A student speaks with a project beneficiary during her Micro-finance internship in Senegal.

Praktik inom mikrofinansiering i Senegal

Hjälp människor på gatan att starta upp hållbara och långsiktiga småföretag och få en inkomst.

Översikt

Följ med oss och gör praktik inom mikrofinansiering i Senegal, där du hjälper människor på gatan att tjäna en inkomst. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik även om det naturligtvis går bra.


I Senegal hjälper vi talibéungdomar, de är unga killar som skickas till religiösa institutioner. Tyvärr blir de berövade en formell utbildning. De är ofta tvingade till att tigga om mat och småpengar för att överleva. När de blir 18 år blir de utkickade från institutionerna utan varken utbildning, yrkeskunskaper eller försörjningsmöjligheter.


Genom vårt mikrofinansieringprojekt som helt drivs och finansieras av oss på Projects Abroad, utbildar vi dessa ungdomar i hur man startar och driver företag. Vi erbjuder även räntefria mikrolån. På så sätt får ungdomarna en möjlighet att kunna försörja sig. Som praktikant kommer du hjälpa till att administrera lån, se över affärsplaner och ge råd.


Under din tid på projektet kommer du stötta entreprenörer och lära dig hur arbetet med mikrolån går till i praktiken. Den här praktikplatsen kommer ge dig värdefull arbetslivserfarenhet och boosta ditt CV. Följ med till Senegal och kickstarta din karriär inom företagsutveckling och finansbranschen!


Du kommer bo i den färgstarka staden St. Louis hos en värdfamilj, som kommer ge dig en unik inblick i hur det är att leva i Senegal.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att göra praktik inom mikrofinansiering i Senegal rätt för mig?

Är du intresserad av finansbranschen, internationell utveckling eller företagsutveckling? Då är det här projektet för dig!


Genom att arbeta nära med lokala entreprenörer kommer du hjälpa dem att starta småföretag och utveckla deras affärsverksamhet. Du kommer även lära dig vad som krävs för att framgångsrikt driva företag. Vår erfarna personal på plats kommer lära dig massor om mikrolån och hur arbetet går till i praktiken.


Du kommer även att lära dig ledarskap, samarbete och anpassningsförmåga till nya omständigheter. Samtidigt som du lär dig nya kunskaper, kommer du göra en långsiktig insats för andra.


Det här projektet kommer garanterat få ditt CV att stå ut från mängden! Passa på att prata om vad du sett och lärt dig på intervjuer och ansökningar.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta på det här projektet, eftersom du kommer arbeta med erfaren personal på plats. Även om projektet är upplagd som en praktikplats behöver du inte vara formellt antagen på en utbildning. Har du ett positivt synsätt och en stark vilja att hjälpa andra, så hjälper vi dig med resten. Vår personal kommer handleda, hjälpa och stötta dig i ditt arbete.


Det här projektet drivs året runt så du kan åka när det passar dig. Minimitiden på projektet är en vecka, men vi rekommenderar dig att stanna längre så du kan göra mer av en insats.

A student speaks with a project beneficiary during her Micro-finance internship in Senegal.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar på mikrofinansieringsprojektet i Senegal?

Med hjälp av din handledare kommer du bli involverad i en mängd olika aktiviteter som kommer hjälpa unga entreprenörer. Det här är saker du kan komma att göra:


  • Administrera och koordinera räntefria mikrolån
  • Hålla i workshops där du lär ut grunderna i att driva företag långsiktigt och framgångsrikt
  • Hjälpa till med marknadsstrategier för att etablera en kundkrets
  • Hjälpa till att välja ut låntagare

Administrera och koordinera räntefria mikrolån


När unga entreprenörer har uppfyllt de förutsättningar som behövs för att få mikrolån, behöver deras lån administreras och koordineras. Du kommer hjälpa till att samordna utbetalningar och återbetalningar av lånen. Din roll kommer även vara att registrera vad som betalats ut och räkna ut hur mycket som kvarstår av lånet. Du kommer även att arrangera ytterligare mikrolån till de som behöver fler lån efter det att det första återbetalats


Hålla i workshops


Våra workshops är viktiga för att ge unga entreprenörer de kunskaper de behöver. Vi ger talibéungdomar stöd och råd i hur man driver företag. Du kommer hjälpa till genom att hålla i workshops och presentationer. Det här är ett viktigt arbete för att se till att entreprenörerna driver långsiktigt framgångsrika småföretag.


Utveckla marknadsstrategier


Marknadsföring är en otroligt viktig del i att driva ett företag. Du kan hjälpa till genom att brainstorma marknadsstrategier och hjälpa entreprenörerna utveckla en kundkrets.


Hjälpa till att välja ut låntagare


Du kommer tillsammans med din handledare utvärdera affärsplaner och välja ut vilka entreprenörer som får ta ut mikrolån. Det kan vara genom att göra hembesök och intervjua entreprenörer så att du kan höra deras vision. Du kan även komma att ge dem råd om hur de kan förbättra deras affärsplan.


Var i Senegal kommer jag att arbeta?

St Louis

Vårt mikrofinansieringsprojekt i Senegal är baserat i staden St. Louis, som ligger norr om Senegals huvudstad Dakar. St. Louis ligger nära kusten och Senegalälvens mynning.

Du kommer arbeta med utsatta grupper av människor i Senegal. Var förberedd på att byggnader och faciliteter ofta är mycket enkla. Här kan du verkligen göra en insats. Under din tid på projektet kommer du även att arbeta på vårt kontor, där du kommer ha tillgång till datorer, internet, printer och mötesrum.

Omgivningarna kring St. Louis har andlöst vacker natur att utforska. Vita stränder som är perfekta att sola på under varma sommarhelger. Mängder av unika fågelarter i de lummigt gröna våtmarkerna i nationalparken Birds of Djoudj. Staden själv är full av livliga färggranna gatumarknader och ett rikt västafrikanskt kulturliv. Passa även på att besöka museum och historiska sevärdheter.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Senegal.


En vanlig dag på mikrofinansierinsprojektet i Senegal

En vanlig dag börjar kring kl. 9 och du arbetar fram till kl. 12.30. Du kommer få en lång lunchrast så att du kan äta lunch och slappna av hemma hos din värdfamilj. På eftermiddagen kommer du arbeta från kl. 16 till kl. 18.30 och resten av kvällen har du ledigt. Arbetsveckan är från måndag till fredag och helgerna är lediga.

En vanlig dag kommer du oftast börja på kontoret, du kan komma att göra research i olika företagsstrategier och skapa material för presentationer och workshops. Du kan även komma att brainstorma olika marknadsstrategier och utvärdera affärsplaner.

Därefter kan du komma att samla in låneamorteringar och övervaka lånen. På eftermiddagen kan du komma att hålla i workshops och intervjua potentiella låntagare.

När du slutat för dagen är du ledig och kan äta en god middag med din värdfamilj eller utforska St. Louis.

Students teach basic maths during their Micro-finance internship in Senegal.

Vilka är de långsiktiga målen med mikrofinansieringsprojektet i Senegal?

Det långsiktiga målet med det här projektet är att skapa en långsiktig förändring i situationen hos gatubarn och ungdomar, även kända som talibés i Senegal. Dessa unga killar skickas till religiösa institutioner där de inte får någon formell undervisning. De behandlas ofta dåligt och tvingas tigga för mat och småpengar.


Vi på Projects Abroad har satt upp två projekt för att hjälpa talibébarn, det ena är vårt projekt inom barnomsorg för när talibébarnen är unga, det andra är mikrofinansprojektet som hjälper talibébarnen när det blivit äldre ungdomar. Genom att hjälpa talibéungdomarna att starta och driva företag kan de få en väg ut från gatan.


Vårt andra mål är att ge dig värdefull praktisk arbetslivserfarenhet, som du kommer ha nytta av om du vill ha en karriär inom finansbranschen, internationell utveckling eller företagsledning.


Du kommer arbeta under handledning av personal som har mycket erfarenhet av att arbeta med mikrofinansiering. De kommer lära dig om entreprenörskap, lån och företagsstrategi. Du kommer få praktisk erfarenhet av att arbeta med alla dessa områden och arbeta direkt med talibéungdomarna. Din tid på projektet kommer även ge dig en unik insikt i hur arbete med mikrofinansiering i ett utvecklingsland går till.


Det här projektet har startats, drivs och finansieras helt av oss på Projects Abroad. Vi är beroende av praktikanter som dig för att hålla projektet igång.


Följ med och gör praktik inom mikrofinansiering i Senegal och hjälp unga människor från gatan att starta och driva småföretag.

An intern works with members of a local community during his Micro-finance internship in Senegal.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i St Louis. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Senegal.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Senegal är ett livligt och färgstark västafrikanskt land. Du kommer ha massor av saker att se och göra på din fritid. Våra kontor är baserade i St Louis, en kuststad med vackra vita sandstränder. Här kan du se senalesiska fiskare glida in med sina ”pirouges”, träbåtar som är målade i vackra färger och mönster.

Om du vill se mer av Senegals vackra natur rekommenderar vi ett besök till Langue de Barbarie eller National park of the Birds of Djoudj. Båda parkerna är perfekta för fågelskådning.

Missa inte att besöka Senegals marknader! Öva på att pruta när du shoppa souvenirer och smaka dig genom alla lokala delikatesser på de närliggande caféerna.

Du kommer vara en av våra många volontärer i Senegal, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Senegal självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer