Vill du ha svar på alla dina frågor om volontärarbete?

Kom förbi Skånegatan 63 i Stockholm den Söndag 7:e december 2016 kl 17.30-19.00!

Anmäl dig här

You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär eller praktik veterinär & djurvård utomlands

Volunteer treats penguins in an animal center overseas

Vill du bli volontär med djur eller volontärarbeta eller praktisera som veterinär utomlands så kan Projects Abroad erbjuda flera möjligheter.

Vi har fler projekt inom rehabilitering och annan djurvård om du tittar på våra projekt inom Natur & Miljö. Ett exempel är vårt fantastiska projekt i Peru, inne i Amazonas eller vårt projekt med havssköldpaddor i Mexiko. I januari 2014 startade också vårt hajprojekt på Fiji!

Ska du göra projektarbete i gymnasiet så passar dessa projekt utmärkt.

Att arbeta som volontär med djur utomlands är tillgängligt för dig oavsett om du tar ett sabbatsår, ett uppehåll i yrkeslivet eller är på en längre semesterresa. Oavsett dina tidigare kunskaper har vi praktikplatser för dig. Vi anpassar din volontärresa efter dina tidigare kunskaper och önskemål.

Volontär som veterinär eller med djurvård utomlands

Människors synsätt på djur skiljer sig markant i olika delar av världen. I många utvecklingsländer är beroendet av djur starkt på grund av att djur i stor utsträckning används i många dagliga sysslor, såsom jordbruk och transport av varor.
Arbetsdjur värderas därför ofta beroende på hur starka och uthålliga de är och människorna är beroende av att de är pigga och friska. Att arbeta som volontär med djur utomlands ger dig inblick i nya synsätt.

Attityder till andra typer av djur är också ofta annorlunda. Kanske stöter du på djur utan ägare som har misskötts. I många fattiga länder är det inte ovanligt att djurs hälsa och villkor försummas, och därför är även behovet av volontärer som arbetar med djur stort.

Volontärarbeta utomlands som veterinär

Inter on the Animal Care project takes care of a cat in a veterinary facility abroad

Som volontär eller praktikant inom veterinärmedicin eller djurvård kommer du få en oslagbar arbetserfarenhet som du inte kan få i Sverige.
Du kommer säkerligen få träffa på många främmande djurarter, exempelvis olika arter av ormar, stora kattdjur eller elefanter. Volontärer som arbetar med djur kommer också stöta på sjukdomar som inte längre existerar i Sverige t.ex rabies, och du kommer få en bättre förståelse för de problem som djur möter i fattiga länder.

Oavsett om du volontärarbetar som veterinär eller med djurvård kommer du få en handledare som är ansvarig för att ge dig en givande och varierande tid som volontär. Du kommer assistera utbildad personal och få praktisk kunskap som passar din tidigare utbildning och erfarenhet. Du kommer jobba nära dina kollegor så det finns alltid tid för frågor och du kommer såklart lära dig mycket av dina medarbetare.

Volontärjobben varierar och det finns möjlighet att arbeta inom olika områden, såsom operationer på djursjukhus eller besöka byar på landsbygden. Oavsett om du rehabiliterar en skadad falk i Mexiko eller vaccinerar en nomadfamiljs flock med jakar i Mongoliet, kommer du få värdefull arbetslivserfarenhet som hjälper dig när du söker utbildning eller arbete i framtiden.
Samtidigt kommer din hjälp vara viktig för det lokala samhället, som ofta inte har resurser till att klara av allt själva. Som volontär med djur utomlands kommer du att få en ovärderlig erfarenhet och kunskap.

Om du är intresserad av att arbeta som volontär med djur utomlands så tveka inte att ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Veterinär & Djurvård projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.