Students hold up educational posters during their Nutrition internship in Samoa.

Praktik inom näringslära på Samoa

Arbeta med kvalificerad personal för att förebygga undernäring och sjukdomar som diabetes

Översikt

Följ med och praktisera inom näringslära på Samoa och använd din passion för hälsa till att hjälpa utsatta grupper i samhället. Du kommer lära dig från kvalificerad sjukvårdspersonal och få praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med hälsa och näringslära.


I Samoa är 50 % av alla människor över 15 år överviktiga. Det innebär att de löper extremt hög risk att drabbas av livsstilssjukdomar som diabetes och högt kolesterol. Vi behöver din hjälp för att förbättra hälsan hos dessa människor.


Under handledning av kvalificerad sjukvårdspersonal kommer du hjälpa till med hälsoundersökningar. Du kommer mäta blodtryck, blodsocker och hålla i presentationer om näring och hälsa. Ditt arbete kommer hjälpa till att öka människors kunskap om vad det innebär att leva hälsosamt.


Du kommer bo hos en värdfamilj på den vackra tropiska ön Upolu, det är även där du kommer arbeta. På din fritid kan du utforska öns vackra natur och besöka platser som den majestätiska Falefa-dalen.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Alla över 18 år kan delta
You need to speak intermediate English.


Är att göra praktik inom näringslära på Samoa rätt för mig?

Om du är intresserad av hälsa och näringslära är det här praktikplatsen för dig. Du kommer ha chansen att använda din passion för hälsa till att hjälpa andra människor. Under din tid på projektet kommer du få praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med näringslära och samtidigt lära dig hur du samlar in medicinsk data.


Du behöver inte vara inskriven på en utbildning eller ha någon tidigare erfarenhet för att delta på det här projektet. Även om det går utmärkt att praktisera i samband med studier.


Vi skräddarsyr din praktik efter dina kunskaper och tidigare erfarenhet. Ditt arbete kommer även handledas av kvalificerad personal som kommer guida dig igenom ditt arbete. Använd den här praktikplatsen till att få praktisk erfarenhet av att arbeta med patienter, boosta ditt CV och få intressanta ämnen att prata om på arbetsintervjuer och ansökningar.


Vänligen notera att du måste vara minst 18 år för att delta på det här projektet.


Projektet för näringslära på Samoa drivs året runt och du kan därför själv välja när du vill åka. Minimitiden på projektet är två veckor, men vi rekommenderar dig att stanna längre så att du lär dig så mycket som möjligt.

Students teach a class during their Nutrition internship in Samoa.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom näringslära på Samoa?

På vårt projekt inom näringslära på Samoa kommer du få praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med hälsa och näring, samt att arbeta nära med kvalificerad personal på plats. Du kommer även hjälpa till att förbättra näringstillgången för människor på Samoa. Det här är några saker du kan komma att göra:


 • Besöka skolor och i olika samhällsgrupper för att öka kunskapen om vad en hälsosam livsstil är
 • Hjälpa till vid hembesök hos patienter
 • Forska på vanliga hälsoproblem på Samoa och sammanställa kontorsmaterial
 • Skapa vackra informationsposters att sätta upp på prenatala kliniker

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Besöka skolor och i olika samhällsgrupper för att prata om näring och hälsa


Du kommer att arbeta med människor i alla åldrar, allt från nyblivna mödrar, förskolebarn och äldre människor. En del av ditt arbete kommer vara att hålla presentationer om näring och hälsa. Näringslära är något alla människor har nytta av och det är aldrig för tidigt eller för sent att börja leva mer hälsosamt.


Vi kommer stötta dig och ge dig alla resurser du behöver för att kunna förbereda presentationerna på vårt kontor. Du kommer ha stöd av din handledare i allt ditt arbete.


Hjälpa till vid hembesök


Det är svårt för vissa av våra patienter att åka till kliniker. Det kan bero på många orsaker, som hälsoskäl eller att de har svårt att lämna huset för längre perioder. För att se till att även de här människorna får vård kommer du hjälpa personal från Samoas nationella sjukvårdsservice (NHS) ute på hembesök.


Under hembesök kommer du assistera med att mäta patienters:


 • Blodtryck
 • Blodsocker
 • Vikt
 • Läng


Baserat på det data som du samlar in, kan personalen på NHS ge patienten information om hur de kan leva hälsosammare. Om det är nödvändigt kan de även skicka patienten på remiss för att få fortsatt vård.


Allt data du samlar in kommer läggas in i vår databas Global Impact Database. Vi använder data till att följa upp om patienten gör framsteg och i så fall vilka.


Samla in information om hälsoproblem


En del av ditt arbete på kontoret kommer vara att hjälpa till med att samla in information om de mest vanliga hälsoproblemen på Samoa. Det innebär att samla in information om sjukdomar som diabetes, högt blodtryck och andra hjärtsjukdomar. Du kan använda informationen till att skapa resurser som framtida praktikanter kan lära sig från. På det här sättet ser du till att det finns ett kunskapsutbyte mellan praktikanter och att nya kreativa idéer kan spridas.


Skapa vackra informationsposters


För att sprida information till nyblivna mödrar om deras barns näringsbehov, kan du skapa vackra informationsposters. Du kan inkludera information om näringsbehovet för både mamma och barn efter förlossningen. Genom att sätta upp informationsposters på antenatala klinker, kan nyblivna mödrar få hjälp att komma ihåg informationen som de får om sin egen och barnets näringsbehov.

Våra samarbetspartners i Samoa

För att säkra att vi hjälper till där hjälpen behövs och att vi gör en så stor insats som möjligt samarbetar vi med Samoa National Health Service (NHS) och Samoas National Kidney Foundation. De här organisationerna stöttar vårt arbete och hjälper oss att nå så många delar av samhället som möjligt.


Var i Samoa kommer jag att arbeta?

Apia

När du är i Samoa kommer du vara placerad i Uplou. En ö som är omringad av Stilla havets kristallklara vatten och är hem till ungefär 135 000 människor. Apia som är Samoas huvudstad ligger på den norra kusten av ön.

Du kommer arbeta i skolor och med samhällsgrupper från utsatta delarna av samhället i Samoa. Var förberedd på att faciliteterna är enkla.

Ön Uplou har formats av en nu sovande vulkan, men vulkanaskan som är full med näringsämnen har skapat en grön och lummig ö. För dig som älskat naturen finns det många vackra platser att vandra till och sevärdheter som Sopoaga-vattenfallen och Piulas-grottsjö. Ta dig även tiden att vandra till den majestätiska Lalumano-kratern, det är värt det!

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Samoa.


En vanlig dag när du praktiserar inom näringslära på Samoa

En vanlig dag kommer börja kring kl. 8 och sluta kring kl.15.30. Du kommer arbeta måndag till fredag och dina kvällar och helger är lediga.


Så här kan en vanlig vecka på Samoa se ut:


 • Måndag: Arbeta på den antenatala kliniken. Du kan även komma att göra administrativa uppgifter på vårt kontor i Apia, det kan vara att förbereda presentationer eller skapa informationsposters.
 • Tisdag: Hålla i en informationskampanj på en skola, göra familjebesök för att kontrollera hälsostatusen på familjer på ön och lägga in data i vår Global Impact Database.
 • Onsdag: Undervisa i sportsnutrition och hjälpa National Health Service med hembesök.
 • Torsdag: Arbeta på den antenatala kliniken och hjälpa National Health Service ute i samhället. Alternativt kan du besöka ett äldreboende.
 • Fredag: Besöka en lokal förskola för att hålla i informationskampanjer och lektioner. På eftermiddagen lägger du in data i Global Impact Database.


Du är ledig på kvällar och helger så att du kan utforska så mycket som möjligt av ön. Vill du ta det lugnt kan du äta en god middag med din värdfamilj och lära dig mer om den samoanska kulturen och traditionerna.

A student discusses healthy eating with local children during her Nutrition internship in Samoa.

Vilka är de långsiktiga målen med projektet för näringslära på Samoa?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att minska antalet människor som insjuknar i livsstilssjukdomar på Samoa. Vi arbetar även för att du ska lära dig så mycket som möjligt under din tid på projektet. Den här praktiken kommer ge dig både självförtroende och de kunskaper du behöver för att utvecklas i din karriär inom hälsa och nutrition.


I Samoa är övervikt ett stort hälsoproblem, över 80 % av alla människor över 15 år är överviktiga. På Samoa finns det mycket lite odlingsbar mark, vilket gör att det är svårt odla färsk frukt och grönsaker. Det innebär att många människor äter halvfabrikat och annan processad mat för att det är svårt att få tag på prisvärda grönsaker och frukter.


En diet med högt innehåll av socker, salt och fett orsakar övervikt och ökar risken för att en människa ska drabbas av livsstilssjukdomar som högt blodtryck, diabetes och högt kolesterol.


Människor ute på landsbygden på Samoa har dessutom ofta inte transport eller pengar för att uppsöka sjukvård när de utvecklar livsstilssjukdomar. Det gör det förebyggande arbetet ännu viktigare för dessa människor.


För att vi ska vara säkra på att vi alltid arbetar med långsiktiga mål har vi utvecklat en plan för projektet. De långsiktiga målen för det här projektet är:


 • Förebygga de komplikationer som är relaterade till livsstilssjukdomar och övervikt
 • Förbättra näringsintaget för mödrar, nyfödda och småbarn
 • Förbättra matsäkerheten genom bättre kunskap om hygienvanor och matsäkerhet
 • Arbeta för en hälsosammare livsstil och miljö för skolbarn


Följ med och praktisera inom näringslära på Samoa och hjälp oss att nå våra långsiktiga mål.

A group of students travel to do outreach work during their Nutrition internship in Samoa.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Apia. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Samoa.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Samoas tropiska öar har något för alla oavsett om du vill slappa på stranden, utforska naturen eller uppleva kulturen.Våra projekt är baserade i huvudstaden Apia och det finns mycket att göra i närheten så du behöver inte åka iväg om du inte vill. Ta en paus från eftermiddagshettan och vandra i museum och konstgallerier i Apia. Utforska konst från lokala konstnärer och lär dig mer om Samoas rika nationalhistoria.

När du volontärarbetar i Samoa är du på den perfekta platsen att utforska det marina livet och de vita stränderna. Besök Palolo Deep Marine Reserve and Piula Cave Pool, sola på de vita stränderna och snorkla över regnbågsfärgade korallrev.

Vi har många volontärer som åker till Samoa, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja att utforska Samoa självständigt eller i grupp.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Skicka din fråga

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer