Ring oss på:  08 - 55 921 116

Kontakta oss

Vi älskar att resa! Vi tror på att människor förändras positivt när de vågar resa och utforska världen. Vi ser dagligen hur resande förändrar människor till det bättre, de får nya perspektiv, vidgar sina vyer och får förståelse för andra kulturer. Men vi vet också att flygens koldioxidutsläpp (CO2) bidrar till den globala uppvärmningen. Särskilt långflygningar släpper ut en hel del CO2 och därför tycker vi det är viktigt att klimatkompensera våra resenärers flyg.

Vi har alla ett ansvar att resa etiskt och miljövänligt och det är möjligt om det görs på rätt sätt.

För varje resenär som bokar deras internationella flyg genom vårt dedikerade flygteam, så klimatkompenserar vi deras flyg genom att plantera mangroveträd på våra naturskyddsprojekt.

Utan våra fantastiska resenärer kan vi inte fortsätta driva projekt som hjälper människor, djur och natur runt om i världen. Eftersom vi klimatkompenserar din flygresa kan du göra en viktig insats, utan att ha dåligt samvete över koldioxidutsläppet.

Varför planterar vi just mangroveträd för att klimatkompensera dina flyg?

Mangroveträd växer längs med flodbankar och kustlinjer och de har en fantastisk förmåga att absorbera CO2 från atmosfären. Mangroveträden är så effektiva att de absorberar mer CO2 än något annat träd i världen. Men mangroveträds positiva inverkan på miljön slutar inte där.

Mangroveträdens rötter motverkar kusterosion och hjälper till att filtrera och rena vattnet för marina djur. Dessutom så fungerar mangroveträdens rötter som barnkammare för många olika typer av fiskar, koraller och annat marint liv. Därför är bevarandet av mangroveträsk nyckeln till att bevara artrikedomen i havet.

Genom att plantera just mangroveträd kan vi mångdubbla den positiva effekten av att plantera träd, samtidigt som vi klimatkompenserar dina flyg.

Hur räknar vi ut CO2 utsläpp och antal träd vi ska plantera?

Steg för steg hur vi klimatkompenserar våra resenärers flyg genom att plantera mangroveträd.

Vi har arbetat tillsammans med forskare och doktorander för att skapa ett system, där vi kan räkna ut hur många mangroveträd vi behöver plantera för att klimatkompensera dina flyg. Det slutgiltiga antalet träd är en ungefärlig uppfattning som vi alltid rundar av uppåt. Det innebär att oavsett skillnader i flygplanstyp och flygrutter, så kommer vi alltid plantera mer än vad som behövs för att klimatkompensera dina flygresor.

Det första steget är att räkna ut just dina flygresors klimatpåverkan. Vi börjar med att räkna ut det totala antalet km som flugits. Sen räknar vår koldioxidkalkylator ett genomsnittligt värde på dina flygs CO2 utsläpp. Koldioxidkalkylatorn används av företag från hela världen och är baserad på guidelines för CO2 utsläpp från myndigheter i Storbritannien.

Nästa steg är att räkna ut hur många mangroveplantor som behöver planteras för att klimatkompensera utsläppet av CO2 från dina flyg. För att göra uträkningen har vi använt data från åratal av studier på våra naturskyddsprojekt. Vi har dessutom tagit hänsyn till den mangroveart som vi planterar och i vilka miljöer vi planterar dem.

 

Vi har också tagit hänsyn till variabler som:

 • Hur många sticklingar växer till träd
 • Genomsnittlig livslängd
 • Tillväxttakt
 • Vilket sediment/jordmån som finns i området
 • Storleken på det område som behövs för varje mangrovestickling
 • Effekten av människor på mangroveträsket
 • Effekten och hur ofta extrema väderevents inträffar och mycket mer

Efter alla dessa beräkningar har vi kommit fram till att vi behöver plantera 6 mangrovesticklingar för varje 1000 km du flyger. Om du tänker på hur många kilometer du kommer flyga plus antalet resenärer som åker med oss varje år, så förstår du att vi har en hel del att göra! Men vi gillar utmaningar!

Funkar det att klimatkompensera?

Volontärer planterar mangrovesticklingar från vår plantskola, stickligarna hjälper till att klimatkompensera våra volontärers flyg.

Många flygbolag och researrangörer har som oss, tagit steg för att klimatkompensera flygresor. När vi klimatkompenserar dina flyg så är våra beräkningar är baserade på forskning, statistik från myndigheter i Storbritannien och information från våra marinforskare på våra marinvårdsprojekt. Vi kommer inte kunna stoppa den globala uppvärmningen enbart genom att plantera träd, men vi vet att mangroveträd har en stor positiv inverkan på vår planet. Om du vill resa utomlands (vilket vi rekommenderar) och inte kan åka landvägen, så är alternativet att klimatkompensera, ett mycket bättre val än att inte göra det.

Vad mer kan jag göra för att klimatkompensera?

Om du inte bokar dina flyg genom oss men ändå vill klimatkompensera, finns det många valmöjligheter. Det första steget är att ta reda på vilka flygbolag som också klimatkompenserar. Till skillnad från när du bokar flyg med oss kan du behöva betala en avgift för att klimatkompensera, men fördelen är att din flygresa inte kommer bidra till den globala uppvärmningen.

Det finns även organisationer som har som verksamhet att klimatkompensera koldioxidutsläpp genom att plantera träd. Det innebär också att du betalar en avgift för antalet träd som planteras, men fördelen är att du kan flyga utan flygskam och du är delaktig i att en skog återplanteras någonstans i världen.

Ett annat sätt att klimatkompensera är att donera till gröna initiativ, delta i en trädplanteringskampanj i ditt närområde eller göra livsstilsförändringar. Många av våra resenärer väljer att resa mer med tåg eller äter vegetarisk flera dagar i veckan. Oavsett vad du väljer, så finns det många olika sätt att klimatkompensera och minska den negativa effekten vi har på vår planet. Bara du kan välja vad som är det bästa sättet att klimatkompensera för dig.

Fler saker vi gör för att minska vårt koldioxidutsläpp

Vi på Projects Abroad har tagit följande steg för att ytterligare minska vårt CO2 utsläpp och för att skydda vår planet:

 • Klimatkompensera flyg
 • Använda kollektivtrafik när vi kan
 • Planterar träd i nästan alla av våra destinationer
 • Driver naturskyddskampanjer för att öka kunskapen om människors effekt på miljön
 • Planterar grönsaksträdgårdar i skolor och återanvänder återvunna plastflaskor
 • Driver projekt som är dedikerade för att städa upp plast i naturen

Är du redo att boka dina flyg och klimatkompensera din resa?

Kontakta vårt flygteam! De svarar gärna på alla dina frågor om flyg och hur vi klimatkompenserar.

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Våra samarbetsorganisationer