You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

 Volontärarbete & Praktik - Juridik och Mänskliga Rättigheter utomlands

Volunteers on the Human Rights project have a meeting

Studerar du juridik och mänskliga rättigheter och vill göra din praktik utomlands? Eller vill du ge av din tid och kunskap som volontär?

Kanske vill du jobba med frågor som rör västerländska företag i Kina eller Mongoliet, eller volontärarbeta med mänskliga rättigheter i Ghana, Sydafrika eller Kambodja? Hör av dig så hjälper vi dig att hitta ett projekt som upfyller alla dina krav och önskemål!

Om du är intresserad av en karriär som jurist är du säkert medveten om den hårda konkurrensen i yrket. Att göra din praktik som jurist utomlands i ett av våra välrenommerade företag gör att du skiljer dig från mängden och ger dig en konkurrenskraftig fördel. Arbetserfarenhet som jurist i ett utvecklingsland får ditt CV att sticka ut och du får dessutom ett minne för livet.


Våra praktikplatser anpassas efter dina tidigare kunskaper och dina önskemål. Därför kan vi erbjuda praktik för studenter under både lov och sabbatsår, för dig som vill ha ett uppehåll i karriären och även för dig som just avslutat din utbildning.

Law  & Human Rights volunteer speaking in a meeting with Projects Abroad

Vid en del av våra placeringar finns det även möjlighet för dig som ännu inte börjat på en juristutbildning att arbeta som volontär. Det enda vi kräver är att du har god social kompetens och är intresserad av mänskliga rättigheter.

Exempelvis har vi ett projekt med Mänskliga Rättigheter i Ghana hos Human Rights Advocacy Centre, där du arbetar med barns rättigheter, reproduktiv hälsa, valobservation, polisens ansvar med mera. Dina arbetsuppgifter är bland annat att förbereda artiklar för media, informera människorna på landsbygden om sina rättigheter, ge juridiska råd samt förbereda propositioner och yttranden till parlamentet.

I både Ghana och Sydafrika har vi egna kontor för mänskliga rättigheter där du får arbeta med att hjälpa utsatta människor.

På våra praktik- och volontärplatser i utvecklingsländer får du en unik möjlighet att ta del av juristers dagliga arbete. Du kommer få skriva rapporter från rättegångar, utföra research, förbereda och revidera juridiska dokument och kontrakt, besöka klienter samt hålla presentationer på skolor och andra institutioner i samhället. Detta ger dig en mycket värdefull arbetserfarenhet från välrenommerade företag i Afrika eller Asien.

Har du egna önskemål om din praktikplats eller volontärresa inom juridik och mänskliga rättigheter så berätta för oss så försöker vi hitta den praktikplats som stämmer bäst överens med just dina intressen.

Juridik & mänskliga rättigheter projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.