You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ansök nu

Ansökningsprocessen

1. Börja med att fundera över:

 • Land
 • Projekt
 • Avresedatum
 • Längden på din vistelse

När du har bestämt dig för detta går du direkt till ansökan

Ansök nu

Läs också informationen nedan så du vet vad som händer sedan!

2. Ansökan

 • Du betalar en deposition på 2 700 kronor när du ansöker om volontärplats. Observera att det inte går att betala med Maestrokort. Kolla med oss om platstillgång på ditt projekt innan du gör detta. När denna deposition är betalad går vi vidare med din ansökan och den skickas till vår personal som har hand om nya ansökningar. De tar kontakt med dig för att anpassa volontärplatsen efter just dina önskemål och för att berätta om förberedelser. Depositionen är en del av det totala priset – den dras av från totalsumman. I god tid innan din avfärd får du en faktura digitalt med resten av beloppet som ska betalas. Om du vill kan vi boka din flygbiljett, kryssa bara i rutan i ansökan. Tänk på att inte boka egen resa innan du blivit accepterad så att du vet att du kan komma när just du vill!
 • Inom 15 arbetsdagar får du ett välkomstmejl med mer information om ditt projekt. Du får då dina inloggningsuppgifter till MyProjectsAbroad och instruktioner om vad som händer härnäst.

3. Förberedelser

När din ansökan är behandlad kan du logga in på din egen sida, MyProjectsAbroad, där du hittar all information om ditt projekt, exempelvis:

 • Generell information om ditt resmål: klimat, kultur, lokalt språk m.m.
 • Information om Projects Abroad lokala personal, kontor etc.
 • Information om din försäkring
 • Vårt undervisningskompendium med idéer och uppslag till lektioner (om du deltar i något av våra utbildningsprojekt)
 • Betalningsöversikt
 • Regler och rekommendationer
 • Listan ”Everything You Need to Know” med tips och råd om att resa i utvecklingsländer
 • Ett frågeformulär som du fyller i och skickar tillbaka till oss, för att vi bättre ska kunna anpassa projektet efter dina önskemål och intressen

Information om visum och generell reseinformation laddas upp till din sida 1-4 månader innan avresedatum. När detta kan laddas upp beror på ambassader, flygbolag m.m. Omkring en månad innan din avresa får du all information du behöver om ditt projekt och din värdfamilj.

Om du inte har någon e-postadress, eller inte vill få information via internet, så kontakta oss så ser vi till att skicka all information med vanlig post.

Före din avresa kommer du ha kontakt med vår lokala personal på ditt resmål för att få svar på dina eventuella frågor. Denna dialog är i första hand till för att vi ska kunna anpassa projektet till dina önskemål och din kompetens kommer till användning på din volontärplats.

4. Avresa

När du anlänt till flyplatsen möter personal upp dig och visar dig runt. Sedan introduceras du för din värdfamilj och du blir visad runt på ditt projekt där du kommer spendera de närmaste månaderna som volontär.

Regler vid ändringar och avbeställningar
Om du av olika skäl behöver göra ändringar i ditt projekt (datum, vistelsens längd eller liknande), kan detta normalt göras med ingen eller liten avgift. Prisen för ändringar varierar, så kontakta oss så vi kan diskutera dina ändringar. Alla ändringar ska meddelas till oss skriftligen. Tyvärr kan vi inte alltid återbetala hela beloppet vid avbeställningar.

Priser vid avbeställning varierar med avseende på hur nära avresedatumet som du meddelar oss:

 • Avbeställning mer än 3 månader innan planerat avresedatum: 700 kr
 • Avbeställning mellan 2 och 3 månader innan planerat avresedatum: en tredjedel av det totala priset
 • Avbeställning mellan 1 och 2 månader innan planerat avresedatum: hälften av det totala priset
 • Avbeställning mindre än 1 månad innan planerat avresedatum: ingen återbetalning.

Har du bara betalat depositionen på 2 700 kr så får du alltså tillbaka 2 000 kr om du avbeställer mer än tre månader i förväg, vid kortare tid än tre månader innan avresa återbetalas ingen deposition. Vänligen notera att om du betalat hela beloppet för din volontärplats med ett betalkort, erhåller du vanligtvis ett avbeställningsskydd på hela beloppet från genom din bank. Detta avbeställningsskydd täcker vanligtvis avbeställning p.g.a. sjukdom o.d. Kontakta utfärdaren av ditt betalkort för mer information.

Som volontär för Projects Abroad måste man vara beredd på oförutsedda händelser. Du reser till städer, som kan vara både exotiska och oförutsägbara. Livsstilen och förhållandena är troligtvis annorlunda mot de du är van vid, inte nödvändigtvis sämre, men annorlunda! Förbered dig på det oväntade och läs på om din destinations seder och bruk. I övrigt gäller som alltid sunt förnuft och med positiv inställning klarar man det mesta!

Projects Abroad är firmanamnet för Teaching Abroad Ltd (registrerat i England, nr 0-2478906) och Teaching Abroad Travel Ltd (registrerat i England, nr 0-3746636).

Ansök nu

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲