Vår tid i Indien har varit fantastisk, med otroligt engagerade volontärer och personal, men under 2017 skiftar vi fokus till Sri Lanka, Nepal.

Under överskådlig framtid har vi inga projekt i Indien.

Välj istället ett av våra etablerade projekt i Nepal, eller Sri Lanka.

Om du verkligen bestämt dig för Indien, hör av dig så håller vi dig uppdaterad om när vi tar emot volontärer igen.

You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller Praktisera inom tandvården i Indien

Översikt
  • Var? Jaipur
  • Placering? Sjukhus, tandvårdskliniker, och fältarbete
  • Min roll? Observera och assistera lokala tandläkare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A dentist is helped by his assistant during a routine dental checkup in India

Väljer du att volontärarbeta vid vårt tandvårdsprojekt i Indien arbetar du tillsammans med erfarna och duktiga tandläkare, dedikerade att ge bästa möjliga vård till sina patienter. Du kommer att få se många olika fall av munsjukdomar i varierande stadier och du kan räkna med att lära dig massor och förbättra dina färdigheter.

Din roll som volontär vid projektet för tandvård i Indien

Din roll som volontär är i huvudsak observerande men du kommer att lära dig otroligt mycket genom att skugga tandläkare och övrig personal i arbete. Visar du sedan engagemang och initiativförmåga får du ökat ansvar och mer praktiska arbetsuppgifter.

Några av de olika behandlingar du kommer att få uppleva är rotfyllningar, insättningar av broar och kronor, tandreglering, tandproteser och mindre operationer.

Outreachprogram – Uppsökande Vård

Du kan även få chansen att vara med vid uppsökande tandvårdsarbete. En av klinikerna ger sig ut till skolor för att erbjuda enklare tandvård, som volontär uppmuntras du att delta i detta arbetet.

Det huvudsakliga språket i Jaipur är hindi men engelska är också utbrett i området. Dock förstår inte alla engelska och kommunikation med patienter sker nästan uteslutande på hindi. De tandläkare du arbetar med kommer därför förklara för dig vad som blir sagt och i vissa fall diskutera fallet på engelska med dig under patientkonsultationer.

Boende och Fritid

Som volontär med Projects Abroad i Jaipur bor du hos en av våra värdfamiljer. Här får du uppleva den indiska gästfriheten och lära dig om den lokala kulturen.

Det finns hur mycket som helst att uppleva i jaipur med omnejd. Res runt och turista tillsammans med andra volontärer från Projects Abroad och utforska det färgsprakande Indien.

Praktikplatser

I Indien har du möjlighet att praktisera inom medicin, sjukgymnastik, sjuksköterska, barnmorska, och tandvård. Väljer du att göra din praktik i Indien kan vi garantera en ovanlig och otroligt givande upplevelse med massor av värdefulla erfarenheter. Du kommer att följa en av våra engelsktalande handledare som alla har lång erfarenhet av att jobba med studenter från skolor i västvärlden.

Du som redan är kvalificerad inom något av ovanstående områden har möjlighet att delta vid våra projekt för yrkesproffs. Läs mer på vår PRO-sida.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.