You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär står för halva sjukhusnotan, och barnavdelning fräschas upp i Ghana

Volontärer från ProjectsAbroad målar om på barnavdelningen vid Cape Coast Teaching Hospital i GhanaProjects Abroads sjukvårdsvolontärer i Ghana har tillsammans med stiftelsen Francis Eshun Baidoo Foundation (FEB) målat om barnavdelningen på sjukhuset, Cape Coast Teaching Hospital.

Avdelningen tar emot barn från de centrala delarna av Ghana och har ett brett vårdutbud; från kirurg till ortoped och mer allmänna sjukdomsfall. Då sjukhuset är det största i regionen skickas ett stort antal patienter hit på remiss från mindre kliniker och sjukhus och det bedrivs även utbildning här för läkarstudenter från University of Cape Coast .

Dr Francis Eshun Baidoo; barnläkare och grundare av FEB Foundation, är övertygad om att ny färg på väggarna kommer att blåsa nytt liv i barnavdelningen och han utrycker glädje över att samarbeta med Projects Abroad. ”Väggarna på avdelningen var inte målade i starka färger innen. Att dekorera med barnvänliga motiv och glada färger är mycket bra då detta har en positiv inverkan på barnens välmående. När vi gör sådana saker så mår barnen helt enkelt bättre,” säger Dr Baidoo.

Volontärer från Projects Abroad bidrar förstås även med assistans av annat slag. ”Projects Abroad Ghana är en fantastisk organisation, ” fortsätter Dr Baidoo. ”Maj var Barnens månad här på FEB Foundation och vi arbetade tillsammans med Projects Abroad på ett näringsprojekt. Volontärerna hjälpte avdelningen på en mängd sätt, logistiskt, ekonomiskt, och med sin expertis.

Projects Abroadsvolontär Jodi Kane från Australien donerade pengar till en pojkes operation vid sjukhuset i Accra, GhanaEn av patienterna på barnavdelningen lades in efter att ha drabbats av inre brännskador som följd av att ha druckit frätande kaustisksoda. Som följd av de svåra skadorna kunde han inte äta normalt utan man var tvugna att ge honom näring genom en magsond. En av Projects Abroads volontärer, Jodi Kane, blev såpass berörd av pojkens öde att hon bestämde sig för att betala halva sjukhusräkningen, ungefär 11,500SEK.

”Det är viktigt för mig att hjälpa närjag kan. Hemma i Australien är vi lyckligt lottade. Det här är inget jag ser varje dag och hemma har jag aldrig sett den här typen av problem. Det är hjärteskärande att se, hur människor måste vänta i månader på behandling för att kunna samla ihop nog med pengar. Så det är klart att jag vill hjälpa där jag kan,” säger hon.

Jodi, som volontärarbetat inom barnomsorgen i Cape Coast, har även planerat att följa med den drabbade pojken på den två timar långa bussfärden till huvudstaden Accra, där han kommer att opereras. ”Jag tycker att det är viktigt att få se vad pengarna går till och att de gör en skillnad. Vi har arbetat hårt för att ge den här pojken en chans och jag tänker vara vid hans sida, hålla hans hand, och se till att han är ok.

Avdelningsföreståndaren på barnavdelningen, Jane Adioa Doku, är mycket tacksamm över det arbete Projects Abroads volontärer utför på avdelningen. ”Vi är tacksamma mot volontärerna... de har hjälp oss en hel del. De läser av barnens värden, hjälper till att föra patienter till kirurgen eller röntgen med mera. Volontärerna gör verkligen ett bra jobb.”

Läs mer om volontärarbete med Projects Abroad Ghana.

Tillbaka till nyheter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.