You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärer upptäcker ny fågelart I Amazonas regnskog

Vid Project Abroads regnskogsprojekt i Peru har vår personal och våra volontärer varit avgörande i upptäckten av en ny fågelart i Taricaya reservatet. Detta landmärke i Projects Abroads konservationsarbete bekräftades i slutet av Maj av flera experter.

Den nyupptäckta fågeln är en strimryggig dvärgrördrom (Ixobrychus involucris). Fågeln, som är en typ av häger, har tidigare endast noterats som en ‘hypotetisk’ fågelart i Peru, efter en misstänkt observation för nästan 50 år sedan. Medans den siktats i andra Sydamerikanska länder så har förekomsten av fågeln i Peru aldrig kunnat bekräftats föränn nu.

Volontärer upptäcker ny fågelart, den strimryggiga dvärgrördromen, vid Tariyacas Eko-Reservat  i Amazonas regnskog i Peru

Den strimryggiga dvärgrördromen kommer nu att läggas till på Perus officiella lista över landets fågelarter.

Tariyaca är dessutom en av de första officiella inrättningarna för ringmärkning i Peru, och hittills har Projects Abroads personal och volontärer märkt över 2000 fåglar. Vid ringmärkning  fästs en ring med identifikationsmärkning vid fågelns ben. Forskare kan med denna metod studera levande fåglar mer i detalj och samla en mängd olika data, som förflyttningar, livslängd och populationsutveckling. Vårt team i Peru har också ansvarat för åter-infångandet av manakiner och myrfåglar; små fåglar som lever i regnskogens undervegation, tio år efter att de först ringmärkts.

Upptäckten av den strimryggiga dvärgrördromen är en av många höjdpunkter under det 14 års långa  forskningsarbete  Projects Abroads personal och volontärer vid vårt konservationsprojekt i Peru bedrivit, och är ett välkommet tillslag i det omfattande ekosystem som utgör regnskogen i Taricaya.

Taricaya reservatets 476 hektar utgör hem åt hela 467 fågelarter, vilket inte är  långt ifrån världsrekord och cementerar reservatets status som en brännpunkt för djurliv. Som jämförelse så hyser grannreservatet, Candamo Nationalpark, över 650 fågelarter spridda över 270,000 hektar.

Vi på Projects Abroad är glada och stolta över att vår personal och våra volontärer I Peru gjort en såpass viktig och positiv insats för konservations- och forskningsarbetet.

Project Abroad gratulerar Peru teamet för deras hårda arbete och vi ser fram emot fler spännande nyheter från Taricaya.

Tillbaka till nyheter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲