You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Om Projects Abroad - Från 1992 till idag

I början av 90-talet ville några studenter i England ta ett uppehåll i studierna, ett sabbatsår, men företeelsen var ännu inte inarbetad i England. De vände sig till deras geografilärare för att höra sig för om möjligheterna till att arbeta i Östeuropa.
Deras lärare, Peter Slowe, hade svårt att finna några möjligheter för denna kombination av resa och arbete, så han bestämde sig för att ta saken i egna händer och lösa problemet.
Därefter ordnade han så att hans elever kunde åka till Rumänien och undervisa, eftersom han själva hade kontakter där. Det var så allt började och Projects Abroad startade sin verksamhet 1992.

Fram till 1997 var vi en liten organisation med deltidsanställda som skickade iväg universitetsstuderande för att få arbetserfarenhet genom att undervisa i Östeuropa.
Fler och fler började efterfråga möjligheten att åka utomlands för att arbeta och göra ett uppehåll i studierna och många utvecklingsländer har ett stort behov av volontärer. Detta medförde att vi växte och idag finns vi representerade över hela världen. Våra volontärer gör idag mycket mer än att undervisa i engelska.

Vi har nu över 20 anställda på vårt huvudkontor i West Sussex, England– inte långt från universitetet där Peter Slowe en gång undervisade. Med mer än 500 anställda i våra projekt över hela världen, och med fler än 200 omfattande projekt, är vi idag ledande inom vår bransch.

Projects Abroad-gruppen

Teaching Abroad Limited, Projects Abroad (Europe) och Teaching Abroad Travel Limited är alla medlemmar av Projects Abroad-gruppen. Alla firmorna är registrerade i England.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲