A Projects Abroad group attend a workshop during their Law internships in China.

Praktik inom juridik i Kina

Arbeta tillsammans med kinesiska jurister, få arbetslivserfarenhet utomlands och vässa ditt CV

Översikt

Res till Asien med oss och gör praktik inom juridik i Kina. Du kommer ha möjligheten att arbeta på spännande advokatbyråer i Shanghai och få praktisk arbetslivserfarenhet.


Den här praktikplatsen kommer boosta ditt CV och lära dig mer om rättssystemet i Kina. Det kommer även ge dig möjligheten att jämföra rättssystem och lära känna människor från hela världen. Dina arbetsuppgifter kommer att variera, det kan vara allt från att korrekturläsa dokument, hjälpa till att förbereda fall som ska upp i domstolen, redigera brev och businessavtal. Du kommer även ha möjlighet att följa med och se när juristerna på kontoret konsulterar med klienter.


Du kommer dela lägenhet med andra volontärer och praktikanter i Shanghai. Använd din fritid till att utforska Kina, besök olika städer och historiska tempel. På så sätt kommer din juristpraktik i Kina blir oförglömlig!

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Fyra veckor

Krav: 

Alla över 16 år kan delta
You should have completed at least one year of law studies.


Är att göra praktik inom juridik i Kina rätt för mig?

Är du intresserad av att veta mer om rättssystemet i ett snabbt växande land som Kina? Vill du ha praktisk erfarenhet av att arbeta med juridik utomlands och samtidigt vässa ditt CV? Då är det här projektet för dig!


Vi har flera olika praktikplatser som fokuserar på olika rättsområden. Du kan välja mellan följande:


 • Avtalsrätt
 • Internationell rätt
 • Bolagsrätt
 • Handelsrätt
 • Immaterialrätt
 • Arbetsrätt
 • Fastighetsrätt
 • M & A (sammanslagningar och företagsförvärv)


För att delta på det här projektet ska du studerat juridik minst ett år. Du kommer även behöva ta med dig en egen laptop, formella kontorskläder och vara beredd på att ta egna initiativ och arbeta i snabbt tempo.


Juridikprojektet i Kina drivs året runt så du kan delta när det passar dig bäst. Kortaste tiden du kan stanna på projektet är fyra veckor, men vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner uppleva så mycket som möjligt.

A student at her desk during her Law internship in China.

Vad kommer jag att göra när jag gör praktik inom juridik i Kina?

Under din praktik i Kina kommer du arbeta sida vid sida med erfarna jurister i en professionell miljö. Du kommer förväntas att klä och uppträda på ett professionellt sätt. På så sätt visar du respekt inför byrån, deras klienter och dina kollegor.


Du kan förvänta dig att göra följande under din praktik:


 • Skugga erfarna jurister i deras arbete med klienter
 • Förbereda presentationer om rättssystemet i ditt eget land
 • Förbereda domstolsfall och följa med till domstolen

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Skugga erfarna jurister i deras arbete med klienter


Du kommer lära dig massor av att skugga erfarna kinesisk jurister när de arbetar med klienter. Du kan bli tillfrågad att följa med på möten eller avtalsförhandlingar, vilket kommer ge dig en bättre insikt i hur rättssystemet fungerar i Kina. Arbeta hårt och ta initiativ så visar du att du är seriös med din praktik. Det kommer även göra att du får delta i mer aktiviteter och arbetsuppgifter.


Vilken typ av juridiskt arbete du kommer att göra, beror på vilken praktikplats du väljer. Låt oss veta vilket rättsområde du är mest intresserad av, vi har olika praktikplatser som fokuserar på olika rättsområden.


Förbereda presentationer om rättssystemet i ditt eget land


Genom att ta reda på så mycket som möjligt om det kinesiska rättssystemet och vara ambitiös under din praktik, så kommer du märka skillnader mellan rättssystemet hemma och i Kina. Presentera vad som är likt och vad som skiljer sig åt för de kinesiska juristerna på plats. Det kommer vara en plattform för intressanta diskussioner mellan dig och de kinesiska juristerna.


Var ambitiös med presentationen så kommer du demonstrera att du är dedikerad till juridiken och att hjälpa dina kinesiska kollegor.


Förbereda inför domstolsfall och följa med till domstolen


Beroende på hur mycket initiativförmåga du visar, kan dina handledare på projektet be dig att följa med till domstolen. Blir du tillfrågad kommer du även att delta i förberedelserna dagen innan. Hjälp till att göra research, skriva eller korrekturläsa de dokument som ska presenteras inför domstolen. Du kommer arbeta under handledning, så passa på att fråga om du är osäker på något.


Var i Kina kommer jag att arbeta?

Shanghai

Shanghai är den största och modernaste staden i Kina. Staden är hem till över 25 miljoner människor, vilket gör att Shanghai är vaken 24h om dygnet, så det finns massor att se och göra dag som natt.


Du kommer arbeta på en byrå under dagen, men kvällarna och helgerna är din lediga tid så du kan utforska staden. Ditt boende kommer vara i en delad lägenhet med andra volontärer och praktikanter från hela världen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kina.


En vanlig dag på juridikprojektet i Kina

Du kommer börja dagen med att äta frukost med de andra volontärerna och praktikanterna som du delar lägenhet med.  Vänligen klä dig formellt och passande till en advokatbyrå. Du kommer ta dig till din praktikplats genom att använda kommunaltrafiken och på din första dag kommer vår personal visa dig vägen så du hittar.


Dina arbetstider kommer vara från kl. 9 till kl.17 måndag till fredag, men kan komma att variera beroende på vilken praktikplats du väljer.


På din praktikplats kan du komma att korrekturläsa olika typer av dokument, hjälpa till att arbeta med olika fall som ska upp i domstol nästa dag och följa jurister och advokater på möten med klienter.


Sätt dig med dina kollegor under lunchen om de ber dig. Det kommer hjälpa dig att lära känna dem bättre och på så sätt kommer du få ut mer av din praktiktid.


Det kan komma dagar då du blir ombedd att följa med till domstolen, passa på att ta anteckningar så du lär dig och kommer ihåg så mycket som möjligt.


Kvällar och helger är din lediga tid, så ta vara på din tid i Kina och utforska så mycket som möjligt. Det är roligare att dela minnen så varför inte utforska tillsammans med de andra volontärerna och praktikanterna. Åk på en weekendresa till Kinesiska muren, ta del av det spännande nattlivet i Shanghai, lär dig mer om den kinesiska kulturen och historien genom att besöka Teracottaarmén. Kanske stannar du till vid den Förbjudna Staden?

Projects Abroad Law interns attend a meeting run by experienced local lawyers at a firm as part of their Law internship in China.

Vilka är de långsiktiga målen med juridikprojektet i Kina?

Det långsiktiga målet med juridikprojektet i Kina, är att ge dig en möjlighet att få praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med juridik på en intressant byrå utomlands. Du kommer lära dig mer om att arbeta med juridik och hur det kinesiska rättssystemet fungerar.


I Kina är juristens roll mer rådgivande, vilket är den största skillnaden mot västerländska rättssystem. Beroende på vad du är intresserad av kan du lära dig mer om avtalsrätt, internationell rätt, handelsrätt och många andra rättsområden.


Den här praktikplatsen kommer få ditt CV att stå ut från mängden, både på ansökningar och på arbetsintervjuer. Fråga mycket! På så sätt lär du dig så mycket som möjligt om rättssystemet i Kina.


Det finns alltid massor att lära sig och göra när du gör din juridikpraktik i Kina. Följ med oss och kickstarta din juristkarriär!

A student doing a Law internship in China discusses a case with a client over the phone in Shanghai.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Shanghai. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Kina är så stort och har så mycket att erbjuda en besökare att det är svårt att veta var man ska börja. Möjligheterna till roliga kvälls- och helgaktiviteter är därför ändlösa när du volontärarbetar i Kina.

Det som är slående i Kina är konstrasten mellan det moderna, urbana och landsbygden. Du kommer se skinande skyskrapor som Oriental Pearl Tower, bara en kort bit från det stillsamma Yuyuan Garden.

Även om du kommer ha fullt upp med att hinna utforska städer som Shanghai, är det värt att åka ut på landsbygden. Varför inte vandra på den andlöst vackra Sidenvägen till ett buddistiskt tempel? Och vilket Kinaresa är komplett utan att besöka de kända sevärdheterna på UNESCOS världsarvslista, som Kinesiska muren, Yangtze-floden och Terrakottaarmén.

Det kommer finnas mängder av andra volontärer i Kina, så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer