As part of their community work in Ghana, Projects Abroad volunteers on a Team Trip read books with children at their placement.

Volontärarbeta med barn i Ghana som grupp

Arbeta i grupp med barnomsorg och hjälp till med enklare renovering av förskolor i utsatta områden

Översikt

Res till Afrika och bli en del av en grupp av likasinnade volontärer i Ghana. Tillsammans kommer ni hjälpa lärare och barnomsorgspersonal på plats genom att stötta små barns utveckling på en förskola. Du kommer även att hjälpa till med lättare renoveringsarbete som att måla och hjälpa till med att bygga möbler.

Din grupps arbete kommer bli en del i våra långsiktiga insatser att hjälpa barn i Ghana. Ni kommer tillsammans hålla i roliga och lärande lekar och spel som utvecklar små barns kognitiva och motoriska utveckling. Din grupp kommer också att arbeta med att göra barnens undervisningsmiljö roligare och ner stimulerande. Tillsammans kommer ni måla färgglada lärande väggmålningar och kanske planterar ni även en trädgård. Var beredd att hugga i med både entusiasm och energi.

Du och din grupp kommer bo hos värdfamiljer i Cape Coast. När ni är klara med arbetet för dagen kommer vi ha organiserat massor av roliga sociala och kulturella aktiviteter för er att göra tillsammans. Ni kommer även att åka på en weekendresa. Vår personal kommer även att alltid finnas med dig och din grupp genom hela din tid i Ghana.

Startdatum: 

Under hela året

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

18 eller över


Är att åka på en gruppvolontärresa till Ghana rätt för mig?

Om du vill både arbeta praktiskt med att skapa en bättre undervisningsmiljö för barn och stötta små barns utbildning, är det här projektet för dig. Vill du resa tillsammans med andra likasinnade människor och ha kontinuerlig hjälp och stöd av vår egen Projects Abroad personal? Då är en av våra gruppresor ett perfekt val. Våra gruppresor har fasta datum så att vi kan samla människor från hela världen och tillsammans kan ni göra en verklig insats. Det här är ett riktigt bra sätt att träffa nya vänner och utforska nya platser tillsammans.

På det här projektet är allt färdigorganiserat åt dig från att du stiger av planet tills att du åker hem. Din grupp kommer ha ett fullt schema av volontärarbete, kvällsaktiviteter och en weekendresa till Kakum Forest. Du och din grupp kommer både arbeta och åka på sightseeing tillsammans.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Ditt arbete kommer ske tillsammans med lärare och barnomsorgspersonal på plats. Vår egen Projects Abroad personal finns även på plats för att svara på frågor och stötta dig i ditt arbete. Ni kan även brainstorma idéer i grupp.

När du deltar på någon av våra gruppresor kommer du även att vässa ditt cv. Du får praktisk arbetslivserfarenhet av barnomsorg, visar att du kan samarbeta och din resa ger dig intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar. Du får även erfarenhet av att arbeta med människor från olika kulturer och utvecklar din förmåga att kommunicera.

Det här är ett projekt som har fasta start och slutdatum under året. Välj de datum som passar dig bäst.

As part of community work in Ghana, Projects Abroad volunteers on a group trip help teachers and caregivers with activities in the classroom.

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:

Stötta små barns utveckling

Din huvudsakliga roll kommer vara att stötta lärare och barnomsorgspersonal på plats genom att hålla i lärande aktiviteter. Dessa aktiviteter är utformade för att stötta små barns kognitiva-, sociala-, fysiska- och motoriska utveckling. Det kan vara att förbättra barns hand-ögon koordination eller att förbereda dem inför skolstarten.

Förbättra barns kunskaper i att läsa, skriva och räkna

Du kommer även bli en del i vårt långsiktiga arbete i Ghana att förbättra barns kunskaper i att läsa, skriva och räkna. Det här är kunskaper som alla människor behöver kunna och grunden i all fortsatt utbildning. Genom att fokusera på dessa kunskaper tidigt och på ett lekfullt sätt kan vi ge barnen en bra grund innan de börjar skolan.

Uppmuntra barn att hålla goda hygienvanor

Du kommer även att uppmuntra barnen att hålla goda hygienvanor som att tvätta händerna före maten och efter toalettbesök, samt att borsta tänderna. Dålig hygien kan orsaka många olika sjukdomar och åkommor. Genom att lära barnen goda hygienvanor tidigt, kan vi minska infektionsrisken och den generella hälsan hos människor på plats.

Lättare renoveringsarbete

Under din tid i Ghana kommer du hjälpa till med saker som att plantera trädgårdar eller lättare renoveringsarbete, för att göra barnens undervisningsmiljö roligare. Kom med kreativa idéer om hur vi kan på ett kostnadseffektivt sätt göra barnens miljö så rolig och lekfull som möjligt. Den här typen av arbete fortsätter att glädja barn långt efter det att du åkt hem.

Utforska Ghana i grupp med likasinnade människor

Under din tid i Ghana kommer du utforska och uppleva livet i Västafrika tillsammans med din grupp. När du inte volontärarbetar kommer du ha massor av roliga sociala och kulturella aktiviteter att göra tillsammans med din grupp. Vår egen Projects Abroad personal kommer även finnas med dig och din grupp under hela resan. Vi kommer även ta dig och din grupp på en spännande weekendresa.


Var i Ghana kommer jag arbeta?

Akuapem Hills

Akuapem Hills ligger i den östra delen av Ghana och karaktäriseras av sin gröna lummiga natur och den röda jorden. Den här delen av landet är lugnare och med mer landsbygd, barnen kommer ropa obroni (utlänning) och försöka fånga din uppmärksamhet på gatan. Byborna är vänliga och välkomnande och vet hur man underhåller. Delta i gatufester och smaka på torkad fisk eller jams från gatustånden på huvudgatan.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det långsiktiga målet med det här projektet är att samla likasinnade människor och göra en insats för barn i Ghana. Tillsammans kommer ni stötta små barns utveckling och utbildning.

I Ghana har de förskolor och dagcenter där vi arbetar brist på resurser och personal. De behöver extra hjälp och stöd så att varje enskilt barn får en bra grund inför skolstarten. Du och din grupp kommer bli en del av våra långsiktiga insatser att hjälpa lärare och förskolepersonal på plats. Varje person i gruppen kommer vara en välkommen extraresurs. Tillsammans kommer ni hjälpa till att förbättra barnens sociala, kognitiva och motoriska utveckling. Ni kommer även ge dem grunderna i att läsa, skriva och räkna, så de är väl förberedda inför skolstarten

Din grupp kommer även hjälpa till att göra undervisningsmiljön roligare och mer stimulerande. Ni kommer göra detta genom att måla färgglada väggmålningar eller plantera en trädgård.

Ni kommer även tillsammans utforska en ny kultur, ett annat sätt att leva och bredda era horisonter.

Följ med och volontärarbeta med barn i Ghana i grupp och bli en del av våra långsiktiga insatser att stötta barns utveckling och utbildning.

Local children do a fun activity outdoors with Projects Abroad volunteers working with children in Ghana as a team.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Ghana.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer