You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Hög efterfrågan på gratis engelsklektioner i Peru

Projects Abroad Peru organiserar årligen gratis utbildning för lokala engelska lärare i Cusco, Peru. Lektionerna hålls under skolloven i januari och februari, och i år hade fler än 700 lokala lärare anmält sig. Tyvärr fanns det bara kapacitet att utbilda 400 av dem.

Samarbete med myndigheter

Kursen startade 2005 som ett resultat av en överenskommelse mellan de peruanska myndigheterna och Projects Abroad Peru. Det fanns helt enkelt inga kurser eller skolor för lokala engelska lärare i södra Peru där de kunde få kvalificerad undervisning i engelska.

Avtalet har sett till att lokala engelskalärare fått gratislektioner i engelska och att nivån på engelskaundervisningen vid lokala skolor och centra i Cusco har blivit bättre. Förutom själva engelskaundervisningen fokuseras det även på undervisningsmetoder.

Bättre undervisning för alla

Kvinnlig volontär undervisar lärare i engelska i PeruKursen äger rum under skolloven således har engelskalärare materialet färskt i åtanke när de börjar undervisa igen efter helgerna. Lärarna har även fått mer självförtroende och är säkrare i sin undervisning.

De lokala engelskalärarna undervisas av volontärer från Projects Abroad i samarbete med vår lokala samordnare för just undervisningprojekt i Peru. "Ämnena under utbildningen beror vanligtvis på lärarnas nivå", säger Irazema Arizabal, chef för Projects Abroad Peru. "Våra volontärer lär sig uttal och ordförråd för lärare på nybörjarnivå. Lärare på en något högre nivå undervisas i verb och grammatik. Alla lärare får också nya läromedel och förslag på undervisningsmetoder."

När processen är klar få lärarna ett diplom för sina insatser. Diplomet är undertecknat av den regionala utbildningsdirektören i Peru och av Projects Abroad. Lärare kan använda diplomet till deras CV och göra det lättare att hitta jobb i regionen. Detta är en av anledningarna till att vi har sett det stora intresset för kursen.

Desvärre fanns bara kapacitet för 400 kursdeltagare. "Kursen hålls under 6 veckor i en lokal kommunal skola, men på grund av brist på utrymme kan vi bara acceptera lärare som redan undervisar i engelska", förklarar Irazema Arizabal.

På grund av detta årets stora intresse planerar Projects Abroad Peru att expandera så att fler lärare kan delta. Detta beror dock även på antalet volontärer som Projects Abroad tar emot, samt på stöd från de peruanska myndigheterna som bestämmer hur undervisningen ska genomföras.

"Det är främst skolbarnen som tjänar på att deras lärare bli bättre på att undervisa i engelska. Vi har sett en enorm utveckling i elevernas engelskakunskaper tack vare det hårda arbetet med både lärare och volontärer", säger Irazema Arizabal.

Kursen bidrar till att höja nivån på engelska språkundervisningen i Peru, vilket skapar fördelar för samhället. Bättre kunskaper i engelska stärker elevernas framtida arbetstillfällen.

Tillbaka till nyheter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲