A group of Business Interns pose for a group photo infront of a reception desk at a law office in China.

Praktik inom näringslivet i Kina

Få internationell erfarenhet från näringslivet i Shanghai och se till att ditt CV står ut från mängden

Översikt

Följ med och praktisera inom näringslivet i Kina och skaffa dig ett rejält försprång i karriären. Du kommer lära dig hur det är att arbeta internationellt och arbeta tillsammans med erfarna kollegor. Det här är ett unikt tillfälle att lägga arbetslivserfarenhet från en av de största världsmarknaderna på ditt CV!


Du kan välja mellan att arbeta i olika branscher som finans, konsult, teknologi och mycket mer. På projektet kommer du ha en handledare som hjälper dig att få ut det mesta från din näringslivspraktik i Kina.


Under din tid på projektet kommer du vara baserad i moderna Shanghai, där du kommer dela lägenhet med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Fyra veckor

Krav: 

Alla över 18 år kan delta


Är att praktisera på företag i Kina rätt för mig?

Den här praktikplatsen är för dig som vill praktisera utomlands på en av de största marknaderna i världen. Det kommer vässa ditt CV och ge dig intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar. Du kommer lära dig värdefulla kunskaper som planering och anpassningsbarhet, något som du har nytta av oavsett karriärväg.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, men du måste ha fyllt 18 år, ha medelgoda engelskakunskaper och ta med dig din egen laptop.


Den här praktikplatsen finns tillgänglig året runt, så du kan åka när det passar dig bäst. Du kan delta som kortast för fyra veckor, men vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner lära dig mer.


Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom näringslivet i Kina?

Som näringslivspraktikant i Kina kommer du att arbeta i ett företag på plats och:


 • Skugga erfarna kollegor för att lära dig så mycket som möjligt
 • Hjälpa till med marknads -och konkurrentresearch för att utveckla riktade affärsåtgärder
 • Delta i gruppmöten med klienter och personal för att dela kunskaper och idéer

Din praktik kommer fokusera på följande områden:


Skugga erfarna kollegor för att lära dig så mycket som möjligt


Som praktikant kommer du börja med att observera arbetet på företaget. Fråga mycket, så du lär dig så mycket som möjligt. Personalen kommer lägga ner mer tid på att lära dig, om du intresserar dig för vad de gör. Du kommer även få mer arbetsuppgifter när du visar att du klarar av de första uppgifterna de ger dig.


Hjälpa till med marknads -och konkurrensresearch


Kunskapen om vilka som är dina potentiella kunder är nyckeln till ett framgångsrikt företag. Genom att fördjupa dig i marknadsresearch kommer du lära dig mer om företaget och vad konsumenterna behöver och vill ha. Efter din marknadsanalys kan du implementera best practices för att bättre nå ut till kunderna. Du kommer även analysera styrkorna och svagheterna hos företagets konkurrenter. Det kommer hjälpa dig att lära dig mer om hur marknadsstrategierna kan förbättras och vilka möjligheter kan ligga till underlag för bra marknadsbeslut. Det här är arbetet kommer lära dig mer om att driva ett företag.


Delta i gruppmöten med klienter och personal för att dela kunskaper och idéer


Du kommer ofta få sitta med på möten med klienter och personal där ni kan brainstorma idéer. Var inte blyg att när det passar, dela med dig av dina åsikter om ämnet, utbyta idéer och lösningar. Det kommer hjälpa att bygga upp ditt självförtroende i din yrkesroll.


Var i Kina kommer jag att arbeta?

Shanghai

Du kommer arbeta i den stora världsmetropolen Shanghai, som är den största och mest utvecklad staden i Kina. Det är ingen slump att Shanghai är en hubb för internationell affärsverksamhet. Natt som dag, det är alltid något som pågår i Shanghai. Du kommer träffa på lokalbor och kanske springer du på en av de många expats som bor i Shanghai. Passa på att socialisera och bygg upp ditt internationella kontaktnät. Du kan välja att praktisera inom följande områden:

 • HR
 • Konsult
 • Finans
 • Arkitektur
 • Mode
 • Teknologi
 • Handel
 • Marknadsföring
 • PR
 • och mer...

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kina.


En vanlig dag när du praktiserar på företag i Shanghai

Du kommer börja din dag tidig. Varför inte laga och äta frukost tillsammans med de andra volontärerna och praktikanterna? Klä dig stilrent. Du behöver inte ha kostym eller högklackat, men du behöver ha med dig en business casual outfit som du kan ha på möten. Ta sen tåget till din praktikplats och fånga dagen i Shanghai. På din första dag kommer vår personal följa dig till praktikplatsen så du hittar.


En vanlig arbetsdag börjar kl. 9 och slutar kl. 18 och du praktiserar måndag till fredag.


Ingen dag kommer vara den andra lik. Vilken typ av arbete du kommer göra är beroende av vilken bransch du väljer att arbeta i, dina tidigare erfarenheter och intressen. Du kommer rapportera till din handledare varje morgon och ni kommer tillsammans gå igenom dagens arbetsuppgifter.


Kom ihåg att prioritera dina arbetsuppgifter så att du möter deadlines, i Shanghai är arbetsklimatet snabbt. Svara på mail, delta i personal och klientmöten och göra marknadsresearch, är några av sakerna som du kan komma att göra. Du kan även bli ombedd att delta i brainstormingsmöten och gruppdiskussioner för att dela med dig av dina tankar.


Du har 1h lunchpaus kl 12 så att du kan slappna av och äta. Du kan antingen ta med dig en matlåda hemifrån, beställa mat till kontoret eller följa med dina kollegor ut på lunch.


Om det känns rätt acceptera middagsinbjudningar från dina kollegor. Det är ett fantastiskt sätt att lära känna företaget, dina kollegor och den kinesiska kulturen bättre. Passa på att även utforska staden när du slutat för dagen. Vi rekommenderar dig att besöka många marknader, smaka på traditionell kinesisk mat och vandra i tempel.

Male business intern sits at a desk on the phone in a marketing office during his internship in China.

Vilka är det huvudsakliga målen med näringslivsprojektet i Kina?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att visa dig näringslivet i en av de snabbast växande ekonomierna i världen.


Utländska investeringar och företag har gjort att Kinas näringsliv utvecklas i en rasande fart. Du kommer att bli en del av det dagliga arbetet och lära dig massor från erfarna kollegor. Det här är ett fantastiskt sätt att lägga praktisk arbetslivserfarenhet på ditt CV. Du kommer även lära dig att anpassa dig till asiatiska kulturer, vilket du kommer ha nytta av om du vill arbeta internationellt.


Du kommer kunna utbyta kunskaper med teamet och de kommer få värdefullt kulturellt kunskapsutbyte från dig. Om du redan har studerat eller arbetat inom näringslivet, kan du använda det du lärt dig i verkliga situationer.


Följ med oss och praktisera inom näringslivet i Kina, få praktisk arbetslivserfarenhet samtidigt som du vässar ditt CV.

Business Interns sit around a table in a business meeting with proffessionals in China.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Shanghai. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Kina är så stort och har så mycket att erbjuda en besökare att det är svårt att veta var man ska börja. Möjligheterna till roliga kvälls- och helgaktiviteter är därför ändlösa när du volontärarbetar i Kina.

Det som är slående i Kina är konstrasten mellan det moderna, urbana och landsbygden. Du kommer se skinande skyskrapor som Oriental Pearl Tower, bara en kort bit från det stillsamma Yuyuan Garden.

Även om du kommer ha fullt upp med att hinna utforska städer som Shanghai, är det värt att åka ut på landsbygden. Varför inte vandra på den andlöst vackra Sidenvägen till ett buddistiskt tempel? Och vilket Kinaresa är komplett utan att besöka de kända sevärdheterna på UNESCOS världsarvslista, som Kinesiska muren, Yangtze-floden och Terrakottaarmén.

Det kommer finnas mängder av andra volontärer i Kina, så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer