You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär lanserar nytt klädmärke i samarbete med skräddare från Ghana

Skräddare i Ghana arbetar vid sin symaskinAldrig hade nederländska William Wubben kunnat ana när han för fem år sedan volontärarbetade med Projects Abroad på ett fotbollsprojekt i Ghana, att han idag skulle driva ett framgångsrikt klädmärke baserat hans upplevelser i landet.

” Att åka till just Ghana var ett spontant beslut, och det var det bästa beslutet jag någonsin tagit,” säger William. Sen den där första resan, har han åkt tillbaka flera gånger, vid ett tillfälle så bodde han till och med i en liten by, Akofundi, i sex månader.

Det var de varma och vänliga människorna i Ghana som inspirerade William att ta steget in i modebranschen. ”Det var när jag gjorde en trendanalys i skolan som jag såg att afrikanska mönster började växa i popularitet i Europa. Jag bestämde mig för att hoppa på den trenden tillsammans med lokala skräddare från min by, och starta ett afrikanskt klädmärke.” Och så föddes onlinemärket Akwan2fo Fashion.

Mode med samvete

Akwan2Fo fashion label connects Dutch designers with tailors in Ghana

Officiellt lanserades Akwan2fo Fashion i Juni 2014. Samtliga plagg är designade i Nederländerna och tillverkade av lokala skräddare i Ghana. Samarbetet tillåter båda parter att utvecklas och växa tillsammans. Transparens är av stor vikt för företaget och på varje plagg finns en ettikett med information om vilken skräddare som sytt just det.

”Många har fortfarande en bild av Afrika som en fattig kontinent, med våra kläder vill vi visa på en annan sida av Afrika. För oss är Afrika dynamiskt, lekfullt, vänligt och fullt av möjligheter”. De starka färgerna och högljudda mönstren på Williams kläder reflekterar den här filosofin.

Märket har nått oväntade framgångar i länder som USA och Spanien och i framtiden hoppas man utöka sin internationella räckvidd. Williams framgångar med Akwan2fo Fashion är bara ett exempel på vilka kontakter och möjligheter volontärarbete utomlands kan ge.

Följ Akwan2fo Fashion på Facebook och Twitter för mer nyheter.

Tillbaka till nyheter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲