Female Business Intern is handmaking a product with woven wool for a company during a Work Placement in Vietnam.

Praktik inom näringslivet i Vietnam

Hjälp ungdomar från utsatta delar av samhället att driva småföretag och få internationell arbetslivserfarenhet

Översikt

Följ med och praktisera inom näringslivet i Vietnam och få en unik upplevelse! Du kommer arbeta med en lokal organisation (NGO) som ger ungdomar från utsatta områden yrkeskunskaper.


Det här projektet är ett annorlunda och spännande sätt att hjälpa ungdomar från utsatta områden, samtidigt som du får praktisk arbetslivserfarenhet att lägga på CV:t. Du kommer hjälpa ungdomar att utveckla och starta småföretag. Din roll kommer vara att stötta dem genom marknadsföring, insamling och kommunikation. Det här är möjlighet att praktisera utomlands och testa dina kunskaper i praktiken.


Du kommer bo och arbeta i den livliga huvudstaden Hanoi, där du kan ta del av den vietnamesiska kulturen och utforska landet. På din fritid kan du passa på att besöka antika tempel och njuta av den fantastiska naturen.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Fyra veckor

Krav: 

Alla över 18 år kan delta
You need to speak intermediate English. You must also have a background in business, marketing, or communications.


Är att göra praktik inom näringslivet i Vietnam rätt för mig?

Är du driven, proaktiv och kan arbeta självständigt? Vill du lära dig mer om att driva företag på ett nytt och spännande sätt? Då passar det här projektet perfekt!


Du kommer arbeta med lokal organisation (NGO) som ger ungdomar från utsatta områden yrkeskunskaper. Det här en möjlighet att testa dina kunskaper i praktiken, vässa ditt CV och göra en positiv insats för utsatta ungdomar. Var beredd på en upplevelse långt från ett vanligt 9-5 arbete!


För att delta behöver du vara bekväm med att prata, läsa och skriva engelska. Du måste även vara minst 18 år och ha tidigare erfarenhet i något av dessa områden:


 • Näringsliv
 • Försäljning och marknadsföring
 • Kommunikation
 • IT-lärare
 • Webb och grafisk design
 • Sociala media
 • Extern kommunikation med media (exempelvis erfarenhet inom nyhetsbrev och pressreleaser)
 • Fotografering eller video


Det här projektet drivs året runt och du kan delta som kortast för fyra veckor. Start och slutdatum är flexibla så du kan åka när det passar dig.

Female Business interns pose for a picture whilst at an Art Centre used for making products during their placement in Vietnam.

Vad kommer jag att göra när jag gör praktik inom näringslivet i Vietnam?

När du praktiserar inom näringslivet i Vietnam kommer du göra olika saker beroende på dina tidigare erfarenheter. Vår partnerorganisation driver två olika former av sociala företagarinitiativ, en frisörsalong och matutkörning. Du kan komma att göra följande:


 • Ge yrkesträning för ungdomarna som deltar i projekten
 • Arbeta med kommunikation till kunder och potentiella kunder
 • Marknadsföra dessa sociala företagarinitiativ
 • Hjälpa till med insamlingsinitiativ till organisationen

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Hålla i yrkesträning för ungdomarna som deltar på projektet


Dela med dig av dina kunskaper till ungdomarna som arbetar på projektet. Det är uppskattat om du kan hjälpa ungdomarna med deras engelska. Lär dem fraser som de behöver för att kunna arbeta med kundservice. Ett annat område du kan hjälpa dem med, är hur de kan skapa video och bildmaterial så att de kan marknadsföra på sociala medier.


Kundkommunikation


Du kommer att hjälpa till med kundorders och att svara på utländska kunders förfrågningar. Utöver kundkommunikation kommer du att uppdatera hemsidan och använda deras sociala plattformar för att sprida medvetenhet om vad de gör.


Marknadsföra dessa sociala företagarinitiativ


Din roll kommer även innebära att du hjälper till att marknadsföra dessa sociala företagarinitiativ och skapar marknadskampanjer. Du kommer särskilt fokusera på marknadsföring for potentiella kunder som expats och ambassader. Ett utmärkt sätt att utöka ditt nätverk samtidigt som du representerar vår partnerorganisation.


Hjälpa till med insamlingsinitiativ till vår partnerorganisation


Vår partnerorganisation gör ett fantastiskt arbete i att hjälpa utsatta ungdomar runt om i Vietnam. Arbetet med att samla in pengar är otroligt viktigt. Utan utomstående finansiering kan organisationen inte fortsätta sitt arbete. Du kommer hjälpa till med att söka pengar och brainstorma initiativ som kan hjälpa till med finansieringen.


Var i Vietnam kommer jag att arbeta?

Hanoi

Du kommer arbeta i Vietnams färgstarka och livliga huvudstad Hanoi, som är en av de snabbast växande städerna i Asien och världen. Hanoi har en rik kultur och historia, passa på att besöka historiska monument och museum, vandra genom den gamla delen av staden, shoppa efter souvenirer på gatumarknader och smaka på nationalrätten pho. Vill du ta det lugnt? Vad är bättre än att sola på gräset vid Hoan Kiem-sjön?

När du arbetar kommer du tillbringa din tid på vår partnerorganisations faciliteter.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Vietnam.


En vanlig dag när du arbetar på näringslivsprojektet i Vietnam

Ät frukost tillsammans med din värdfamilj eller med andra volontärer om du delar lägenhet. Efter frukosten är det dags att ge sig iväg till praktikplatsen, antingen med taxi eller med motorcykeltaxi. På din första dag kommer vår personal följa med dig så du hittar.


En vanlig arbetsdag är kl. 8 till 17 och arbetsveckan är måndag till fredag. Dina kvällar och helger är lediga så du kan resa och umgås. Varför inte planera en weekendresa tillsammans med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter?


Dina dagliga aktiviteter kommer att variera beroende på din tidigare erfarenhet och vad som behöver göras. Det kan vara allt från marknadsföring, kommunikation, finans eller att lära ungdomar olika färdigheter. Du kan även komma att svara på kundförfrågningar, skriva ett insamlingsförslag och göra research på potentiella nya kunder. Det finns även en möjlighet ge engelskalektioner så ungdomarna kan prata med kunder.


Efter du är klar med arbetsdagen är du fri att utforska stadslivet i Hanoi, titta på sevärdheter, eller ta del av våra regelbundna sociala aktiviteter där du kan lära känna andra Projects Abroad praktikanter och volontärer.

Business intern photographs a female staff member weaving material for a product at a workshop in Vietnam.

Vilka är de långsiktiga målen med näringslivsprojektet i Vietnam?

Det finns två långsiktiga mål för det här projektet, att ge dig en utvecklande praktikplats utomlands där du får lära dig att utveckla och driva företag, samt att hjälpa ungdomar från utsatta områden.


Många av de praktikanter som deltar på det här projektet letar efter en möjlighet att testa deras studier i praktiken. Vi erbjuder en plattform där människor från olika kulturer och bakgrunder kan utbyta erfarenheter och idéer. Du kommer lära dig från företagare på plats, få nya kunskaper och kunna lägga in arbetslivserfarenhet på ditt CV.


På vårt näringslivsprojekt i Vietnam kommer du arbeta med vår partnerorganisation (NGO) som ger gratis yrkesutbildning till ungdomar från utsatta områden. Vår samarbetspartner arbetar med ungdomar från åldern 18-25, där många har blivit utsatta för trafficking, fattigdom och har HIV/AIDS. Organisationen driver två företag som finansierar organisationens arbete och ger ungdomar möjlighet att yrkesträna.


Du kommer hjälpa att marknadsföra socialt företagande och vad organisationen erbjuder. Vår partnerorganisation har inte tillräckligt med arbetskraft, så du kommer kunna göra en stor insats i att hjälpa dem att få deras företag att växa. Det kommer göra att fler ungdomar får möjlighet att yrkesträna runt om i landet.


Följ med oss till Hanoi och praktisera inom näringslivet i Vietnam, använd dina kunskaper i praktiken och hjälp ungdomar till en bättre framtid.

A local shop in Mai Chau Village where Projects Abroad Interns will be placed during their Business Work Experience in Vietnam.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Hanoi. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Vietnam.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Det finns även möjlighet att dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Vietnam erbjuder en mix av livliga städer och pittoresk landsbygd. Det finns något för alla så du kommer ha massor av saker att se och göra.

Vill du lära dig mer om Vietnams historia? Besök Vietnam Museum of Ethnology, National Museum of Vietnamese History eller Ho Chi Minh Mausoleum.

Kvällarna i Hanoi är fyllda med färgglada ljus, liv och rörelse. Om du är på jakt efter souvernier finns det mängder av lokala marknader att utforska. Du kan titta på gatukonstärer eller sätta dig på en de många restaurangerna för att smaka på lokala delikatesser.

Längtar du efter en paus från den livliga stadsmiljön? Då är landsbygden med sina smaragdgröna risfält som sträcker sig mot horisonten den perfekta platsen att vila upp sig på.

Vi driver många olika projekt i Vietnam, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Vietnam självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer