You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad Jamaica ger service till över 500 på World Homeless Day

Volontär Nell Bender från Projects Abroad Jamaica, serverar mat till hemlösa I Kingston under World Homeless Day den 10 oktober, 2015

I Maj tidigare i år lanserade Projects Abroad Jamaica en landsomfattande kampanj för att kämpa mot hemlöshet och utanförskap i samhället. Kampanjen, kallad Operation SHARE (Support Help and Respect Everyone), fokuserar på att informera, och ta död på myter och missuppfattningar vad gäller hemlösa människor. Dessutom siktar Operation Share på att påverka den styrande regeringen att förse hemlösa på Jamaica med ett flertal rehabiliteringscenter.

Den framgångsrika kampanjen kulminerade på World Homless Day den 10 oktober, med ett koordinerat evenemang som omfattade hela ön. Den här dagen är ett årligt event för att rikta fokus mot hemlösas behov på lokalnivå, och ger närsamhällen möjlighet att engagera sig och göra en insats.

Sedan 2008, har personal och volontärer på Jamaica deltagit i månadsvist uppsökande arbete (outreach), med ungefär 100 personer som mottagit hjälp av varierat slag varje månad. Genom det nya initiativet hoppas teamet på att kunna utvidga det här arbetet, och sprida sitt budskap om acceptans och omtanke vidare.

Under den sex månader långa kampanjen har 13 informationsmöten hållits i större städer runt ön; kampanjer i sociala medier uppmuntrade vanliga medborgare att engagera sig, och hjälppaket med mat och andra förnödenheter delades regelbundet ut till hemlösa människor. Under de här stadsbesöken väckte deltagarna allmänhetens intresse genom flash mobs och freeze mobs (linkande flash mob, där deltagarna istället ”fryser” en given tid). Man samlade även data gällande antal hemlösa i varje stad.

Volontärer och personal från Projects Abroad jamaica erbjuder frisörtjänster till hemlösa än I Kingston under World Homless Dat den 10 oktober, 2015

Förberedelserna inför World Homeless Day påbörjades i början på oktober, då personal och volontärer vid Projects Abroad Jamaica började att sätta ihop hjälppaket, och sprida information för att väcka intresse inför evenemanget.

Den 10 oktober distribuerades hjälppaket tillsammans med andra saker som efterfrågats, såsom ficklampor och strumpor, till hemlösa i 12 av Jamaicas 14 distrikt; hälsokontroller, grooming, och mat, erbjöds i 6 av distrikten.

Tack vare dedikerad personal och volontärer kunde över 500 hemlösa människor tillgodoses under dagen. Bland de volontärer från andra projekt som anslöt sig för att hjälpa till med aktiviteterna, fanns Nell Bender från Krishanterings-projektet, som erbjöd klippning, pedikyr, och massage i Kingston. Andra delade helt enkelt med sig av sin tid och spenderade dagen med att lyssna på människors berättelser, eller dansa och spela spel.

Framgångarna med aktiviteterna den 10 oktober är ett kvitto på allt det hårda arbete volontärer och personal på Jamaica investerade i Operation SHARE kampanjen.

Projects Abroad Jamaicas kommunikationsansvarige, Ynique francis berättar: ”Dagens höjdpunkt var alla leenden och den tacksamhet vi tog emot från alla vi kom i kontakt med. Det var en tillfredställande upplevelse som vidrörde hjärtat på alla inblandade. Lördagens upplevelser påminner oss om att det finns inget som ger större belöning än att stödja, hjälpa, och respektera alla människor.

Tillbaka till nyheter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲