Vill du ha svar på alla dina frågor om volontärarbete?

Kom förbi Skånegatan 63 i Stockholm den Söndag 12 februari 2017 kl 16:30 - 18:00!

Anmäl dig här

You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

 Volontär & praktik Juridik och Mänskliga Rättigheter utomlands

Volunteers on the Human Rights project have a meeting

Studerar du juridik och mänskliga rättigheter och vill göra praktik eller bli volontär utomlands?

Kanske vill du praktisera med frågor som rör västerländska företag i Kina eller Mongoliet, eller bli volontär med mänskliga rättigheter i Ghana, Sydafrika eller Kambodja? Hör av dig så hjälper vi dig!

Om du är intresserad av en karriär som jurist är du säkert medveten om den hårda konkurrensen i yrket. Med en praktik som jurist utomlands i ett av våra välrenommerade företag kan du skilja ut dig från mängden och erhålla en konkurrenskraftig fördel. Arbetserfarenhet som jurist i ett utvecklingsland får ditt CV att sticka ut och du garanteras ett minne för livet.

Vi har praktikplatser och möjligheter som volontär i många olika länder, klicka på det land du är intresserad av nedan.

Våra praktikplatser anpassas efter dina tidigare kunskaper och dina önskemål. Därför kan vi erbjuda praktik för studenter under både lov och sabbatsår, för dig som vill ha ett uppehåll i karriären och även för dig som just avslutat din utbildning.

Law  & Human Rights volunteer speaking in a meeting with Projects Abroad

På vissa av våra resmål finns det även möjlighet för dig som ännu inte börjat på en juristutbildning att arbeta som volontär. Det enda vi kräver är att du har god social kompetens och är intresserad av mänskliga rättigheter.

Exempelvis har vi ett projekt med Mänskliga Rättigheter i Ghana hos Human Rights Advocacy Centre, där du arbetar med barns rättigheter, reproduktiv hälsa, valobservation, polisens ansvar m.m. Dina arbetsuppgifter är bland annat att förbereda artiklar för media, informera människorna på landsbygden om sina rättigheter, ge juridiska råd samt förbereda propositioner och yttranden till parlamentet.

I både Ghana och Sydafrika har vi egna kontor för mänskliga rättigheter som bedriver ett högkvalitativt arbete.

På våra praktik- och volontärplatser i utvecklingsländer får du en unik möjlighet att ta del av juristers dagliga arbete. Du kommer få skriva rapporter från rättegångar, utföra research, förbereda och revidera juridiska dokument och kontrakt, besöka klienter samt hålla presentationer på skolor och andra institutioner i samhället. Detta ger dig en mycket värdefull arbetserfarenhet från välrenommerade företag i Afrika eller Asien.

Har du egna önskemål om din praktikplats eller volontärresa inom juridik och mänskliga rättigheter så berätta för oss så försöker vi hitta den praktikplats som stämmer bäst överens med just dina intressen.

Juridik & mänskliga rättigheter projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.