En kvinna njuter av en kopp etiskt och hållbart producerad kaffe i Costa Rica.

Hållbar kaffe och chokladproduktion i Costa Rica

Res till underbara Costa Rica och lär dig hur man producerar kaffe och choklad på ett etiskt och hållbart sätt

Översikt

Finns det något som passar bättre ihop än kaffe och choklad? Följ med oss på en spännande resa där du får smaka på den finaste chokladen och kaffet som Costa Rica har att erbjuda. Du kommer lära dig mer om ekologisk odling och hur olika bönor blandas och kombineras för att få fram det finaste kaffet. Och med Costa Ricas regnskog i bakgrunden, finns det någon bättre plats att avnjuta kaffe och choklad i världsklass!

Tillsammans med andra människor som också älskar kaffe och choklad, kommer du lära dig mer om kaffe och chokladproduktion, vilka utmaningar som odlarna möter och vilka är arbetarna bakom ditt favoritkaffe. Du kommer lära dig mer om vad fair trade och ekologisk odling innebär Costa Rica. I landet har kaffebönorna tagit många människorna ur fattigdom och till en hållbar inkomst.

Du kommer bo hos en vänlig värdfamilj som kommer lära dig mer om Costa Ricas rika kultur och goda mat. Så tveka inte! Följ med oss och vakna upp varje morgon i det gröna och lummiga Costa Upptäcka nya goda kaffesorter, utforska regnskogen och smaka på den finaste chokladen. Vi kommer att ta dig på en resa du aldrig glömmer och du kommer uppleva den sanna innebörden av `pura vida’ i Costa Rica.

Startdatum: 

Under hela året

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

18 eller över


Är en kaffe och chokladresa till Costa Rica rätt för mig?

Oavsett om du är en finsmakare av rang eller om du bara vill följa resan från kaffeböna till ditt favoritkaffe, så är det här resan för dig!

Du behöver ingen tidigare erfarenhet att delta, allt du behöver är kärlek till kaffe och choklad (och finns det något bättre!). Du kommer smaka på några av de bästa kaffe och chokladsorterna i världen, samtidigt som du utforskar de sagolika landskapen i Costa Rica. Den här resan är det perfekta sätter att lära sig något nytt tillsammans med människor som också älskar kaffe och choklad.

Ditt dagliga schema kommer vara fullt med aktiviteter så att du verkligen upplever Costa Rica till 100%. Efter att du fått smaka på delikata chokladsorter och druckit en himmelskt god kopp kaffe (eller flera), kommer du få lära dig om ekologisk och hållbar odling. Och ingen resa till Costa Rica är komplett utan en magkittlande zipline-åktur genom molnskog, en vacker vandring till toppen av en vulkan eller ett dopp i en varm källa i skogen.

Kaffebönor från ett ekologiskt kaffeplantage i Costa Rica.

Lär dig om hållbar kaffe och chokladproduktion och hur vilken effekt det har på odlarna

Under din tid i Costa Rica kommer du gå på rundtur i de vackra kaffe och kakaoplantagen. Här kommer du lära dig hur de ganska oansenliga bönorna har tagit bönderna från fattigdom, till en inkomst som de kan leva på.

Du kommer även lära dig om de olika mikroklimaten och landskapen som bildar den perfekta miljön för att odla kaffe och kakaobönor. Bönderna kommer berätta och visa hur de bönorna går igenom produktionen och hur de väljer ut de bästa kaffebönorna i Costa Rica.

Smaka på den finaste chokladen och kaffet i Costa Rica

Vad är en resa till kaffe och kakaoplantagen i Costa Rica utan en kaffe och chokladprovning? Lokala baristas kommer visa dig hur du brygger det finaste kaffet genom både innovativa och traditionella filtermetoder. Efter demonstrationen kommer du göra en professionell kaffeprovning.

En erfaren chocolatier kommer även berätta hur kakaobönorna går igenom chokladproduktionen och efter du fått veta hur man gör choklad av kakaobönor, kommer du runda av med en underbar chokladprovning.

Utforska Costa Rica i grupp med likasinnade människor

När du är full av energi från din choklad och kaffeprovning kommer du och din grupp tillsammans utforska i Costa Rica. Vår personal har satt ihop ett fullspäckat schema med roliga och spännande aktiviteter. Du kommer få åka zipline genom den gröna lummiga molnskogen och vandra längs med stigar som skapats av hårdnad lava. Målet är att nå den aktiva men sovande vulkanen Arenal och njuta av utsikten från toppen. Du kommer även ha möjlighet att ta ett dopp i de varma mineralrika källorna mitt i skogen.


Var kommer jag vara baserad i Costa Rica?

Heredia

Du kommer börja din resa till att bli en sann connoisseur av kaffe och choklad i Heredia. Staden ligger i hjärtat av kaffeplantagen och är även nära huvudstaden San Jose. I Heredia kommer du kunna njuta av en livlig kulturscen och många av kaffe och kakaoplantagen är bara ett stenkast bort.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Costa Rica.


Vad är målet med kaffe och chokladresan till Costa Rica?

Det huvudsakliga målet med kaffe och chokladresan till Costa Rica är att ge dig en insikt i hur etisk och hållbar produktion av choklad och kaffe går till. Vi kommer guida dig genom en spännande resa genom fin choklad, kaffe, kultur och historia. I slutet av den här resan kommer du märka att du har all kunskap du behöver för att kunna handla hållbart producerad choklad och kaffe.

Vi kommer ta dig på en rundtur genom plantagen och du kommer märka hur kaffe och kakaoodling är en viktig del av Costa Ricas historia. Det är genom odling av kaffe och kakao som bönderna i Costa Rica har lyckats resa sig ur fattigdom. Bönderna kommer berätta hur hållbar och etisk odling av kakao och kaffe påverkar deras liv och miljö. Du kommer förundras hur stor roll dessa utåt sett enkla bönor har haft i Costa Ricas utveckling.

Res med oss till Costa Rica och lär dig mer om hur du kan stötta etisk och hållbar odling av ditt morgonkaffe och favoritchoklad.

Utsikt över ett kaffeplantage i Costa Rica.

Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Heredia. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer verkligen få en unik upplevelse i Costa Rica.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Vi har tyvärr inga tillgängliga datum för det här projektet. Kontakta oss på 08 - 55 921 116 så kan vi hjälpa dig med tillgängliga datum i framtiden eller alternativa projekt.

Fråga här:

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer