You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Greg Thomson tar över som ny verkställande direktör för Projects Abroad

Greg Thomson nu verkställande direktör på Projects Abroad

Den 15 augusti 2016 lämnade Projects Abroads grundare Dr Peter Slowe över rodret till Greg Thomson.

"Greg kommer att bli en utmärkt direktör" sa Dr Slowe. "Han kan Projects Abroad innantill, har massvis av relevant erfarenhet, och har varit väldigt framgångsrik på alla de poster han fyllt. Mer än något annat, så är han rätt person för jobbet för han att tror på vårt uppdrag och delar våra värden.

Dr Slowe grundade Projects Abroad 1992, och har sedan dess tagit liten familjeverksamhet och förvandlat den till en av världens största internationella volontärorganisationer, som årligen skickar närmare 10’000 volontärer och praktikanter utomlands. Efter att ha drivit Projects Abroad i 25 år tycker Dr Slowe att tiden är mogen att lämna över den dagliga driften,

"Jag är hedrar över att ha blivit utvald till verkställande direktör", sa Greg som svar på utnämningen. "Projects Abroad är ett fantastiskt företag, med otroligt dedikerad personal och tiotusentals talangfulla och passionerade volontärer. Det finns så mycket vi vill göra på de platser vi arbetar. Och jag är ivrig att sätta igång me den här nya och spännande utmaningen."

Greg har en klar vision för Projects Abroads framtid och har redan sammanställt en strategisk plan och ett verkställande team för att implementera densamma.

Sin egen resa med Projects Abroad startade Greg 1999 som lärarvolontär i Kina, sedan dess har han växt tillsammans med företaget. Han har arbetat med en rad olika roller som inkluderar chef för verksamheten i Ghana, och nu senast driftschef.

Peter Slowe avgår som verkställande direktör på Projects Abroad

Greg växte upp i Skottland och studerade politik vid universitetet i Edinburgh.

 "Peter har byggt upp ett fantastiskt företag som har förändrat livet till det bättre för hundratusentals människor världen över. Jag vill ta tillfället i akt och tacka honom för hans hårda arbete under de senaste två decennierna som lett till företagets framgångar."

Dr Slowe kommer att fortsätta att vara aktiv i Projects Abroads styrelse, och han kommer även att fokusera på Tore’s Foundation, en av de välgörenhetsorganisationer vi samarbetar med.

Tillbaka till nyheter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲