På grund av instabilt säkerhetsläge i Bangladesh kommer vi att senarelägga lanseringen av våra projekt i landet.


Under tiden rekommenderar vi de spännande och väl etablerade projekten i Nepal och på Sri Lanka. Eller ta kontakt med oss för att få reda på mer om projekt i andra delar av världen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Omsorgsprojekt i Bangladesh

UPPDATERING: Alla projekt i Bangladesh är stängda tills vidare

Översikt
  • Var? Dhaka
  • Placering? Vårdcenter
  • Min roll? Se efter utsatta barn, och avlasta personal vid vårdcenter
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Liten flicka i traditionella kläder bärandes en flätat korg

En oroväckande stor andel av barn i Bangladesh lever i fattigdom och får inte sina grundläggande behov tillgodosedda, såsom mat, husrum, och hygien. Det uppskattas att fler än 600,000 barn, några så unga som fem år, lever på gatan, och sorgligt nog ser situationen inte ut att förbättras.

Projects Abdroads volontärprojekt i Bangladesh kommer att bidra till att stödja utsatta barn vid vårdcenter runt om i Dhaka. Du som volontär kommer att spela en viktig roll, vare sig du har tidigare kunskap och erfarenhet att dela med dig av eller inte.

Vårdcentren vi samarbetar med försöker desperat att se efter alla de barn som är i behov av vård och omsorg. Det råder stor brist på personal och resurser, så behovet av hjälp från volontärer är enormt för att kunna ta hand om barnen på bästa sätt. Som volontär blir du ett välkommet par extra händer åt den lokala personalen, som alltsom oftast är för upptagna för att ge barnen den individuella uppmärksamhet de behöver och förtjänar.

Volontärarbeta med barnomsorg i Bangladesh

Som volontär hjälper du till med de dagliga bestyren, som att se till att barnen ätit och är redo för dagen, såväl som med att organisera kreativa och fysiska aktiviteter. Du kommer även att avlasta personalen genom att hjälpa till med saker som diskning och städning.

Exempel på aktiviteter du kan hitta på med barnen kan vara:

  • Rita och måla
  • Öva på att läsa och räkna
  • Sport och idrott med de lite äldre barnen
  • Och mycket mer...

Det är bara din egen fantasi som sätter gränser, och har du egna färdigheter du vill dela med dig av så tas det emot med öppen famn.

Vill du göra något extra för barnen, som att köpa in färg och penslar, idrottsutrustning, eller arrangera en dag då ni tillsammans renoverar en lekplats, så hjälper Projects Abroad mer än gärna till.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.