Lär dig mer om etisk och hållbar vinodling i Sydafrika genom att besöka några av de bästa vingårdarna i Stellenbosch.

Etisk vin och kulturresa till Sydafrika

Res en vecka till Sydafrika och lär dig mer om hållbar vinodling i det vackra vindistriktet Stellenbosch

Översikt

Hur låter det att tillbringa en vecka i Stellenbosch med att besöka underbara vingårdar och med att lära sig mer om etisk och hållbar vinproduktion. På den här resan kommer du få smaka på några av Sydafrikas finaste viner.  Du kommer lära dig om hur fair trade fungerar och hur ekologiskt vin odlas. Fördjupa dig i lokala vinodlartraditioner och hur de olika druvorna och sätten att producerar vin passar olika smaker och maträtter.

Utforska vinindustrins historia och lär dig mer om kulturen och utmaningarna för bönderna och arbetarna på vingårdarna i Sydafrika. Se själv vilken roll vinindustrin har i landsbygden utveckling och framtiden för många unga sydafrikaner. Du kommer ha möjlighet att delta i ett så kallad ”community day” där du kommer använda vinflaskor, återvunnet material och målarfärg för att fixa upp skolor.

Under din tid i Sydafrika kommer du bo på ett gästhus i Stellenbosch, mitt i regionens bästa vindistrikt. Där kommer du vara omgiven av Cape Winelands imponerande landskap, nära de bergiga naturreservatet Jonkershoek och Simonsberg. Promenera under skuggar av ekarna som kantar Stellenbosch gator och besök små caféer, butiker och konstgallerier.

Startdatum: 

Fasta datum under hela året

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 18 år kan delta


Är det här den etiska vin och kulturresan till Sydafrika rätt för mig?

Om du vill lära känna en ny och spännande kultur samtidigt som du får smaka på de finaste vinerna i Sydafrika, då är det här projektet för dig. Du kommer resa i grupp med vinintresserade människor och ha en upplevelse som är långt från en vanlig turistresa.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet att delta, oavsett om du bara är nyfiken på vinodling eller är en riktigt vin connoisseur, så är det här resan för dig!  Den här resans fokus är att du ska lära dig mer om vin, hållbar och etisk vinodling och vinproduktion. Under den här resan kommer du fullfölja kursen Level 1 South African Wine Course och lära dig mer om vinodlingens historia i Sydafrika. Det här är ett fantastiskt sätt att lära dig mer om vin, ekologisk vinodling och där du reser tryggt och utforskar det vackra Sydafrika i grupp och med vår personal.

Vår personal kommer sätta ihop ett schema, där du under din vecka i Stellenbosch har fullt upp med aktiviteter både under vardagarna och helgen. När du inte sippar Sydafrikas bästa viner och njuter av utsikten från vackra vingårdar, kommer du besöka kända sevärdheter i Kapstaden som Taffelberget och Zeitz Mocaa museum. Du kommer även lära dig att prata lite Afrikaans, ett lokalt språk som pratas mycket på landsbygden.

Vin produceras och tappas på flaska på en vingård i Stellenbosch, Sydafrika.

Lär dig mer om vinodling och vinproduktion

Efter den här resan kommer du förstå vad som behövs för att producera hållbart vin och vad ekologiskt vin och fair trade innebär för naturen och människorna i Sydafrika. Du kommer lära dig vilken viktig roll vinodling har på lantbygden och för många unga sydafrikaner. Vinodlingens historia i Sydafrika är otroligt intressant och många gånger kantad av ojämlikhet från apartheid. Du kommer lära dig mer om den unika kulturen i området och hur arbetare på vingården många gånger lever i ett mycket ojämlikt samhälle. Det inkluderar ”the dop system” där arbetarna på vingårdarna historiskt fick betalt i muggar av sött vin, vilket har gett ett arv av extrem alkoholism i dagens lantbrukssamhällen.

Du kommer även göra lite ”community work” och hjälpa till att fixa upp i en lokal skola. Som grupp kommer ni att använda återvunna material, gamla vinflaskor och målarfärg för att göra skolgården roligare. Ni kommer måla väggar för att fräscha upp skolan och också måla lärande väggmålningar. Ta vara på den här möjligheten att lära känna människorna som står bakom vinet du dricker. De kommer vara lika intresserade att veta mer om dig som du är av dem.

Gå kursen Level 1 South African Wine Course

Lär dig konsten att dofta och smaka som ett vinproffs! Den här kursen kommer att ta dig på en resa i det praktfulla sydafrikanska vindistriktet. Du kommer lära dig de bästa sätten att göra vin, lokala typer av vin och druvor och hur vinproduktionen påverkar smaken på vinet. Du kommer också få lära dig vilket vin passar till vilken mat. Du och din grupp kommer utforska den ena vingården vackrare än den andra, få en djupdykning i olika vinskaparprocesser och hur allt tillsammans påverkar odlingen av ett kvalitetsvin.

Smaka på några av de finaste vinerna i Stellenbosch

Du kommer få chansen att smaka på några av de finaste vinerna i Sydafrika som du äter tillsammans med noga utvald choklad, biltong, salt och örter.  Upplev olika delar av vinskaparprocessen genom guidade rundturer i vingårdar som både skapar boutique och internationella viner.

Fördjupa dig i kulturen och utforska Sydafrika

Hur fantastiska vinerna i Sydafrika än är, så vill vi inte att du ska missa allt annat fantastiskt som Sydafrika har att erbjuda. Du kommer ha en hel del fritid att utforska olika sevärdheter och kulturella aktiviteter. Vår personal har också organiserat en weekendresa till Kapstaden som är fullspäckad med aktiviteter. Du kommer besöka det imponerande Zeit Museum of Contemporary Art, det största museet med modern afrikansk konst i hela världen. Naturligtvis är ingen resa till Kapstaden komplett utan ett besök till det kändaste landmärket Taffelberget. När du besöker Kapstaden kommer du bo hos en av våra vänliga värdfamiljer, så att du kan uppleva sann sydafrikansk kultur från sydafrikanerna själva.


Var i Sydafrika kommer jag att vara baserad?

Stellenbosch

Du kommer vara baserad i Stellenbosch, Sydafrikas främsta vindistrikt och den näst äldsta staden i landet.

Stellenbosch är känt för sina otroligt vackra vingårdar, böljande landskap och gator som är kantade av gamla ekar och hus i Cape Dutch-stil.  Staden ligger i Cape Winelands vilket gör att besökare kan välja och vraka mellan vingårdar, njuta av de dramatiska bergiga landskapen och besöka nationalparker. Stellenbosch har även många hotell, vinshoppar, pittoreska caféer, restauranger, butiker, konstgallerier och museum som är väl värda ett besök. Så på den här resan kommer du definitivt inte ha tråkigt.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Sydafrika.


Vad är målet med vin och kulturresan till Sydafrika?

Målet med vår etiska och hållbara vinresa till Sydafrika är att ge dig möjligheten att fördjupa dig i etisk och hållbar vinodling. Du kommer gå några av de bästa guidade turerna på de absolut vackraste vingårdarna i Sydafrika. På den här resan kommer du lära dig massor om vinodling och vinproduktion, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren finsmakare av vin.

I Stellenbosch finns massor av intressant historia då många av vingårdarna är över 300 år gamla. Några har genom historien varit starkt kontroversiella i hur de behandlat och betalat arbetarna. Du kommer få en djupare insikt i vinindustrin och vinodlingens roll i landsbygden utveckling och framtiden för många sydafrikaner. Ta vara på möjligheten att lära känna människorna på plats och fördjupa dig i den unika kulturen på landsbygden.

Följ med oss på en unik resa till andlöst vackra Sydafrika som du aldrig kommer glömma.

Arbetare på en vingård packar druvor som en del av vinproduktionen i Stellenbosch, Sydafrika.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo på ett gästhus i Stellenbosch tillsammans med de andra resenärerna i din grupp. Gästhuset ligger nära restauranger, butiker och vackra historiska byggnader.

Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt. Tre mål mat ingår i priset för resan.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här:

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer