Projects Abroad volunteers doing the HIV/Aids project wander around a market in Ghana.

Praktik med att förebygga HIV/AIDS i Ghana

Hjälp till med att sprida kunskap om HIV/AIDS och assistera utbildad sjukvårdspersonal vid behandling

Översikt

Följ med och gör praktik där du hjälper till att förebygga HIV/AIDS i Ghana, få medicinsk arbetslivserfarenhet samtidigt som du hjälper och stöttar människor som drabbats av viruset.


Du kommer assistera utbildad sjukvårdspersonal när de behandlar patienter på sjukhus. Under din tid på projektet kommer du även få följa med och besöka lokala samhällen. Ditt arbete kommer ge dig en djupare förståelse för de hälsoproblem som människor kämpar med i utvecklingsländer som Ghana.


I Ghana dör så många människor i HIV/AIDS att det är ett stort folkhälsoproblem. Ditt arbete kommer stötta initiativ som hjälper till att minska antalet människor som infekteras. En stor del av arbetet innebär att sprida information och öka kunskapen om viruset. Vi fokuserar även på att minska stigmat kring HIV/AIDS.


Du kommer vara placerad i Accra och bo hos en värdfamilj som kommer välkomna dig som en familjemedlem. På din fritid kan du besöka stränder, spännande sevärdheter och vandra genom naturreservat.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att praktisera på HIV/AIDS- projektet i Ghana rätt för mig?

Det här projektet passar dig som vill få arbetslivserfarenhet i att förebygga HIV/AIDS och samtidigt få praktisk medicinsk erfarenhet.


När du hjälper och stöttar personer som drabbats på olika sätt av HIV/AIDS, kommer du att lära dig mer om de hälsoutmaningar som de möter varje dag. Du kommer även att bevittna den diskrimination som drabbar människor som har HIV/AIDS.


Den här praktikplatsen är för dig som antingen har påbörjat en karriär inom medicin, eller funderar på om det är rätt val för dig. Du behöver ingen erfarenhet för att delta. Vi kommer lära dig allt du behöver veta för att delta och ditt arbete kommer övervakas av en handledare. Du kan även kontakta vår Projects Abroad personal på plats för hjälp eller råd.


Vänlig notera att du måste vara förberedd på att det här arbetet kan vara väldigt känslomässigt tungt.


Det här projektet drivs året runt så du kan själv välja när du vill åka. Du kan delta som kortast för en vecka, men vi uppmanar dig att stanna längre för att du ska hinna lära dig mer och göra en större insats.

HIV/Aids interns in Ghana learn how to check blood samples before a medical outreach in Accra.

Du kommer arbeta med följande områden:


Sitta med då sjukvårdspersonal ger rådgivning till patienter


Som praktikant kommer du ha möjligheten att observera professionella sjukvårdare i deras arbete på sjukhuset i Accra. Du kommer sitta med då sjukhuspersonal ger rådgivning till deras patienter innan och efter HIV-testning. Det innebär att du kommer se hur personalen lämnar besked till med patienter som testas HIV positiva. Du kommer även hjälpa till att förklara behandlingsstegen till patienter som blivit konstaterade HIV positiva, både på sjukhus och under hembesök.


Få erfarenhet av att arbeta på olika sjukhusavdelningar


Under din praktik kommer du ha chansen att arbeta på många olika avdelningar på sjukhuset. Du kan observera och assistera sjukvårdspersonal när de ger antiretroviralterapi. Du kan även arbeta på testnings -och diagnosavdelningen, där du kan observera sjukvårdspersonalen testa patienter för HIV/AIDS. Du kommer även att arbeta med väntande mödrar med HIV/AIDS, som tar del av ett program för att förebygga spridning av HIV mellan mamma och barn.


Allt ditt arbete kommer övervakas av utbildad sjukvårdspersonal.


Sprida medvetenhet och information om HIV/AIDS i skolor och lokala samhällen


Förebyggande arbete är livsviktigt i kampen mot spridning av HIV/AIDS. Du kommer hjälpa till att hålla i kampanjer som sprider information och medvetenhet om HIV/AIDS i lokala samhällen och skolor. Till största del kommer de människor du möter inte veta något om viruset eller hur det sprids.


Det finns ofta ett stigma som kommer med HIV/AIDS. Många människor känner att de måste hålla deras HIV/AIDS infektion hemlig för att undvika diskriminering. Du kommer hjälpa informera befolkningen om vad HIV/AIDS är, lära dem hur de ska undvika att smittas och försöka minska stigmat kring viruset.


Vilka praktikplatser finns det på HIV/AIDS-projektet i Ghana?

Som praktikant kommer du att hjälpa till att sprida kunskap om HIV/AIDS i Ghana på ett undervisningssjukhus i huvudstaden Accra. Under din praktiktid kommer du att arbeta på följande avdelningar:


  • Rådgivning
  • Antiretroviralterapi
  • Förebygga spridning av virus mellan mamma och barn
  • Diagnos och testning
  • Näringslära

Var i Ghana kommer jag att arbeta?

Accra

Som praktikant i Ghana kommer du arbeta på ett undervisningssjukhus och i utsatta delar av samhället i Accra.

Accra som är huvudstaden i Ghana, bubblar av konstant aktivitet från turister och lokalbefolkningen. Musik är en central del av kulturen i Ghana och du kommer höra många fantastiska liveband om du är ute på kvällarna. Passa på att besöka lokala restauranger och smaka på goda rätter.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.


En vanlig dag på HIV/AIDS- projektet i Ghana

En vanlig arbetsdag på HIV/AIDS -projektet i Ghana är från kl. 7.30 -14, måndag till fredag. Men du har möjlighet att stanna längre på eftermiddagen och hjälpa till med eftermiddagsskiftet om din handledare gett tillstånd.


Varje ny dag på undervisningssjukhuset kommer innebära nya erfarenheter. Du kommer lära dig om HIVS/AIDS pandemin i Ghana och stigmat runt viruset. Genom våra stödprogram kommer du arbeta direkt med patienter som påverkats av viruset. Du kommer lära dig hur ett HIV-test går till och ge stöd till de som kommer för behandling. Om patienterna samtycker, kan du även få sitta med i rådgivningssessionerna före och efter HIV testningen. Det kan komma att inkludera prenatal rådgivning.


En till två gånger i veckan kommer du hjälpa sjukhuset med hjälpinsatser ute hos lokalbefolkningen. Du kommer åka till skolor, vårdcenter och utsatta delar av samhället. Där kommer du hjälpa till att hålla i kampanjer som hjälper till att sprida information om HIV/AIDS och göra grundläggande hälsoundersökningar.


När du är klar för dagen kan du åka hem till din värdfamilj.


På helgerna kan du hoppa på en “tro tro” buss eller dela en taxi till en av de många historiska platserna i regionen. Du kan även besöka lokala restauranger, eller utforska naturen och den grönskade bergsslätterna i närheten av Akuapem Hills.

Projects Abroad HIV/Aids internship in Ghana shows interns preparing for a Community Outreach Day.

Vilka är de långsiktiga målen med HIV/AIDS-projektet i Ghana?

Målet med HIV/AIDS- projektet i Ghana är att skapa medvetenhet om HIV/AIDS i Ghana och ge stöd och vård till patienter.


I Ghana är HIV/AIDS ett stort folkhälsoproblem och sjukdomen är den vanligaste dödsorsaken i många delar av Afrika. Efter att antalet människor som smittats av HIV ökat i Ghana, försöker staten i Ghana hitta en långsiktig hållbar lösning. Med hjälp av praktikanter som dig kan vi stötta deras insatser.


I Ghana arbetar vi med följande långsiktiga mål:


  • Förebygga att nya människor blir infekterade av HIV
  • Sprida medvetenhet och kunskap om sjukdomen
  • Minska stigmat kring HIV/AIDS


Hjälp oss att arbeta mot en bättre folkhälsa och minska antalet nya HIV infektioner i Ghana, genom att delta i vårt arbete att förebygga HIV/AIDS.

Projects Abroad HIV/Aids Care interns takes a photo with medical staff during an outreach in Ghana.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Ghana.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du volontärarbetar i Ghana kommer du även få chansen att utforska detta färgstarka västafrikanska land. Det finns så många olika typer av aktiviteter att göra här så du kommer ha fullt upp på fritiden.

Musik är en otroligt viktig del i den ghanaiska kulturen. I större stöder som Accra kommer du kunna lyssna till många olika liveband och få oförglömliga minnen från det livliga nattlivet. Eller tillbringa dina kvällar med att smaka på goda lokala rätter på någon av de många restaurangerna.

För att lära dig mer om Ghanas historia rekommenderar vi ett besök i Cape Coast, där du kan gå på rundtur i slavforten och besöka museum.

Älskar du vara ute i naturen? Passa på att vandra genom regnskogen i Kakum National Park eller Mole National Park.

Vi driver många olika projekt i Ghana, så det finns andra Projects Abroad volontärer att lära känna. Du kan därför välja mellan att utforska Ghana tillsammans med andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer