A volunteer in a village in Samoa teaches children at a school.

Byprojektet i Samoa

Upplev hur det är att leva i en Samoansk by och utforska en ny kultur och ett nytt sätt att leva

Översikt

Volontärarbeta i en by i Samoa och upplev något helt annorlunda. Det här är en unik chans att lära dig om det dagliga livet i en traditionell by på en ö i Stilla havet. Du kommer hjälpa till med olika byprojekt samtidigt som du blir en del av den lokala kulturen. Det här är för dig som vill ha något annat än en vanlig turistresa.


Du kommer tillbringa dagarna med att lära dig om samoanska traditioner och kultur från byborna samtidigt som du  stöttar olika byprojekt med dina kunskaper. Det kan vara allt från att undervisa barn till att hålla i en workshop om näring och hälsosamma vanor.


Du kommer bo och arbeta i en by på ön Upolu. På din fritid kan du utforska de vackra omgivningarna, lära känna din värdfamilj och andra volontärer.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är volontärarbete i en by i Samoa rätt för mig?

Är du intresserad av att lära dig om en ny kultur? Vill du prova på att leva på ett mer traditionellt sätt långt från ditt vanliga liv? Då är den här projektet för dig.


Du behöver inga tidigare erfarenheter eller kvalifikationer för att delta. Vår personal kommer hjälpa dig genom varje steg på projektet.


När du deltar på det här projektet kommer du även hjälpa att stötta olika byprojekt. Oavsett vad din passion är eller var dina kunskaper ligger kommer vi hitta ett sätt där du kan använda dem. Det innebär att du kan även lära dig mer och fördjupa dig i dina intressen.


Under din tid på projektet kommer du lära dig värdefulla kunskaper som teamwork och anpassningsförmåga, något du kommer ha nytta av oavsett karriär. Du kan lägga in det här projektet på CV:t och prata om vad du sett och lärt dig på ansökningar och intervjuer.


Vårt byprojekt i Samoa är tillgängligt året runt så du kan åka när det passar dig. Kortaste tiden du kan delta på projektet är två veckor men vi rekommenderar dig att stanna längre, så du verkligen blir ett med kulturen och livet på Samoa.

A group explores a nearby rainforest while they volunteer in a village in Samoa.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar i en by på Samoa?

När du deltar i den här kulturella upplevelsen på Samoa handlar allt om att du ska bli en del av kulturen, traditionerna och det dagliga livet. Du kommer även hjälpa byn genom att hjälpa till på olika byprojekt. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Lär känna och bli en del av kulturen och traditionerna i byn
  • Undervisa barn i den lokala skolan
  • Hålla i workshops och dela med dig av dina kunskaper och intressen
  • Hjälpa till med vardagliga aktiviteter som matlagning och trädgårdsskötsel

Ditt arbete i byn kommer fokusera på följande områden:

Bli en del i bylivet

Ett huvudsakligt mål med det här projektet är att du ska bli en del av det dagliga livet i byn. Det här är verkligen “living like a local”. Du kan lära dig om Samoas traditioner genom sånger, danser och handarbeten som vävning och genom att äta de otroligt goda lokala rätterna. Om du vill kan du även följa med din värdfamilj till kyrkan som är en viktig del i bylivet på Samoa. Under din tid på projektet kan du även lära dig mer om den sociala strukturen i byn och hövdingssystemet.

Undervisa skolbarn

Under din tid på projektet kommer du även att hjälpa byn på olika sätt. En del av det arbetet kommer vara att undervisa barn på en lokal skola. Du kommer stötta barns utveckling genom att hålla i roliga aktiviteter som bild, pyssel och lekfulla idrottsaktiviteter.

Du behöver inte oroa dig över att du själv måste komma på olika aktiviteter, om du vill kan din handledare hjälpa dig att skapa en lektionsplan.

Hålla i workshops och dela med dig av dina kunskaper och intressen

Alla har vi våra egna passioner och intressen, använd dina kunskaper till att bidra till byn. Dela med dig av vad du kan så kan du ge byn en bred kunskapsbas. Det kan vara allt från sport, matlagning, teater och musik.

Ett bra sätt att dela med dig av dina kunskaper är att hålla i workshops och klasser.

Hjälpa till med hushållet

Du kommer bo hos en värdfamilj på plats som kommer hjälpa dig att bli en del i livet på byn. Under din tid på projektet kommer du hjälpa till med olika hushållssysslor som att hjälpa till att laga traditionella rätter (vilka du så klart får smaka på sen) till trädgårdsarbete eller underhållsarbete.


Var i Samoa kommer jag att arbeta?

Apia

Det här projektet är baserat på ön Uplou där du kommer bo och arbeta i en traditionell samoansk by. Faciliteterna är enkla, men det är en del av det dagliga livet i en samoansk by.

Passa på att utforska den fantastiska ön på din lediga tid. Det här projektet passar särskilt bra för dig som älskar vacker natur och vita sandstränder. Vi rekommenderar ett besök i den lummiga Falefa-dalen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Samoa.


En vanlig dag i byprojektet på Samoa

En vanlig dag kommer börja med att du undervisar i den lokala skolan. Du kommer oftast börja kring kl.8.30 och sluta kring 14.30. Du kommer arbeta med att lära ut läsning, skrivning, sport, bild och pyssel.


Efter att du undervisat klart kan du hjälpa till med andra uppgifter. Kanske håller du en teaterworkshop för ungdomar eller ge en presentation om hälsosamma vanor.


Du kan även tillbringa eftermiddagarna med att hjälpa din värdfamilj med hushållsarbete som att laga mat eller hjälpa till med trädgården. Vill du kan du delta i klasser där du lär dig traditionella sånger, danser och vävning. Du kommer arbeta tillsammans med byborna i Samoa så du kommer få en unik inblick i deras liv.


Dina kvällar och helger kommer vara lediga, så passa på att utforska ön och lära känna din värdfamilj bättre över en god samoansk middag.

Volunteers in a village in Samoa teach children at a local school.

Vilka är de långsiktiga målen med byprojektet i Samoa?

Det huvudsakliga målet med byprojektet i Samoa är att ge dig kulturell upplevelse på Samoa. Lär dig om kulturen och traditionerna. Du kommer även att göra en insats för byn genom det volontärarbete du gör.


Det här projektet är annorlunda mot våra andra volontär -och praktikantprojekt. Istället för att du har en uppgift under projektet, kommer du ha många olika uppgifter. Det här är en riktigt bra möjlighet att lära sig många nya saker och du kommer stötta byn på olika byprojekt.


En viktig del av projektet är det undervisningsarbete du kommer göra. Målet är att ge undervisningsstöd för unga barn. Du kommer arbeta tillsammans med lärare på plats och stötta dem i deras arbete. Din uppgift kommer vara att ge studenter extra undervisningsstöd. Det kommer hjälpa att bygga en bra kunskapsgrund för barnen i byn.


Så följ med oss och volontärarbeta i en samoansk by och bli en del av en fantastisk kultur. Upplev ett annat sätt att leva samtidigt som du hjälper till vid olika byprojekt.

A volunteer in a village in Samoa teaches a class at a local school.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Apia. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Samoa.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Samoas tropiska öar har något för alla oavsett om du vill slappa på stranden, utforska naturen eller uppleva kulturen.Våra projekt är baserade i huvudstaden Apia och det finns mycket att göra i närheten så du behöver inte åka iväg om du inte vill. Ta en paus från eftermiddagshettan och vandra i museum och konstgallerier i Apia. Utforska konst från lokala konstnärer och lär dig mer om Samoas rika nationalhistoria.

När du volontärarbetar i Samoa är du på den perfekta platsen att utforska det marina livet och de vita stränderna. Besök Palolo Deep Marine Reserve and Piula Cave Pool, sola på de vita stränderna och snorkla över regnbågsfärgade korallrev.

Vi har många volontärer som åker till Samoa, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja att utforska Samoa självständigt eller i grupp.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer