A group of interns from Projects Abroad during a screening and conducting assessments whilst on theri public health internship in the Phillippines.

Praktik inom folkhälsa på Filippinerna

Få praktisk erfarenhet av att arbeta med folkhälsa, hjälp till med hälsoundersökningar och förebygg sjukdomar

Översikt

Följ med och gör praktik inom folkhälsa på Filippinerna och få praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med folkhälsa. Arbetet på det här projektet sker i utsatta delar av samhällen i Cebuprovinsen.


Enligt hälsomyndigheten på Filippinerna ökar antalet människor som insjuknar i icke-smittsamma sjukdomar som diabetes och hjärtproblem. Så många som sju av tio dödsfall beror på dessa sjukdomar. Vi behöver din hjälp i att informera människor hur de kan förebygga de här sjukdomarna och leva mer hälsosamt.


Folkhälsoprojektet på Filippinerna är upplagd som en praktikplats med mycket observation och fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer fokuserat på praktiskt arbete. Beroende på din kunskapsnivå kommer du att göra olika praktiska aktiviteter under överseende av kvalificerad sjukvårdspersonal, men huvudfokus på projektet är att du ska bredda dina kunskaper.


Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att se om läkarlinjen eller andra sjukvårdsutbildningar är rätt val för dem, till läkarstudenter som gör sin läkarpraktik med oss. Är du redan utbildad läkare, kontakta oss om du vill volontärarbeta inom sjukvården på Filippinerna.


På det här projektet kommer du arbeta tillsammans med läkare och sjuksköterskor utanför sjukhusmiljö. Tillsammans kommer ni åka ut på hembesök och olika sjukvårdsintiativ ute i samhället. Där kommer du hjälpa till att göra hälsoundersökningar och lära dig saker som att ta blodtryck och hur du arbetar med patienter. Det här projektet kommer garanterat få ditt CV att stå ut från mängden och du kommer lära dig massor.


Du kommer arbeta i Bogo City eller i San Remigio och bo hos en värdfamilj. Kvällar och helger är din lediga tid och du kan utforska staden, stränderna och bergen.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att praktisera inom folkhälsa på Filippinerna rätt för mig?

Det här projektet passar dig som vill ha en karriär inom sjukvården. Du kommer få praktisk erfarenhet av att arbeta med patienter när du hjälper till att göra grundläggande hälsoundersökningar. Du arbetar sida vid sida med kvalificerad sjukvårdspersonal som kommer handleda och stötta dig i ditt arbete.


Använd den här praktikplatsen till att lägga in medicinsk arbetslivserfarenhet på ditt CV. Passa på att berätta om intressanta saker du sett och lärt dig under din tid på Filippinerna på arbetsintervjuer och när du söker in på utbildningar. På så sätt kommer du stå ut från mängden och visa ditt intresse för medicin. Det här projektet är perfekt för dig som vill bli sjuksköterska eller söka in på läkarlinjen.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, vi lär dig allt du behöver veta. Även om det här projektet är upplagt som en praktikplats med handledning, behöver du inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik. Även om det naturligtvis går bra att göra din läkarpraktik eller sjuksköterskepraktik på Filippinerna.


Folkhälsoprojektet på Filippinerna drivs året runt och du kan stanna som kortast för en vecka. Vi uppmuntrar dig att stanna längre så du kan lära dig mer och se så mycket som möjligt.

During an outreach, a student takes the blood pressure of a patient during her Public Health internship in the Philippines.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom folkhälsa på Filippinerna?

När du gör praktik inom folkhälsa på Filippinerna får du arbetslivserfarenhet av grundläggande sjukvård utanför sjukhusmiljö. Det här är några saker du kan komma att göra:


 • Följa med på hembesök och hjälpa till med hälsoundersökningar
 • Öka kunskaperna om hälsa, näringslära och hygien
 • Hålla i matlagningsklasser med fokus på hälsosam och prisvärd mat för familjer
 • Samla in, analysera och registrera data

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Följa med på våra sjukvårdsinitiativ ute i samhället


Som praktikant på folkhälsoprojektet på Filippinerna kommer du följa med på hembesök hos patienter, där vi ger hälsoundersökningar och tittar efter symptom på livsstilssjukdomar som diabetes. Du kommer även hjälpa till att mäta temperatur, puls, blodtryck och vikt hemma hos utsatta familjer. Ibland kommer även blodsocker och kolesterol mätas.


Öka kunskaperna om sjukvård, näringslära och hygien


Under hembesöken hos familjer från utsatta områden, kommer du även prata med familjen om hälsosammare vanor. Eftersom detta sker i hemmiljö kommer familjerna att känna sig mer bekväma med att få råd och tips.


Du kommer hjälpa till med att hålla i informationskampanjer om olika hälsorelaterade ämnen ute i samhället. Ämnen kan vara:


 • Riskerna med rökning och alkoholmissbruk
 • Tandvård
 • Näringslära och hälsosamma vanor
 • Högt blodtryck och diabetes
 • Första hjälpen


Hålla i matlagningsklasser med fokus på hälsosam och prisvärd mat


Under hembesöken kommer du även att prata om vikten av att äta lokala bra råvaror istället för processad mat. Du kan passa på att visa några enkla rätter som är hälsosamma, prisvärda och räcker till hela familjen.


Samla in, analysera och registrera data


En viktig del av din praktik kommer vara att samla in, analysera och rapportera data till dina programkoordinatorer.


Du kommer använda vår databas Global Impact Database för att lägga in, analysera och titta på data som samlats in tidigare. Uppföljning och utvärdering sker efter varje hembesök, vilket hjälper oss att se de långsiktiga resultatet av projektet.


Var på Filippinerna kommer jag att arbeta?

Du kommer antingen arbeta i Bogo City eller San Remigio, städerna ligger ungefär 12 km från varandra. Det går enkelt att resa mellan städerna om det skulle behövas. Båda städerna ligger på norra delen av ön Cebu, som har ungefär 167 små öar runt omkring sig och som tillsammans formar Cebuprovinsen.

Cebu är en asiatisk turisthotspot och lockar till sig ungefär 2 miljoner turister varje år. Med sina vita stränder, vajande palmer och fantastiska dykplatser är det lätt att förstå varför. Om du gillar att vandra ute i naturen kommer du ha massor av bergiga vandringleder att välja mellan. Titta efter de söta spökdjuren under din vandring, du kan ha tur och se en!

Bogo City

Bogo är en relativt liten stad men den har allt du behöver för att leva bekvämt som shoppingcenters, bankautomater och restauranger. Staden har även ett antal mäktiga historiska platser som är väl värda ett besök. Din värdfamilj kommer även bo i Bogo City.

Du kommer arbeta med utsatta grupper i samhället som bor i utkanten av staden.

San Remigio

San Remigio har Cebus längsta kustlinje och vattnet är klart och vackert koboltblå. Staden passar den som älskar havet. Ta dig tid och utforska detta paradis på kvällar och helger!

Precis som i Bogo City kommer du arbeta med utsatta grupper i samhället, som har mycket begränsad tillgång till grundläggande sjukvård.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Filippinerna.


En vanlig dag på folkhälsoprojektet på Filippinerna

En vanlig dag arbetar du ungefär mellan kl. 8-17 och har 1.5h lunch.


Du kommer oftast börja din dag med att samlas på kontoret med andra praktikanter, din handledare och projektets koordinatorer. Kontoret kommer var utgångspunkten och därifrån åker ni vidare på hembesök.


Om du arbetar nära din värdfamilj kan du åka hem under lunchen och vila. Arbetar du längre bort kommer du få med dig en matlåda.


Eftermiddagsskiftet är oftast dedikerat till matlagningsklasser och informationsworkshops i olika community centers.


En dag i veckan kommer vara dedikerad till att lägga in, analysera och rapportera data in i vår databas Global Impact Database. Du kommer gå igenom vad du hittar, vilka framsteg som skett och saker som kan förbättras med din koordinator. En del av tiden kan du även använda för att lära dig nya kunskaper som du behöver eller för att förbereda presentationer.

A student measures the sugar level of a local man during her Public Health internships in the Philippines.

Vilka är de långsiktiga målen med folkhälsoprojektet på Filippinerna?

Det finns två huvudsakliga mål på det här projektet, att lära dig mer om folkhälsa och att förbättra hälsan hos utsatta grupper på Filippinerna.


Det här projektet har ett utarbetat program för att få människor att välja en hälsosammare livsstil och minska antalet människor som insjuknar i livsstilssjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och högt blodtryck. Enligt hälsomyndigheten på Filippinerna står de här sjukdomarna för sju utav tio av alla dödsfall. Näringsfattig mat, rökning, droger och alkoholmissbruk är även orsaker till de här sjukdomarna.


Som praktikant på folkhälsoprojektet kommer du hjälpa människor till en bättre hälsa. Du följer med på hembesök, gör hälsoundersökningar och tittar efter symptom på livsstilssjukdomar. En stor del av det här projektet är utbildning, där du kommer informera om vad som är hälsosamma vanor för de här familjerna.


Du kommer få värdefull praktisk arbetslivserfarenhet som du kommer ha nytta av om du vill ha en karriär inom sjukvården. Allt ditt arbete kommer ske tillsammans och under handledning av kvalificerad sjukvårdspersonal. Ställ mycket frågor och ta anteckningar så lär du dig så mycket som möjligt.


Vi har identifierat fem långsiktiga mål för folkhälsoprojektet på Filippinerna:


 • Öka kunskapen om olika medicinska behandlingar och uppmuntra kunskapsutbyte mellan sjukvårdspersonal
 • Öka kunskapen om icke-smittsamma sjukdomar
 • Förbättra kvaliteten på specialiserad och alternativ sjukvård
 • Förbättra kvaliteten på sjukvård som ges till patienter
 • Förbättra hygienstandards


Följ med och praktisera inom folkhälsa på Filippinerna och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

An intern from Projects Abroad is seen talking a to a young boy and his mother during her public health internship in the Phillippines.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Bogo City. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Filippinerna.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Fllippinerna består av över 7000 öar, så du kommer kunna välja och vraka bland vackra stränder. Och få saker är bättre än att se en solnedgång över havet efter en dags volontärarbete. Skulle du få nog av att bara slappa på stränderna, kan du snorkla i det klara vattnet eller spela volleyboll.

I staden Cebu rekommenderar vi att du utforskar det traditionella Carbon Market. För att lära dig mer om landets historia besök Fort San Pedro och Magellan’s Cross. Här kommer du lära dig mer om de spanska conquistadorerna och hur Filippinerna till slut blev självständigt. Influenserna efter de spanska kolonialtiden syns fortfarande i de regelbundna fiestas och parader som fortfarande hålls på Filippinerna.

Om du volontärarbetar på Filippinerna i januari kan du även få uppleva Sinulog festival, en nio dagars fest i Mardi Gras-stil.

Filippinerna är en populär destination med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner. Det gör att du kan välja mellan att utforska Filippinerna självständigt, eller tillsammans med likasinnade reskompisar


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer