Work internship in Ghana

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Ghana.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du volontärarbetar i Ghana kommer du även få chansen att utforska detta färgstarka västafrikanska land. Det finns så många olika typer av aktiviteter att göra här så du kommer ha fullt upp på fritiden.

Musik är en otroligt viktig del i den ghanaiska kulturen. I större stöder som Accra kommer du kunna lyssna till många olika liveband och få oförglömliga minnen från det livliga nattlivet. Eller tillbringa dina kvällar med att smaka på goda lokala rätter på någon av de många restaurangerna.

För att lära dig mer om Ghanas historia rekommenderar vi ett besök i Cape Coast, där du kan gå på rundtur i slavforten och besöka museum.

Älskar du vara ute i naturen? Passa på att vandra genom regnskogen i Kakum National Park eller Mole National Park.

Vi driver många olika projekt i Ghana, så det finns andra Projects Abroad volontärer att lära känna. Du kan därför välja mellan att utforska Ghana tillsammans med andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer