Ring oss på:  08 - 55 921 116

Kontakta oss
Woman learns about ethical consumerism on a trip abroad.

Hållbar konsumtion och produktion utomlands

Följ med oss på en spännande resa och lär dig mer om hållbara kläder och mat

Vill du leva mer hållbart och miljövänligt? Funderar du kring hur etiskt och hållbart ditt morgonkaffe egentligen är? Och hur är det med chokladen du äter på eftermiddagsfikat eller glaset vin du dricker på fredagskvällen? Då har vi de perfekta resorna, där du kan lära dig mer! Våra resor kring hållbar konsumtion är perfekt för dig som vill veta mer om hur dina favoritprodukter egentligen produceras.

Du kommer resa på etisk och ansvarsfullt sätt, få se med egna ögon hur produktionen går till och träffa människorna bakom dina favoritprodukter.

På de här resorna fokuserar vi på att koppla ihop våra dagliga varor med produktionen i utomlands. Du kommer resa i grupp med andra människor som också vill lära sig mer om hållbar och etisk produktion av vin, kaffe, choklad och kläder.

Du kommer själv få se vilka sociala-, ekonomiska- och miljöeffekter som våra dagliga varor har utomlands. Det kommer hjälpa dig att ta bättre beslut när du handlar och göra dig till en mer medveten och hållbar konsument.

När du reser med oss, reser du alltid enkelt och smidigt och på ett ansvarsfullt sätt. Vår personal tar hand om all logistik och du har alltid dygnet-runt support av vår egen personal i landet.

Varför är det viktigt att lära sig om hållbar konsumtion?

One of the participants of an Ethical Consumerism Trip Abroad is walking towards a market.

De flesta av våra dagliga varor är inte producerade i Sverige. Svenska klädmärken har i princip helt flyttat produktionen till länder som Kambodja och Bangladesh på grund av lägre produktionskostnader. Och vissa produkter som kaffe, choklad och vin måste produceras utomlands på grund av klimatet. Men oavsett hur långt bort produktionen sker, så är det viktigt att du som konsument bryr dig om hur hållbar produktionen är.

Vi tycker det är viktigt att lära sig mer om hållbar konsumtion och produktion av två anledningar:

 • Du lär dig hur viktigt det är att handla hållbart – hur påverkar egentligen ditt favoritmärke av kaffe eller den massproducerade t-shirten människor i andra länder?
 • Du lär dig att genom dina köp bygga en bättre och mer jämlik värld, där du stöttar företag som respekterar mänskliga rättigheter och ger sina arbetare rättvisa arbetsvillkor.

När du reser med oss kommer du med egna ögon få se hur produktionen ser ut och effekterna på människorna och miljön. Vilket kommer göra det enklare att välja etiska och hållbara produkter i affären.

Är resorna i hållbar konsumtion rätt för mig?

Våra resor inom hållbar och etisk konsumtion är perfekt för dig som vill bli en mer medveten konsument. Du kommer lära dig om ansvarfullt resande, när du ska handla ekologiskt, eko-turism och etiska verksamheter utomlands. Du kommer samtidigt utforska några av världens vackraste länder och spännande kulturer.

Våra resor inom hållbar konsumtion passar dig som:

 • Är en medveten resenär som vill utforska nya länder på ett ansvarsfullt sätt
 • Åker på din första resa där du vill lära dig om mer hållbar produktion, samtidigt som du utforskar landet på ett tryggt sätt
 • Studerar mode, lantbruk, restaurang, vin och vinodling, arbetsrätt, näringsliv, logistik eller liknande och som vill veta hur produktionen utomlands faktiskt går till.
 • Du arbetar inom industri och vill lära dig mer om hållbar produktion

På våra resor kan du delta som kortast för en vecka och alla över 18 år är välkomna. Tillsammans med likasinnade människor från hela världen kommer du utforska vad det innebär att vara en ansvarsfull konsument. Du kommer ha stöd och hjälp av vår personal i landet som tar hand om all logistik så att du reser enkelt och smidigt. Det innebär att du kan fokusera på att lära dig mer och uppleva så mycket som möjligt.

Du kan välja att endast åka på en våra resor inom hållbar konsumtion eller kombinera din resa med våra andra resor inom volontärarbete och praktik.

Vad kommer jag att göra på min resa?

Friends explore the locally made products at a market abroad.

Du kommer lära dig om hur dina favoritprodukter produceras och vad du ska välja för att handla miljövänligt och etiskt. Du kan välja mellan att lära dig mer om hållbar produktion av kläder, kaffe och choklad eller vin. Du kommer se hur etik och hållbar konsumtion går hand i hand, eftersom du kommer själv få träffa människorna och se effekten av att köpa hållbart producerade varor.

Våra resor ger dig den perfekta möjligheten att få svar på frågor som:

 • Hur produceras egentligen mitt kaffe, vin, choklad och mina kläder?
 • Vad innebär egentligen Fair Trade och rättvisemärkt?
 • Vem är Rainforest Alliance och vad är deras verksamhet?
 • Är det värt att köpa ekologiskt och gör det någon skillnad för miljön?
 • Hur kan jag bli en miljövänligare konsument?
 • Hur kan jag handla både miljövänligt och hållbart?

Du kommer lära dig massor på våra resor! När du kommer hem kan du tipsa dina vänner, familj, kollegor och företag hur de kan handla mer hållbart. Tillsammans kan vi förändra industrier, kämpa för mänskliga rättigheter och minska den globala uppvärmningen. Ta första steget mot ett hållbarare liv, genom att lära dig mer om hur dina favoritsaker produceras och lär känna människorna bakom produkterna.

Oroar du dig för att flyga på grund av koldioxidutsläppet? Vi klimatkompenserar din flygresa genom att plantera mangroveträd om du bokar dina flyg genom vårt flygteam. På så sätt kan du resa utan att drabbas av flygskam!

Vill du ha en annorlunda semesterresa där du reser medvetet och etiskt och lär dig om hållbar konsumtion och produktion av dina dagliga produkter? Kontakta oss för att ta reda på mer!

Välj en resa

1-1 of 1 Projekt

Ny
Delta på vårt fast fashion - projekt och lär dig om de etiska problemen med fast fashion industrin i Kambodja.
Fast Fashion-resa till Kambodja
Läs mer här
 • Pris: 11700 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 10900 SEK
 • Start datum: Under hela året
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 18 eller över

Våra samarbetsorganisationer