You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Hur funkar det?

1. Research!

Vill du åka utomlands och träffa andra än bara svenskar? Med Projects Abroad åker du inte med en stor grupp andra svenskar utan träffar våra volontärer som kommer från många olika länder! 

Fundera på vad du vill göra och var du vill göra det. På hemsidan kan du söka på projekt uppdelade antingen efter land eller projektkategori. Vi finns alltid till hands för att svara på dina frågor och guida dig genom alla våra länder och projekt!

2. Sedan är det dags att bestämma när och hur länge du vill volontärarbeta.

Kommer du att volontärarbeta under skollovet? Som en paus i karriären? Under semestern? Våra projekt löper året om utan specifika starttider så det är helt upp till dig när du vill starta. En del av våra projekt finns tillgängliga från 2 veckor, men för att få ut mesta möjliga av din tid utomlands så rekommenderar vi att du spenderar minst 4 veckor med oss.

3. Kontakta oss!

Vi finns förstås tillgängliga under hela processen för att svara på alla frågor och funderingar som kan tänkas dyka upp. Så var inte blyg, hör av dig!

4. Boka din plats!

Nu när allt är bestämt så är det dags att fylla i ansökan. Det gör du här. När vi tagit emot din ansökan och du betalt anmälningsavgiften på 2700SEK (som dras av från totalsumman), så tar vi hand om alla tråkiga detaljer så att du kan koncentrera dig på att förbereda dig inför ditt livs upplevelse.

Läs på om din destination och ditt projekt. Ju mer information du har i bagaget desto mer kommer du att få ut av din vistelse. Du hittar all viktig information på din egen hemsida - MyProjectsAbroad som vi skapar åt dig när du ansökt.

5. Inför avresa

När vi fått in ansökan hjälper våra fantastiska rådgivare hjälper dig att förbereda dig inför din avresa. De tillhandahåller information om eventuellt visum och tar fram förslag på flygresa. De sitter också på information om detaljer kring din vistelse såsom var din placering ligger och var din värdfamilj heter och bor.

6. Betala resten av programavgiften

En månad innan avresa skall avgiften vara betald.

7. Ankomst!

Vår lokala personal tar emot dig på flygplatsen och ser till att du kommer till rätta hos din värdfamilj, och vid ditt projekt.

Arbeta hårt, gör skillnad, ha kul och skaffa vänner och minnen för livet!

Kom hem med oförglömliga upplevelser och erfarenheter i bagaget och inspirera andra att göra skillnad.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲