An older volunteer participates in a pottery class as part of her Khmer cultural experience in Cambodia.

Lär dig mer om Khmerkulturen i Kambodja

Upplev en av världens äldsta kulturer hos Khmererna och lär dig mer Kambodjas unika historia.

Översikt

Följ med oss och lär dig mer om Khmerkulturen samtidigt som du utforskar Kambodja. Vårt khmerprojekt är utformat så att du ska bli en del av kulturen hos khmererna. Du kommer uppleva kulturen med alla dina sinnen.


Du kommer bli involverad i dagliga aktiviteter som kommer lära dig ett helt annorlunda sätt att leva. Vi kommer även lära dig om Kambodjas historia och du kommer få en djupare förståelse över landets utmaningar och framgångar. Delta i  traditionell matlagning, lär dig att prata lite Khmer och utforska det mäktiga

Angkor Wat-templet.


Under din tid på projektet kommer du vara baserad i Phnom Penh, men du kommer utforska städer som Siem Rieap och Kampot. Du kommer dela lägenhet med andra volontärer i Phnom Pehn, men när du reser kommer du även bo på hotell, gästhus och hemma hos familjer i små lantliga byar.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är det här projektet i Kambodja rätt för mig?

Om du  är intresserad av att utforska ett nytt land samtidigt som du lär dig en helt ny kultur, då är Khmerprojektet för dig. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som vill vidga din horisont genom att resa och nya äventyr. Du kommer upplev Kambodja på ett mycket djupare plan än som turist.


Ditt fokus på projektet kommer vara att lära dig om kulturen och traditionerna hos Khmerfolket och du behöver inga förkunskaper för att delta. Det enda du behöver är entusiasm och rejält med nyfikenhet!


Den här kulturella upplevelsen kommer även få ditt CV att stå ut lite extra, det visar framtida arbetsgivare att du är öppen för nya upplevelser. Du vågar ta steget ut från din bekvämlighetszon och vill lära dig nya saker. Det demonstrerar även självständighet och att du litar på dina egna förmågor.


Projektet drivs året runt och du kan delta som kortast för en vecka. Vi uppmuntrar dig att stanna längre så att du hinner utforska och lära dig mer.

Female Culture and Community Volunteer carves leather to create puppets in a centre during a Khmer cultural immersion project in Cambodia.

Vad kommer jag att göra på Khmerprojektet i Kambodja?

På det här kulturella utbytesprojektet kommer du lära dig om många olika aspekter i Khmerkulturen och Kambodjas historia. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Lära dig mer om Kambojas historia och den blodiga tiden med de Röda Khmererna
  • Lära dig mer om Khmerkulturen genom klasser i matlagning, docktillverkning, dansklasser och så mycket mer
  • Hjälpa till i en traditionell kambodjansk by på landet
  • Utforska olika unika städer i Kambodja och vad de erbjuder
  • Lär dig några användbara ord och fraser på Khmer

Ditt projekt kommer fokusera på följande områden:


Lär dig mer om Kambodjas historia


Den Marxiska ledaren Pol Pot startade ett inbördeskrig som pågick mellan 1975-1979 tillsammans med de Röda Khmererna. Denna brutala regim tog livet av över två miljoner människor och resulterade i en av de värsta folkmorden i historien. Under din tid på projektet kommer du besöka både museum och människor som kommer berätta om regimen. Du kommer lära dig mer om denna blodiga tid i Kambodjas historia,  få en djupare insikt i de utmaningar som Kambodja kämpar med idag.


Lär dig mer om Khmerkulturen genom olika kulturella aktiviteter


Vi kommer lära dig mer om Khmerkulturen och du kommer delta praktiskt i de olika aspekterna av kulturen och traditionerna genom att:


  • Laga traditionella rätter
  • Tillverka traditionella dockor
  • Delta i krukmakeri
  • Delta i klasser som lär ut traditionella Khmersånger och danser


Tillbringa några dagar i en traditionell by på landet


Under din tid på projektet kommer du tillbringa några dagar med att bo med lokalbefolkningen i Kambodja i en traditionell kambodjansk by. Där kan du verkligen bli en del av det vardagliga livet på landet. Du kommer hjälpa byborna med olika saker beroende på årstid, det kan var att lära ut engelska till skolbarn eller hjälpa att plantera eller skörda ris.


Utforska olika Kambodjanska städer och deras unika sevärdheter


För att ge dig en helhetsupplevelse av Kambodja kommer du besöka en del av de sevärdheter som gör Kambodja unikt. Du kan lära dig om varför det magnifika Angkor Wat-templet blev byggt i Siem Reap, se hur peppar skördas i Kampot och lära dig om keramikhandeln i Kampot Chhnang.


Lär dig några ord och fraser på Khmer


Du kommer börja din tid på projektet med språklektioner i Khmer. Vi lär dig grundläggande fraser som du kan använda när du pratar mer människor i Kambodja. Det här är väldigt viktigt då många människor i Kambodja inte pratar engelska.


Var i Kambodja kommer jag att arbeta?

Phnom Penh

Vårt Khmerprojekt utgår från huvudstaden Phnom Penh som ligger längs med Mekongfloden.

Staden är hem till 1.5 miljoner av de vänligaste människorna i Asien. Phnom Penh förändras snabbt för att hålla jämna takter med den växande turismen. När du går längs med floden eller på de livliga gatorna kommer du se mycket vacker arkitektur och intressanta historiska landmärken. Det finns massor av restauranger där du kan smaka på goda kambodjanska rätter.

Ingen dag på projektet är den andra lik, du kommer besöka många olika historiska sevärdheter och uppleva livet som en lokalbo i en traditionell kambodjansk by på landet. Även om du kommer tillbringa mycket tid i Phnom Penh, kommer du även att besöka städer som Siem Reap, Kampong Chhnang och Kampot.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kambodja.


En vanlig dag på Khmerprojektet

Du kommer börja varje morgon med att äta en hemlagad kambodjansk frukost tillsammans med de andra volontärerna i den delade lägenheten. Vänligen klä dig respektfullt enligt kambodjansk sed genom att täcka axlar och knän, särskilt om du ska besöka religiösa eller kungliga sevärdheter. När du är klar för att börja dagen kommer du mötas upp med din handledare och ge er av tillsammans i en tuk tuk.


En vanlig dag på Khmerprojektet börjar oftast kring kl.8 och slutar kring kl.17, måndag till fredag. Var beredd att vissa dagar är längre och andra kortare beroende på vad som står på schemat.


Ingen dag är den andra lik på Khmerprojektet, ena dagen lär du dig Khmerspråket, lagar traditionella rätter eller tillverkar traditionella dockor eller handarbeten. Du kommer fördjupa dig i Kambodjas historia genom att besöka buddhistiska tempel, kungliga palatset, Dödens fält och S21 museet.


Du kommer även att delta i några kvällsaktiviteter som en traditionell dockteater och Apsara dansföreställning. Beroende på hur länge du stannar på projektet kan du komma att besöka städer som Siem Reap, Kampot och Kampong Chhnang. När du besöker Siem Reap kommer vi ta dig till det magnifika Angkor Wat-templet.


På helgerna är du ledig och kan besöka de många marknaderna som finns i Phnom Penh eller organisera din egna weekendresa.

Female Culture and Community Volunteer is taught by local pottery makers how to mould clay during her volunteering placement in Cambodia.

Vilka är de långsiktiga målen med Khmerprojektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att visa dig en helt ny kultur och bredda dina kunskaper om omvärlden. Det här är en fantastisk möjlighet att utforska och bli en del av Kambodjas traditionella kultur samt se hur den påverkar den moderna världen.


Genom vårt Khmerprojekt kan du delta i en mängd aktiviteter. En del av aktiviteterna kommer lära dig mer om Khmerkulturen och hur lokalbefolkningen lever, andra aktiviteter kommer lära dig mer om Kambodjas historia. Du kommer även ha möjlighet att leva med en kambodjansk familj i en by på landet.


Följ med och lär dig mer om Khmerkulturen i Kambodja, det här är en unik chans att lära dig historien och traditionerna hos en av världens äldsta kulturer.

Local people are posing for a picture in a river during a Cultural immersion project in Cambodia.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Phnom Penh. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du utforskar Kambodja kommer du bli förundrad över mängden av livliga städer, scenisk natur och kända historiska landmärken. Det här landet har otroligt mycket att erbjuda och du kommer ha massor av roliga saker att se och göra på din fritid.

Den världskända tempelgruppen nära Siem Riep är ett måste när du besöker Kambodja. Missa inte det magnifika Angkor Wat! Du kommer känna dig som Indiana Jones när du kliver över gigantiska trädrötter och mellan vildvuxna klätterväxter i ingången till templet.

Men Kambodja har mycket mer att erbjuda än bara antika tempel. Du kan vandra i djungeln, snorkla, eller åka på en båttur havet kring Sihanoukville och titta efter delfiner. För en mer avslappnad eftermiddag kan du sola på en de många vackra stränderna.

Det finns ett nätverk av internationella volontärer i Kambodja så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer