Projects Abroad Intern giving nutritional advice whilst on nutritional internship in Fiji.

Praktik inom näringslära på Fiji

Arbeta med utbildad personal och inspirera människor till ett hälsosammare liv

Översikt

Följ med och gör praktik inom näringslära på Fiji och använd din passion för hälsa och näring till att hjälpa utsatta människor på Fiji. Du kommer arbeta i olika byar tillsammans med kvalificerad personal och få praktisk arbetslivserfarenhet.


Övervikt är ett stort problem på Fiji och relaterade sjukdomar som diabetes och högt blodtryck ökar. De här sjukdomarna orsakar 80 % av alla för tidiga dödsfall på Fiji och dåliga vanor som skräpmat och för lite motion ökar risken att drabbas. Du kommer ha en viktig roll i att öka kunskapen om hälsosamma vanor och hur livsstilssjukdomar kan förebyggas.


Under din tid på projektet kommer du få göra mycket praktiskt arbete. Det kan vara att hjälpa till med hälsoundersökningar, organisera hälsoworkshops och hålla i träningsklasser. Ditt arbete kommer vara en del i ett projekt där vi arbetar med kvinnogrupper och företag över några veckor i taget. Vi gör regelbundna uppföljningar på hur grupperna utvecklas och vilka framsteg de gör.


Du kommer vara baserad i Nadi, en stad på den största ön i Fiji och bo hos en värdfamilj. Passa på att lära dig så mycket som möjligt om kulturen på Fiji och utforska det vackra ölandskapet.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att praktisera inom näringslära på Fiji rätt för mig?

Om du brinner för hälsa, bra vanor och träning och om du vill hjälpa andra, kommer du passa perfekt på vårt projekt på Fiji. Det här projektet passar även den som studerar näringslära eller nutrition och vill ha mer praktisk arbetslivserfarenhet.


Projektet är öppet för alla som vill lära sig mer om hälsa och få mer praktisk erfarenhet inom näringslära. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik och du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Vi anpassar ditt arbete efter dina kunskaper.


Under projektet kommer du även att förbättra dina kunskaper inom problemlösning, samarbete och planering. Något du kan lägga på ditt CV och som du kan ha nytta av oavsett vilket karriär du väljer.


Projektet för näringslära på Fiji drivs året runt och du kan delta närsomhelst. Minimitiden är två veckor men du kan stanna hur länge du vill.

A young intern is pictured with an elderly local lady discussing her medical experience whilst she is on her nutritional internship in Fiji with Projects Abroad.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom näringslära på Fiji?

När du gör praktik inom näringslära på Fiji kommer du lära dig direkt från kvalificerad personal och få arbetslivserfarenhet. Du kommer samtidigt hjälpa människor att förstå hur viktigt det är med hälsosamma vanor.

Här är några saker du kan komma att göra:

 • Arbeta med näringslära tillsammans med kvinnogrupper, företag och skolor
 • Hjälpa till vid hälsoundersökningar och mäta framsteg
 • Hålla i matlagnings- och träningklasser
 • Bygga grönsaksträdgårdar för att stötta produktionen och konsumtionen av lokala livsmedel
 • Öka kunskapen om hälsa och hälsosamma vanor hos skolbarn

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:

Hålla i workshops om hälsa

På Fiji lider en mycket hög andel vuxna av livsstilsrelaterade sjukdomar som diabetes och hjärtproblem. Du kan hjälpa att förebygga dessa sjukdomar genom att hålla i workshops om hälsa och näring. Det kommer förbättra människors kunskaper och uppmuntra dem till bättre vanor. Det finns många olika ämnen du kan välja mellan som exempelvis riskerna med rökning och alkohol. Vi ser gärna att du även pratar om matsäkerhet för att minska förekomsten av magproblem från dålig mat.

Hjälpa till vid hälsoundersökningar

Du kommer arbeta nära med utsatta samhällsgrupper över en tremånadersperiod. Under denna period kommer du hjälpa dessa grupper med att uppnå en hälsosammare livsstil. Du kommer regelbundet att mäta vitala tecken som blodtryck, blodsocker, hjärtrytm och vikt. Vi analyserar sedan all data och ser vilka framsteg som har nåtts.

Data som du samlar in laddas upp i vår databas Global Impact Database för att vi ska vilken långsiktig effekt vårt projekt har. Vi kan även ge uppföljande vård och följa upp om det blir några förändringar. Det ger oss möjligheten att planera personliga hälsoplaner och dieter för de som deltar i projektet, så att vi ger långsiktig hjälp.

Hålla i matlagnings- och träningsklasser

Du kan även komma att hjälpa till med matlagningsdemonstrationer där vi lagar hälsosam mat.

Här har du möjligheten att använda din kreativitet och komma på hälsosamma och prisvärda måltidsplaner för familjer. Du kan använda grönsaker från våra gemensamma grönsaksland för att uppmuntra människor till att äta mer frukt och grönsaker.  

Hälsosam mat går hand i hand med en aktiv livsstil. Du kommer hjälpa till att hålla i roliga träningsklasser för att få vuxna och barn att börja röra på sig.

Vi håller i regelbundna zumbaklasser för skolbarn, kvinnogrupper och företag. Du kan även själv komma med idéer på gruppträning som du vill hålla organisera. Var proaktiv och ta våra grupper på korta vandringar, gör enkla stretchövningar med barn eller om du är yogainstruktör kan du hålla i yogaklasser.

Arbeta för hälsosammare vanor hos skolbarn

Det är viktigt att barn och ungdomar lär sig hälsosamma vanor så tidigt som möjligt, så att de utvecklas till hälsosamma vuxna. Vi arbetar aktivt med att förbättra barn och ungdomars hälsa på Fiji.

Under din tid på projektet kommer du besöka skolor och engagera barn och ungdomar i roliga fysiska aktiviteter. Du kommer hjälpa dem att identifiera och äta mer hälsosam mat. Skolbarnen kommer även att hjälpa till att plantera grönsaksträdgårdar, så att de har tillgång till färska livsmedel. Det förstärker även budskapet om att det är hälsosamt att äta egna grönsaker.


Var på Fiji kommer jag att arbeta?

Nadi

Du kommer att vara baserad i Nadi, en stad som ligger på den västra kusten på ön Viti Levu, som är Fijis största ö. Staden Nadi är öns transporthubb och turister besöker staden året runt.

Även om Viti Levu är den största ön på Fiji, består Fijis önation av över 330 öar. 110 av dem har permanenta bosättningar.

Det varma tropiska klimatet, vajande palmer och vackra stränder gör att Fiji verkligen känns som ett paradis. På helgerna kommer du massor av tid att utforska denna magiska övärld med andra Projects Abroad praktikanter och volontärer.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Fiji.


En vanlig dag på projektet för näringslära på Fiji

På din första dag kommer du få en introduktion till projektet, det inkluderar hälsoläget på Fiji, tidigare resultat på hälsoundersökningar och vad andra praktikanter arbetar med just nu.


Personalen på plats kommer även visa dig hur du utför hälsoundersökningar. Du kommer även få information om de vanligaste livsstilssjukdomarna på Fiji.


Efter din introduktionsdag kommer du arbeta ungefär från kl.8 till kl.17, som är de lokala öppettiderna för kliniken.


Dina dagliga arbetsuppgifter kommer att variera, vilket kommer göra att du får erfarenheter från många olika områden. Du kan komma att arbeta i skolor, kvinnogrupper, i företag och community centers. När du får ditt veckoschema kommer du veta exakt var du arbetar med varje vecka.


Du kommer börja varje morgon med ett morgonmöte tillsammans med personalen och alla praktikanter. På morgonmötet kommer du få veta vilka som är dagens aktiviteter så att du kan förbereda.


Kvällar och helger är du ledig och så att du kan utforska ön och kulturen. Kanske deltar du en kultur och språkkurs?

Two interns from Projects Abroad pictured teaching Zumba to a school class as part of their nutrition internship in Fiji.

Vilka är de långsiktiga målen med projektet för näringslära på Fiji?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att minska livsstilsrelaterade sjukdomar hos människor på Fiji.


Övervikt ökar hos befolkningen på Fiji på grund av dåliga livsstilsvanor som ohälsosam mat och inte tillräcklig motion. Det har lett till en ökning i livsstilsrelaterade och förebyggbara sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar. De här sjukdomarna står för 80 % av alla förtida dödsfall på Fiji.


När du praktiserar inom näringslära på Fiji kommer du att hjälpa oss att uppmuntra människor på Fiji att leva mer hälsosamt. Vi arbetar med:


 • Workshops
 • Informera om vad som är hälsosamma val
 • Hålla i träningsklasser


Vi arbetar även med att säkra mattillgången på ön. En säker mattillgång innebär att alla människor ska ha fysisk och ekonomisk tillgänglighet till säker och näringsrik mat. Bra mat är en viktig förutsättning för att kunna leva ett aktivt och hälsosamt liv. På grund av förändringar i människors livsstil och vädret, har produktionen av till färsk mat minskat på Fiji. Människor på Fiji äter mer och mer processad mat.


Det här är orsaken till varför vi bygger grönsaksträdgårdar, det hjälper oss att stötta produktionen och konsumtionen av lokal mat. Många fler människor kan få tillgång till färsk mat och trädgårdarna ökar även mängden fysisk aktivitet.


Vi har identifierat fem huvudmål för vårt projekt inom näringslära på Fiji


 • Minska övervikt och minska risken för diabetes och högt blodtryck
 • Förbättra matsäkerhet
 • Förbättra kunskapen om bra mat och bra hygienvanor
 • Öka medvetenheten om hälsosamma vanor och miljö för skolbarn
 • Stötta produktionen och konsumtionen av lokala matvaror


Följ med oss och praktisera inom näringslära på Fiji, lär dig mer om hälsa och näring samtidigt som du hjälper människor få mer hälsosamma vanor.

Projects Abroad nutrition interns plant seeds with local residents during their nutritional internship in Fiji.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nadi. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Fiji.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du volontärarbetar på Fiji kommer få du uppleva livet på en tropisk paradisö. Det finns massor av kul att se och göra på fritiden. Det självklara är så klart Fijis vackra sandstränder med len vit sand och klart blått hav. Perfekta att slappa på efter en dags volontärarbete! På stränderna finns även en mängd spännande aktiviteter som snorkling och olika vattensporter.

För en kulturell upplevelser kan du utforska den regnbågsfärgade Sri Siva Subramaniya Temple. Du kan även besöka konstgallerier och shoppa vacker handmålad keramik i Nadi.

I Kula Eco Park kan du titta närmare på det lokala djur och växtlivet. Och för dig som jagar adrenalin finns det även en zipline genom parken.

När du deltar på ett av våra projekt kommer du även att lära känna andra Projects Abroad volontärer, så du kan välja mellan att utforska Fiji tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer